Η ιστορία πρέπει να επαναληφθεί

Η ημέρα του μεγάλου τελικού ξημέρωσε και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την “πράσινη” ανυπομονησία του 2009 και την “πράσινη” αδημονία του 2024!

Είναι ένα από τα πολλά deja vu του Παναθηναϊκού. Το ξημέρωμα της 26ης Μαΐου του 2024, θυμίζει πολλά, πάρα πολλά, από εκείνο της 3ης Μαΐου του 2009. Εκείνης της Κυριακής που ο Παναθηναϊκός AKTOR έγραφε τη δική του ιστορία στη γερμανική πόλη.

Η στήλη «Στο Βερολίνο είναι πάντα ωραία» μας ταξιδεύει στο Final 4 του σήμερα, συγκρίνοντας καταστάσεις του 2009.

Εκείνης της Κυριακής που ο Παναθηναϊκός AKTOR όχι μόνο δεν είχε αδειάσει από την μεγάλη νίκη του στον ημιτελικό επί του Ολυμπιακού, αλλά είχε και άλλο κίνητρο, έξτρα ενέργεια, έξτρα τρέλα για να αντιμετωπίσει την εξαιρετική ομάδα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που του έβαλε από τη μία ο Έτορε Μεσίνα και οι παίκτες του και από την άλλη ο Κάρλος Αρτεάγκα και οι συν αυτώ και να πανηγυρίσει ένα από τα κορυφαία τρόπαια στην ιστορία της διοργάνωσης.

 

 

Σαν να έγιναν όλα χθες

Θυμάστε ε; Με εκείνη την επική άμυνα του Ντρου Νικόλας πάνω στον Ραμούνας Σισκάουσκας ο οποίος αστόχησε στο τρίποντο που θα έδινε την κούπα στην ΤΣΣΚΑ και θα… υπέγραφε την κορυφαία διαιτητική “σφαγή” στην ιστορία.

Ο Παναθηναϊκός του 2009 στο πρώτο εικοσάλεπτο παρέδιδε μαθήματα σύγχρονου μπάσκετ, παίζοντας το απόλυτο παιχνίδι. Η διαφορά στο τέλος έφτασε τους 20 πόντους ύστερα από απίθανη πάσα πίσω από την πλάτη του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους προς τον Ντρου Νικόλας και με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου η διαφορά πήγε στους 23.

 

 

Οι διαιτητές έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να ανατρέψουν την κατάσταση, με τον Κάρλος Αρτεάγκα να μένει στην ιστορία για την χείριστη και προκλητική απόδοση του.

Τελικά ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που κέρδισε την ΤΣΣΚΑ, κέρδισε τους διαιτητές και πανηγύρισε την πέμπτη κούπα της ιστορίας του.

Θα επαναληφθεί η ιστορία;

Ο Παναθηναϊκός AKTOR, μοιάζει σαν έτοιμος από καιρό, αν κρίνουμε από την εμφάνιση του στον ημιτελικό. Οι παίκτες του μοιάζουν αποφασισμένοι να δώσουν το καλύτερο τέλος στο φετινό τους μπασκετικό  παραμύθι που θα μνημονεύεται για χρόνια ανεξαρτήτως καταλήξεως.

Παναθηναϊκός-Ρεάλ: Το ζευγάρι που «περίμενε» τόσα χρόνια η Euroleague

Η αδημονία, η ανυπομονησία και η «παράνοια» που επικρατεί στις τάξεις του οργανισμού είναι στα «πράσινα».

 

 

Με οδηγό το 2009, με οδηγό την πίστη του κόσμου, με οδηγό τον Εργκίν Αταμάν και το πάθος των παικτών του ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να γράψει ακόμα μεγαλύτερη ιστορία απόψε το βράδυ στην UBER Arena του Βερολίνου.

Γιατί η αλήθεια είναι πως η φετινή του πορεία είναι ήδη ιστορική…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved