Intime Γιατί η Greek Boxing Day «πετσοκόβει» την βρετανική;

Η ελληνική εκδοχή της Boxing Day έχει άπειρες συγκινήσεις.

Είναι θεσμός. Το να βλέπουν μπαλίτσα την Boxing Day στα γήπεδα της Μεγάλης Βρετανίας είναι ένα έθιμο που πάντα ζηλεύαμε. Να πηγαίνεις στο γήπεδο με ελαφρύ hangover από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι μία διαδικασία που θέλαμε να τη ζήσουμε και στα μέρη μας. Φέτος έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία. Με καθυστέρηση δύο ημερών, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, θα ζήσουμε τη δική μας Boxing Day. Την ελληνική version που αν καλοσκεφτείς είναι καλύτερη από τη βρετανική. Εξηγούμαστε:

Η συγκίνηση που νιώσαμε με την επιστροφή της Super League την περασμένη βδομάδα ήταν τεράστια.

Ιδανικός καιρός

Μπορεί να έχουμε ταυτίσει τις γιορτές των Χριστουγέννων με το κρύο και το χιόνι αλλά εδώ είναι Ελλάδα. Και στην Ελλάδα κρύο δεν έκανε ποτέ (καλά υπερβολή). Με 18 βαθμούς και ηλιοφάνεια, οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές για να παιχτεί ποδόσφαιρο. Σε αντίθεση με την Βρετανία όπου το κρύο και η υγρασία σού τσακίζουν τα κόκκαλα, εδώ μπορούμε να απολαύσουμε το Λεβαδειακός – Ιωνικός με τον καλύτερο καιρό που μπορούμε να φαντασούμε. Ο Θεός του ποδοσφαίρου είναι Έλληνας και μετά το ματς πηγαίνεις άνετα για σουβλάκι και μπυρίτσα.

 

 

Μελομακάρονα και κουραμπιές αντί για πασατέμπο – ηλιόσπορο

Γιορτές έχουμε. Το πατατάκια – πασατέμπος – ηλιόσπορος δίνουν τη θέση τους στα μελομακάρονα – κουραμπιέδες – δίπλες. Για τους Ιταλούς μερακλήδες, πανετόνε. Τα ελληνικά γλυκά δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα βρετανικά και τι καλύτερο από το να παρακολουθήσεις μία αναμέτρηση της Super League αγκαλιά με ένα κουτί μελομακάρονα. Κανένα Netflix and Chill.

Ευχές στους διαιτητές

Η γκρίνια για τη διαιτησία δεν έχει αργία. Ένα ανάποδο πλάγιο, μία κάρτα που δε δόθηκε ποτέ και το γιατί δεν πήγε στο VAR ώστε να εξετάσει αν βγήκε κόρνερ ή όχι, βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα κάθε οπαδού. Οι... ευχές στους διαιτητές δε θα αργήσουν να πέσουν ως μία ιεροτελεστία που δεν πρέπει να σταματήσει ποτέ.

 

 

Γήπεδα που θυμίζουν θέατρα

Τι κοινό έχουν τα ποδοσφαιρικά γήπεδα με τα θέατρα; Πολλές κενές θέσεις. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν αγαπάμε την τέχνη και το ποδόσφαιρο είναι μία μορφή της. Ωστόσο η τέχνη δεν είναι για όλους. Οι κενές θέσεις στα γήπεδα είναι αρκετές, δείγμα πως όσοι αγαπάνε την ποιότητα είναι ελάχιστοι. Το ποιοτικό ελληνικό ποδόσφαιρο δε συγκινεί τη μάζα αλλά τους λίγους που έχουν την καθαρή σκέψη και την παιδεία ώστε να θαυμάσουν και να κατανοήσουν αυτό που βλέπουν.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved