associated press Είναι το «Giannis– Γιόκιτς» το νέο «Γκάλης -  Πέτροβιτς»;

Απόψε στο Βελιγράδι, όλα τα βλέμματα του πλανήτη θα στραφούν στη μάχη των Αντετοκούνμπο – Γιόκιτς.

Πριν τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, ολόκληρη η μπασκετική Ευρώπη (και όχι μόνο) περίμενε με ανυπομονησία και δέος τις μεγάλες μάχες του Νίκου Γκάλη με τον Ντράζεν Πέτροβιτς. Ο «γιος του Διαβόλου» Ντράζεν και ο «γκάνκστερ» Νικ προκαλούν τρόμο σε κάθε αντίπαλη άμυνα και πονοκέφαλο σε κάθε αντίπαλο προπονητή. 35 χρόνια μετά, μία κόντρα ανάμεσα σ’ έναν Έλληνα και έναν Σέρβο έρχεται να τραβήξει τα βλέμματα κάθε μπασκετόφιλου. Ο δικός μας Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Νίκολα Γιόκιτς θα βρεθούν αντιμέτωποι απόψε στο Βελιγράδι για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου.

Θυμηθείτε εδώ τι έγινε στον αγώνα Ελλάδα-Ισπανία στο ΟΑΚΑ.

Αλλά αυτή τη φορά η κόντρα θα ξεπεράσει τα ευρωπαϊκά σύνορα. Είναι μία μάχη μεταξύ δύο υπεραθλητών που θα στρέψει τα βλέμματα ολόκληρου του πλανήτη πάνω της. Ο Γιάννης με το εθνόσημο στην θέση της καρδιάς και ο Νίκολα με τα χρώματα της μπασκετομάνας Σερβίας. Δεν πρόκειται απλώς για δύο αθλητές που ανήκουν στο μαγικό κόσμο του NBA. Πρόκειται για τους δύο Ευρωπαίους που τα τελευταία 4 χρόνια αποτελούν τους MVPs στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη. Δύο πραγματικοί γίγαντες που σμπαραλιάζουν κάθε αντίπαλο αμυντικό σύστημα.

 

 

Σε περίπτωση που δεν ξέρεις τι θα πει Γιόκιτς

Ο άνθρωπος έχει υπογράψει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του NBA. Χρειάζονται περισσότερες συστάσεις; Το συμβόλαιό του μπορεί να φτάσει έως και τα 270.000.000 δολάρια και τη σεζόν 2027/28 θα πάρει 60.000.000 δολάρια. Βρίσκεται στο ΝΒΑ τα τελευταία 7 χρόνια, όπου μετράει 19.7 πόντους, 10.4 ριμπάουντ, 6.2 ασίστ, 1.2 κλεψίματα και 2.8 λάθη ανά 30.4 λεπτά σε 527 αγώνες κανονικών περιόδων. Έγινε ο δεύτερος Ευρωπαίος παίκτης στην ιστορία του NBA, που αναδεικνύεται πιο πολύτιμος παίκτης του πρωταθλήματος παίρνοντας τη σκυτάλη από τον δικό μας Γιάννη. Μάλιστα έγινε ο 5ος σέντερ όλων των εποχών που παίρνει το βραβείο για πάνω από μία φορές, μετά τους Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, Μπιλ Ράσελ και Μόζες Μαλόουν.

 Διαβάστε τι γράψαμε πρόσφατα για τον τεράστιο Μπιλ Ράσελ.

 

Αυτό το μπασκετικό θαύμα θα βρεθεί αντιμέτωπο απόψε απέναντι στον δικό μας Γιάννη. Το παιδί από τα Σεπόλια, όπου μία νοσηρή μειοψηφία δεν τον αποδέχεται ως Έλληνα. Ένα παιδί που πέρασε δύσκολα αλλά παρόλα αυτά αγαπάει την Ελλάδα περισσότερο και από κάποιους όψιμους «πατριώτες». Διαφημίζει τη χώρα μας σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη, δεν ξεχνάει το παρελθόν του και βοηθάει όσους πραγματικά έχουν ανάγκη. Ένας πραγματικός superstar που ζει και αναπνέει για το μπάσκετ και την οικογένειά του. Απόψε το βράδυ (21:00), όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο Βελιγράδι. Ο Γιάννης και ο Νίκολα μάς επιστρέφουν σε εποχές Γκάλη – Πέτροβιτς. Ας ελπίσουμε αυτή τη μάχη να την κερδίσει το δικό μας παιδί.

Δείτε παρακάτω μερικά στιγμιότυπα από παλιότερες αναμετρήσεις τους στο ΝΒΑ, μεταξύ Μπακς και Νάγκετς:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved