Intime Η νύχτα που χαμογέλασε μέχρι και ο Ναν

Η αρμάδα του Εργκίν Αταμάν “τρομοκρατεί” την Ευρώπη και κανείς πλέον δεν αισθάνεται ασφαλής.

Πιστεύω στο ένστικτο. Είναι κάποια πράγματα που τα διαισθάνεσαι και τα βλέπεις να έρχονται. Η μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR στη Μαδρίτη είναι μία τέτοια περίπτωση. Όσοι ταξίδεψαν μαζί με την αποστολή αισθανόντουσαν το ίδιο: Άπαντες πίστευαν στη νίκη. Πίστευαν πως είχε έρθει η στιγμή να σπάσει η “κατάρα” της Μαδρίτης και η αρμάδα του Εργκίν Αταμάν ήταν εκείνη που θα τα κατάφερνε μετά από 11 χρόνια.

Αλλά για να συμβεί αυτό, δεν πρέπει να… επενδύσεις μόνο σε μεταφυσικές δραστηριότητες. Το βράδυ της Πέμπτης το «WiZink Center» αλώθηκε για πρώτη φορά στη φετινή Ευρωλίγκα διότι ο Παναθηναϊκός AKTOR πραγματοποίησε μία statement εμφάνιση. Έκανε την καλύτερη εμφάνιση της χρονιάς, έπαιξε μπασκετάρα, άγγιξε την 100άρα. Υπάρχει κάποιος που θα το περίμενε όταν πριν από 15 ημέρες είχε χάσει το Κύπελλο Ελλάδος από τον Ολυμπιακό, έχοντας πραγματοποιήσει χαμηλές πτήσεις συνολικά στο Final 8;  Ενδεχομένως μόνο ο Εργκίν Αταμάν, ο οποίος δικαιώθηκε όταν έλεγε ότι κανείς δε θα θυμάται το Κύπελλο την επόμενη μέρα. Όλοι θα θυμούνται το Final 4 της Ευρωλίγκας, εκεί που θα βρεθεί το “τριφύλλι” αν συνεχίσει τις ίδιες εμφανίσεις. 

 

 

Το χαμόγελο του Ναν “τρομάζει” την Ευρώπη

Ο Κέντρικ Ναν ανήκει στην κατηγορία των παικτών που δεν τους χορταίνει το μάτι σου. Όταν μάλιστα γίνεται περισσότερο ουσιαστικός στο παιχνίδι του, ο Παναθηναϊκός AKTOR ανεβαίνει επίπεδο. Στη Μαδρίτη είδαμε τον πιο “μυαλωμένο” Κέντρικ Ναν από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ευρώπη. Σημείωσε 17 πόντους, ανάμεσά τους δύο buzzer beater, 7 ασίστ και μόλις 2 λάθη. Το "poker face" του έσπασε. Χαμογέλασε δείχνοντας πόσο απολαμβάνει το μπάσκετ και την παρουσία του στο "τριφύλλι". Και όταν χαμογελάει ο Ναν, σίγουρα οι αντίπαλοι τρομοκρατούνται. Ωστόσο ο Αμερικανός superstar δεν έπαιζε μόνος του. Ο Κώστας Σλούκας επιβεβαίωσε στο παρκέ τους λόγους που ολόκληρη η μπασκετική Ευρώπη έμεινε άναυδη όταν πήρε την απόφαση να βγάλει τα κόκκινα και να φορέσει τα πράσινα. Σωστές αποφάσεις στο παρκέ, ασίστ, κρίσιμοι πόντοι “σκοτώνοντας τη Βασίλισσα”. Οι Ναν - Σλούκας αποδεικνύουν ότι κάθε ομάδα πρέπει να χτίζεται από τα γκαρντ, ταΐζοντας τον Λεσόρ, ο οποίος ήταν ένα μπασκετικό τέρας στη ρακέτα. Είτε έβρισκε μπροστά του τον Ταβάρες, είτε τον Πουαριέ, ο Γάλλος δεν ένιωθε. 

H απόλυτη Παναθηναϊκή εμπειρία βρίσκεται στο VIP Lounge του ΟΑΚΑ

Ωστόσο είναι άδικο να εστιάσουμε μόνο σε 3 παίκτες. Ο coach Αταμάν άνοιξε το rotation και όλοι αποδείχθηκαν υπερπολύτιμοι. Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ είναι καταλυτικός. Ο τρόπος που διαβάζει τον αντίπαλο και το πώς αμύνεται αποτελεί κρυφό άσσο στο μανίκι κάθε προπονητή. Η παρουσία του αλλάζει τις ισορροπίες και μαζί με τις σταθερές αξίες των Μήτογλου, Γκραντ, Γκριγκόνις, Παπαπέτρου, ο Τούρκος προπονητής του Παναθηναϊκού AKTOR έχει κάθε λόγο να χαμογελάει. 

Μέχρι πού θα το φτάσουν οι “πράσινοι”; Πλέον ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Η παρουσία στο Final 4 του Βερολίνου. Μία πόλη που μόνο όμορφες αναμνήσεις φέρνει σε κάθε φίλο της ομάδας. Εκεί μπήκε το 5ο αστέρι στη φανέλα του Παναθηναϊκού AKTOR. Είναι γραφτό να ραφτεί το 7ο; Αυτό θα το μάθουμε τον Μάιο. Αλλά όπως και να ‘χει, πλέον φίλοι και εχθροί έχουν καταλάβει πως ο 6 φορές πρωταθλητής Ευρώπης επέστρεψε. Και είναι θέμα χρόνου να μην επαναλάβουμε ξανά αυτό το “6”.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved