Mental Hoops: Το τουρνουά μπάσκετ που μας καλεί να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια!

Από τις 15:00 έως το βράδυ, περίπου 200 συνάνθρωποί μας που αντιμετώπιζαν ζητήματα ψυχικής υγείας, θα δώσουν στο παρκέ τον καλύτερό τους εαυτό, παίζοντας μπάσκετ 3x3, στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής στον χώρο της ψυχικής υγείας και του αθλητισμού.

Ένα απόγευμα γεμάτο μπάσκετ, γεμάτο προσπάθεια και δίψα για τη ζωή, θα βιώσουν και φέτος όσοι παρακολουθήσουν από κοντά το φετινό «MENTAL HOOPS», που διοργανώνεται στο Κλειστό Γήπεδο Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου», στις 8 Ιουλίου.

Από τις 15:00 έως το βράδυ, περίπου 200 συνάνθρωποί μας που αντιμετώπιζαν ζητήματα ψυχικής υγείας, θα δώσουν στο παρκέ τον καλύτερό τους εαυτό, παίζοντας μπάσκετ 3x3, στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής στον χώρο της ψυχικής υγείας και του αθλητισμού.

Πρόκειται για ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τη μάχη να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις της ζωής, ενώ μάχονται τις ασθένειες που τους ταλαιπωρούν σε ψυχικό επίπεδο. Άνθρωποι που πέρα από τον ίδιο τους τον εαυτό έχουν να αντιμετωπίσουν και το κοινωνικό στίγμα, που συχνά συνοδεύει την κατάστασή τους και οι οποίοι, μέσα από το μπάσκετ, έχουν βρει έναν τρόπο ανακούφισης.

Διότι, μπαίνοντας στο γήπεδο, γίνονται κι αυτοί παίκτες, κυνηγούν την πορτοκαλί μπάλα και στοχεύουν μόνο στο να διασκεδάσουν πραγματικά, να ιδρώσουν τη φανέλα της ζωής τους και να δείξουν σε όλους μας πως είναι «εδώ», είναι παρόντες και μπορούν να πετύχουν, μπορούν να τα καταφέρουν.

Το Σάββατο, 8 Ιουλίου, ας είμαστε όλοι στο Κλειστό Γήπεδο Περιστερίου να χειροκροτήσουμε χωρίς φειδώ την προσπάθειά τους, να πούμε το δικό μας μπράβο και να δώσουμε στους ανθρώπους αυτούς το κουράγιο να συνεχίσουν.

KTX 21X28 Mental_Hoops_KV5

Όπως σημειώνει η διοργανώτρια ΕΠΑΨΥ (Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας), «το "Mental Hoops" δεν είναι ένα συνηθισμένο τουρνουά μπάσκετ. Είναι μια αθλητική συνάντηση που ενώνει όλους όσοι αντιμετωπίζουν καθημερινά με γενναιότητα τις προκλήσεις της ψυχικής υγείας. Πάνω από 200 ωφελούμενοι υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης θα συμμετάσχουν σε αγώνες 3Χ3. Οι αθλητές μας έχουν υποστεί πολλαπλές νοσηλείες, υποτροπές, απόρριψη και αποκλεισμό, στιγματισμό, παραβιάσεις δικαιωμάτων, προσβολή της προσωπικότητάς τους. Βρήκαν ανακούφιση και προοπτική στην ολιστική φροντίδα της κοινοτικής ψυχιατρικής, πάλεψαν να σταθούν όρθιοι, παίζουν μπάσκετ και έχουν ήδη κερδίσει».

Το φετινό είναι το 6ο Πανελλήνιο Τουρνουά Μπάσκετ Ληπτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας «MENTAL HOOPS» που διοργανώνει η ΕΠΑΨΥ, πραγματοποιείται στις 8 Ιουλίου 2023, 15:00 - 20:00 στο Κλειστό Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου» (Γιαννιτσών 110, Περιστέρι) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ας γεμίσουμε τις κερκίδες για να χειροκροτήσουμε τους ανθρώπους αυτούς, θυμίζοντάς τους πως δεν είναι μόνοι στο ταξίδι τους!





©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved