associated press Από μηδέν έως Νόιερ, πόσο τζαμπατζής είσαι;

Ο Μάνουελ Νόιερ ξέχασε το πορτοφόλι του, ο ταξιτζής οδήγησε 120 χιλιόμετρα για να του το δώσει αλλά απογοητεύτηκε από το «δώρο».

Είναι από εκείνες τις ιστορίες που όταν τις ακούς ή τις διαβάζεις, γνωρίζεις ήδη για τα αποθεωτικά σχόλια που θα τις ακολουθήσουν. Ένας πολίτης που παλεύει για το μεροκάματο, βρίσκει ένα πορτοφόλι και ενώ μπορεί να βάλει στην τσέπη τα χρήματα, αποφασίζει να πάρει εκείνη την απόφαση που λίγοι θα έπαιρναν. Να επιστρέψει το πορτοφόλι, με όλο το περιεχόμενο άθικτο, στον πραγματικό κάτοχό του. Η τελευταία ιστορία που ήρθε στη δημοσιότητα έρχεται από την Γερμανία.

Ένας οδηγός ταξί πήρε κούρσα στον Μάνουελ Νόιερ, ο οποίος με τη σειρά του ξέχασε το πορτοφόλι του στο ταξί. Ο οδηγός χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά οδήγησε 120 χιλιόμετρα ώστε να δώσει το πορτοφόλι στον τερματοφύλακα της Μπάγερν Μονάχου. Με όλα τα χρήματα, τις πιστωτικές κάρτες και το δίπλωμα του Γερμανού star. Ωστόσο μετά από λίγες ημέρες, ήρθε η απογοήτευση. «Βρήκα πολλά χρήματα, μια πιστωτική κάρτα και ένα δίπλωμα οδηγού που ανήκε στον Νόιερ. Δέκα ημέρες αφότου έδωσα το πορτοφόλι στον Νόιερ, ένα δέμα έφτασε στο σπίτι μου. Ήταν μόλις μια φανέλα στο κουτί, αλλά δεν είχε ούτε ένα ευχαριστήριο σημείωμα. Τα τέσσερα παιδιά μου με κορόιδευαν. Μια τεράστια απογοήτευση», σχολίασε χαρακτηριστικά.

 

 

Ήταν υποχρεωμένος ο Νόιερ να του προσφέρει κάτι περισσότερο; Όχι. Θα μπορούσε; Ξεκάθαρα, ναι. Όταν πληρώνεσαι με 18.000.000 ευρώ ετησίως, τότε μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο από μία απλή εμφάνιση. Όταν ένας πολίτης κάνει αυτήν την πράξη, οφείλεις να τον γνωρίσεις καλύτερα. Να τον ρωτήσεις για την οικογένειά του. Και από τη στιγμή που θα σου αποκαλύψει πως έχει 4 παιδιά, τότε μία φανέλα δεν αρκεί. Είναι συμβολική κίνηση αλλά μεταξύ μας, φίλε Μάνουελ, θα μπορούσες και καλύτερα. Ένα ταξίδι με πληρωμένα τα έξοδα από σένα, μία έξοδο για φαγητό ώστε να σε γνωρίσουν από κοντά (φυσικά θα την πληρώσεις εσύ) ή κάτι που θα δείχνει το πόσο μερακλής είσαι.

Ποια είναι η επόμενη μέρα στην Μπουντεσλίγκα χωρίς Λεβαντόβσκι και Χάαλαντ;

Αλλά μία φανέλα που θα μπορούσε να την αγοράσει όποτε ήθελε, είναι πραγματική ντροπή. Καλή η γερμανική πειθαρχία αλλά εδώ μιλάμε για επαγγελματική τσιγκουνιά. Σκέψου μόνο τι δώρο θα έκαναν ο Κριστιάνο Ρονάλντο ή ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και αναλογίσου. Κοίταξε τον εαυτό σου στον καθρέφτη και κάνε την αυτοκριτική σου. Άσε που πρόκειται για μία επένδυση. Κάτι σαν ασφάλεια. Διότι την επόμενη φορά που είσαι τόσο «ξεχασιάρης», ίσως και ο αντίστοιχος οδηγός να ξεχάσει να οδηγήσει 120 χιλιόμετρα για να σε βρει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved