associated press Μα παίρνει πολλά, μα χάνει ευκαιρίες, μα πού πήγαν όλοι αυτοί;

Από το απόγευμα της Κυριακής έχει καταγραφεί εξαφάνιση άμπαλων οπαδών από τα social media. Μπορείτε να βοηθήσετε;

Το έχει αποφασίσει. Δε θα φύγει χωρίς να βάλει στο κεφάλι του το στέμμα του πρωταθλητή. Δεν έκανε τυχαία την εμφύτευση. Έχει πρόγραμμα και το ακολουθεί κατά γράμμα. Ο Μπερνάρ, από την αυγή του 2024 και μέχρι σήμερα, είναι ο MVP του ελληνικού πρωταθλήματος. Διαλύει την στατιστική (10 γκολ και 10 ασίστ), κάνει μαγικά πράγματα στο χόρτο και μαζί με τους Φώτη Ιωαννίδη - Τάσο Μπακασέτα αποτελούν την τριπλέτα που ίσως να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στη Γη της Επαγγελίας. Είναι πολλά τα 14 χρόνια. Πάρα πολλά.

Αν θα τα καταφέρουν, θα το μάθουμε επίσημα στις 12 Μαΐου όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των playoffs της Super League. Ωστόσο υπάρχουν πράγματα που δε χρειάζεται να περιμένεις μέχρι το τέλος της χρονιάς. Σου έχουν φανερωθεί ήδη με τον πιο πειστικό τρόπο. Ο Βραζιλιάνος “μάγος” που βλέπει τον κόσμο από τα 164 εκατοστά είναι ο άνθρωπος που ηγείται της προσπάθειας του “τριφυλλιού” για την κατάκτηση της κορυφής. 

 

 

Έχοντας υπογράψει ήδη συμβόλαιο συνεργασίας με την Ατλέτικο Μινέιρο, ο Μπερνάρ γνωρίζει πως τα 32α γενέθλιά του θα τα περάσει με τους δικούς του ανθρώπους στην ιδιαίτερη πατρίδα. Ο Μπερνάρ είναι καψούρα. Προσωπικά θα ήθελα να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό αλλά δεν αποφασίζω εγώ. Υπάρχουν διοικήσεις, υπάρχουν οικογένειες, υπάρχουν προτεραιότητες υψηλότερες από τα θέλω του κάθε φιλάθλου. Ο γεννηθείς στις 8 Σεπτεμβρίου του 1992 στο Μπέλο Οριζόντε είναι το απόλυτο παράδειγμα επαγγελματία. 

 

 

Όταν γνωρίζεις ήδη το μέλλον σου, γιατί να “σπάσεις” τα πόδια σου για την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, που -κακά τα ψέματα- δε θα αλλάξει και τόσο την καριέρα σου; Ωστόσο, γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχεις στο ρόστερ σου παίκτες, όπως ο Μπερνάρ. Αυτά τα λεγόμενα “καλά παιδιά”. Όταν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν εμμονικός με τις λεπτομέρειες και τον χαρακτήρα του κάθε ποδοσφαιριστή, ίσως αυτό να είχε στο μυαλό του. Όταν είσαι απλώς παρατηρητής και εκτός ομάδας, δε γνωρίζεις πόσο σημαντική είναι ορθή λειτουργία των αποδυτηρίων. Ένας καλός χαρακτήρας στο εξασφαλίζει και όταν συνδυάζεται με “μαγικά” πόδια, τότε το πακέτο το αγοράζεις με κλειστά μάτια.

 

 

Αυτό το πακέτο κοστίζει. Είναι πολλά τα 2.500.000 ευρώ; Δεν είμαι λογιστής και ούτε έχω κάποια κάψα να γίνω. Είμαι απλώς ένας φίλαθλος που θέλω να βλέπω ελκυστικό ποδόσφαιρο. Και ο Μπερνάρ μού το εξασφαλίζει. Αντί να είναι αδιάφορος, βάζει τα πόδια του στη φωτιά. Τσαντίζεται όταν χάνει μεγάλες ευκαιρίες, φιλάει το “τριφύλλι” όταν λυτρώνει την ομάδα του και τον ίδιο τον εαυτό. 

Ο Μπερνάρ παίρνει λίγα. Από τον Σεπτέμβριο του 2024 θα καταλάβετε όλοι τους λόγους.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved