INTIME Ο νικητής του ντέρμπι ήταν η ανθρωπιά

Ο κόσμος στο ΟΑΚΑ έδειξε ότι η αντιπαλότητα δεν έχει σχέση με την έχθρα.

Όλοι ξέρουμε τι θα σημαίνει ένα ντέρμπι Παναθηναϊκός AKTOR- Ολυμπιακός. Το πιο συγκλονιστικό μπρα ντε φερ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, είχε και χθες την τιμητική του στο ΟΑΚΑ, με πολλές συγκινήσεις και ένα φινάλε που λίγοι περίμεναν, βάσει εξέλιξης του αγώνα.

Ποιος μπορούσε να προβλέψει, άλλωστε, ότι στο 80-69 των «πρασίνων» και με το μομέντουμ υπέρ τους, ότι ο Ολυμπιακός θα έκανε αντεπίθεση, για να βγει μπροστά τελικά ο X-Factor, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης και να πάρει το παιχνίδι με τις βολές και τις εξαιρετικές του άμυνες.

 

 

Τελικό σκορ 85-80, με τον Παναθηναϊκό AKTOR να αγκαλιάζει την πρωτιά στην κανονική περίοδο της Basket League. Μια μέρα μετά, βέβαια, το ντέρμπι αυτό έχει μείνει στον κόσμο για μία φάση πέρα από τα highlights του αγώνα, και μιλάμε προφανώς για την ζεστή αντίδραση του κόσμου στον τραυματισμό του Νίκολα Μιλουτίνοφ.  

 

 

Ένα βαθύ χειροκρότημα για την άτυχη στιγμή του Σέρβου που σε μια εντελώς απρόσμενη φάση, είδε το πόδι του να γυρνάει και να τον αφήνει ένα μήνα εκτός δράσης σε μια κρίσιμη καμπή της σεζόν.

Το ΟΑΚΑ, σηκώθηκε όρθιο και χειροκρότησε έντονα, τόσο την πρώτη στιγμή που σηκώθηκε από το παρκέ ο Σέρβος, όσο και όταν πήγε στα αποδυτήρια. Μια στιγμή που κανονικά θα έπρεπε να είναι αυτονόητη, στην Ελλάδα όμως που δεν βλέπουμε τέτοια σκηνικά, από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε.

 

 

Δεν αποτελεί υπερβολή, ότι ο κόσμος στο ΟΑΚΑ πήρε υψηλότατο βαθμό διαγωγής, δείχνοντας το πόσο διαφορετικό είναι να έχεις αντιπαλότητα και να του εύχεσαι τα χειρότερα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έλειψαν και διάφορα «γαλλικά»

Θυμόμαστε το σκηνικό στην Τούμπα, όπου οι οπαδοί του ΠΑΟΚ χειροκρότησαν τα «μωρά» του Γιώργου Δώνη.

Έχουμε ακόμα δρόμο βέβαια για να διορθώσουμε την διαγωγή μας στο γήπεδο, ωστόσο ας αποτελέσει αυτό την αρχή για κάτι καλό. Ένα μπράβο για την ανθρωπιά και περαστικά στους τραυματίες του χτεσινού ντέρμπι, Κώστα Σλούκα και Νικολά Μιλουτίνοφ.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved