associated press Αυτή τη φορά κέρδισε ο Joker

Αυτό που δεν κατάφεραν οι Καρμέλο και Άιβερσον, το έκανε πράξη ο Γιόκιτς. Ο «Τζόκερ» είναι ο νέος «Βασιλιάς» του NBA.

Το πατρικό του στο Σόμπορ της Σερβίας ήταν πολύ μικρό για να στεγάσει εκείνον, τα δύο αδέρφια του, τους γονείς και τη γιαγιά του. Ο μπαμπάς του γεωπόνος μηχανικός στο επάγγελμα καθισμένος στην πολυθρόνα και βλέποντας αγώνες μπάσκετ, πάντα πίστευε πως θα δει στην τηλεόραση έναν από τους γιους να «ματώνει» το διχτάκι. Τελικά και οι τρεις γιοι του ασχολήθηκαν με την «σπυριάρα» αλλά ο μικρότερος, ο Νίκολα, ήταν εκείνος που έμελλε να πετύχει το ακατόρθωτο. Εξάλλου ήταν σαν να γεννήθηκε γι’ αυτό. Να γίνει το πρότυπο για κάθε παιδί που αισθάνεται ότι βρίσκεται στο περιθώριο, όπως ο ίδιος που σε μικρή ηλικία έψαχνε απεγνωσμένα μέσω Facebook κάποιον να πάει να παίξει μπάσκετ μαζί του. Και όπως ακριβώς το διαμέρισμα στο Σόμπορ ήταν μικρό για να στεγάσει εκείνον και την οικογένειά του, έτσι και το Σόμπορ ήταν πολύ μικρό για να στεγάσει τα όνειρά του. Διότι ο «Joker» έπρεπε να ταξιδέψει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και από τα ξημερώματα της Τρίτης να γίνει ο νέος «Βασιλιάς» του NBA.

 

 

Αυτή τη φορά κέρδισε ο Joker

Όχι δεν είναι σαδιστής. Δε θέλει να σκοτώσει κανέναν. Δεν αισθάνεται μίσος. Όταν βλέπεις αυτήν την τυπάρα, το μυαλό σου πηγαίνει σε μία αρκούδα που το μόνο που θέλει είναι να τρώει μέλι και να παίζει. Σαν το «Γουίνι το Αρκουδάκι». Όταν το 2015 ο Νίκολα Γιόκιτς εμφανίστηκε στις ΗΠΑ κανείς δεν του έδωσε σημασία. Εξάλλου στο Draft του 2014 βρέθηκε στο No 41 και λίγοι ασχολήθηκαν με την πάρτη του. Οι περισσότεροι πρόφεραν λάθος το όνομά του και αντί για Γιόκιτς, τον έλεγαν Τζόκιτς. Ο βετεράνος φόργουορντ των Νάγκετς, Μάικ Μίλερ, τον «βάφτισε» Τζόκερ, οι συμπαίκτες του το υιοθέτησαν, ο ίδιος δεν ενδιαφέρθηκε να τους διορθώσει και κάπως έτσι γεννήθηκαν ένα nickname που τον ακολουθεί παντού.

 

 

Το Ντένβερ θα καεί, γιατί είμαστε όλοι τρελοί

Τι συνδέει τη Μάντσεστερ Σίτι με τους Ντένβερ Νάγκετς; Το 2023 είναι μία ιστορική χρονιά. Οι «Πολίτες» του Πεπ Γκουαρδιόλα κατέκτησαν για πρώτη φορά το Champions League, με τους Ντένβερ να ακολουθούν κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία τους την κορυφή του NBA. Το «χρυσό δαχτυλίδι» πέρασε σαν βέρα στα δάχτυλα του Νίκολα Γιόκιτς και των συμπαικτών του και από τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας), το Ντένβερ ζει το δικό του όνειρο. Αυτό που δεν κατάφεραν οι Καρμέλο και Άιβερσον, το κατάφερε ο Σέρβος γίγαντας των  211 εκατοστών. Μία πόλη που ζει και αναπνέει για το μπάσκετ επιτέλους φόρεσε τα γιορτινά της. Το στομάχι άνοιξε και η πείνα για τίτλους δεν πρόκειται να κορεστεί σύντομα. Ο Joker δεν σκοπεύει να αποσυρθεί από το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη πριν γεμίσει τα δάχτυλά του με χρυσά δαχτυλίδια. Σαν τον Βαλάντη στην αρχή της καριέρας του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved