Πέρο Άντιτς ξύπνα, ο Παναθηναϊκός του 2009 είναι η καλύτερη ομάδα στην ιστορία της Euroleague

Βραβείο άστοχης δήλωσης στον κύριο Πέρο Άντιτς για το… πέσιμο στον Κώστα Σλούκα.

Θεωρητικά ένα από τα θετικά πράγματα που έχει φέρει το διαδίκτυο στις ζωές μας είναι η ελευθερία λόγου. Τα social media έχουν γίνει τα ιντερνετικά καφενεία όπου μπορείς να εκφέρεις την άποψή σου και να δημιουργηθούν ζυμώσεις μέσα από τις συζητήσεις. Βέβαια στη θεωρία όλα αυτά, διότι αν γράψεις κάτι υπέρ της Παλαιστίνης τότε ο αλγόριθμος θα σε ρίξει πιο χαμηλά και από ομάδα τοπικού που παλεύει για τη σωτηρία της. Αλλά αυτή είναι μία άλλη συζήτηση, απείρως σοβαρότερη και δεν πρέπει να καπελωθεί από καμία αθλητική διοργάνωση. 

Ας επιστρέψουμε όμως στο θέμα μας. Σε αυτά τα διαδικτυακά καφενεία, η άποψη είναι σαν την ψήφο: Όλοι έχουμε από μία. Όσο πιο δημοφιλής είσαι, τόσο μεγαλύτερη η απήχηση και ακόμη μεγαλύτερος ο… διχασμός που θα γεννήσει η άποψή σου. Όταν μάλιστα η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τον αθλητισμό, τότε η τοξικότητα κατέχει τα πρωτεία. Η τοξικότητα στον αθλητισμό είναι καθαρά κοινωνικό φαινόμενο και το νερό στο μύλο της ρίχνουν μόνο άτομα που έχουν να κερδίσουν από αυτό. Ή ενδεχομένως να πέφτουν και οι ίδιοι θύματα χωρίς να βλέπουν το “τυρί στη φάκα”.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των social media, της άποψης και της τοξικότητας είναι το story του Πέρο Άντιτς. Ο παλαίμαχος φόργουορντ ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει στην τοποθέτηση του Κώστα Σλούκα στη Συνέντευξη Τύπου της Euroleague, ο οποίος δήλωσε ότι ο Παναθηναϊκός του 2009 είναι η καλύτερη ομάδα στην ιστορία της Euroleague. «Μ@λ@κ@ ξύπνα, έχεις παίξει σε καλύτερες ομάδες», έγραψε χαρακτηριστικά σε story κάνοντας tag τον αρχηγό του Παναθηναϊκού.

 

 

Ο Πέρο Άντιτς υπήρξε συμπαίκτης με τον Κώστα Σλούκα στον Ολυμπιακό και τη Φενέρμπαχτσε και μαζί κατέκτησαν 3 Ευρωλίγκες (2012, 2013, 2017). Ζώντας τη δική του delulu στιγμή θεωρεί πως ο Ολυμπιακός του 2012/2013 και η Φενέρ του 2017 ήταν καλύτερες ομάδες από τον Παναθηναϊκό του 2009. Στο δικό του μυαλό ο Παναθηναϊκός των Διαμαντίδη, Σπανούλη, Γιασικεβίτσιους, Νίκολας, Φώτση, Τσαρτσαρή, Πέκοβιτς, Μπατίστ, Χατζηβρέττα, Περπέρογλου, Κέτσμαν και τον εμβληματικό αρχηγό Φραγκίσκο Αλβέρτη, υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με βοηθό τον Δημήτρη Ιτούδη δεν ήταν ποτέ καλύτερος από τον Ολυμπιακό και τη Φενέρμπαχτσε.

Είναι άμπαλος μπασκετικά ο Πέρο; Σε καμία περίπτωση. Είναι άστοχη η δήλωσή του; Ξεκάθαρα. Εναλλακτικά θα μπορούσε να μας πει με επιχειρήματα ποια από τις δύο ομάδες που συνεργάστηκαν με τον Κώστα Σλούκα είναι ανώτερη από εκείνη του Παναθηναϊκού του 2009; Το να κάνει stories είναι σαν να απαντάει με πίκρα στην πρώην που τον παράτησε.

 

 

Το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει ανάγκη από προσωπικότητες που θα σέβονται την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν φέρει στην Ελλάδα 9 Ευρωλίγκες. Τέτοιες δηλώσεις είναι εκ του πονηρού, μειώνουν και προσβάλλουν την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ που γνώρισε τη μεγαλύτερη στιγμή του το 1987 και από τότε έγινε το εθνικό μας άθλημα. Πέρο Άντιτς άσε τις προκλήσεις στην άκρη και ειδικά σε μία κατάσταση που είναι τεταμένη ανάμεσα στους δύο αιώνιους του ελληνικού αθλητισμού. 

Διαφορετικά: “Πέρο Άντιτς ξύπνα, ο Παναθηναϊκός του 2009 είναι η καλύτερη ομάδα στην ιστορία της Euroleague”.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved