associated press Ο υποτιμημένος αντι-σταρ κύριος Μπενζεμά

Ο Γάλλος επιθετικός σημειώνει εξωπραγματικές επιδόσεις, οδηγεί τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «στέμμα» και ακόμη γίνεται κουβέντα για το αν πρέπει να παραλάβει την «Χρυσή Μπάλα».

Την Ρεάλ Μαδρίτης ποτέ δεν την ξεγράφεις. Ακόμη κι βρίσκεται πίσω στο σκορ στο 89ο λεπτό, χρειάζεται δύο τέρματα και όλα αυτά κόντρα στην ομάδα με το μεγαλύτερο μπάτζετ στον πλανήτη και το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο του Champions League, δεν τολμάς να την ξεγράψεις. Όχι δεν είναι κλισέ. Είναι μία πραγματικότητα. Το βράδυ της Τετάρτης γίναμε μάρτυρες ακόμη μίας χρυσής σελίδας των Μαδριλένων. Στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, η ομάδα του Κάρλος Αντσελότι, κέρδισε με 3-1 την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα και έκανε check-in στο εισιτήριο για τον τελικό του Champions League που θα διεξαχθεί στο Παρίσι. Εκεί θα διεκδικήσει τον 14ο τίτλο της ιστορίας της.

 

 

Και όσο έχει τον Καρίμ Μπενζεμά έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως θα βάλει στη συλλογή της το βαρύτιμο τρόπαιο. Τον τύπο που «ανάγκασε» τον Φλορεντίνο Πέρεθ να ταξιδέψει μυστικά στα προάστια της Λιόν ώστε να τον πείσει να βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο 21χρονος τότε Γάλλος είχε μαγνητίσει τα βλέμματα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης με τα καμώματά του καθώς σε 148 συμμετοχές είχε πετύχει 66 τέρματα και είχε δώσει 26 ασίστ. Δεν τα λες και άσχημα. Ωστόσο παρά τα εντυπωσιακά νούμερα, ο Καρίμ θα έπρεπε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Ποια είναι αυτά; Το να ζει στην σκιά του Κριστιάνο Ρονάλντο. Διότι το ίδιο καλοκαίρι, ο Πορτογάλος superstar πήρε τη μεταγραφή από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους «μερένγκες».

 

 

Ένας υποτιμημένος αντι-σταρ

Είχε κάποιο πρόβλημα με αυτό; Κανένα απολύτως. Ο λόγος βρίσκεται στην προσωπικότητα του Γάλλου στράικερ. Ντροπαλός, του αρέσει να βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και το μόνο που τον απασχολεί είναι να δίνει τις απαντήσεις του στο γρασίδι. Δεν έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα σε συμπαίκτες, προπονητές, αντιπάλους και στη διοίκηση. Αγαπημένο παιδί των φιλάθλων της Ρεάλ Μαδρίτης και οι αντίπαλοι οπαδοί υποκλίνονται στις επιδόσεις και τον χαρακτήρα του. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως όλοι οι προπονητές που έχουν περάσει από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης του έχουν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Πελεγκρίνι, Μουρίνιο, Αντσελότι, Μπενίτεθ, Ζιντάν, Σολάρι. Όλοι μαγεύονται από την τεχνική του κατάρτιση, από το πώς μυρίζει το γκολ και από την αφοσίωσή του στο σύνολο. Είναι ο ποδοσφαιριστής που ποτέ δεν τέθηκε ζήτημα πώλησης ή αποχώρησης από το ρόστερ της Ρεάλ. Κάτι που συμβαίνει σπάνια και ειδικά όταν μιλάμε για μία θέση όπως εκείνη του επιθετικού.

 

 

Ο Ζινεντίν Ζιντάν στάζει μέλι για τον συμπατριώτη του. Τον έχει χαρακτηρίσει ως τον καλύτερο Γάλλο επιθετικό όλων των εποχών και αν σκεφτείς τα ονόματα που έχει βγάλει το γαλλικό ποδόσφαιρο καταλαβαίνεις πως πρόκειται για έναν τίτλο τιμής. Και μεταξύ μας, ο Ζιζού κάτι ξέρει περισσότερο από όλους μας όσον αφορά το ποδόσφαιρο. Ο Καρίμ Μπενζεμά το βράδυ της Τετάρτης έβαλε το 3ο γκολ και έβαλε την σφραγίδα στη μεγάλη πρόκριση απέναντι στη Σίτι. Αλλά για να φτάσει μέχρι εδώ η ομάδα του Κάρλος Αντσελότι, χρειάστηκε ο Γάλλος επιθετικός να σκοράρει ακόμη 14 τέρματα στη μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση. Μάλιστα το εξωπραγματικό της υπόθεσης είναι πως σύμφωνα με ειδικές μετρήσεις, θα έπρεπε να είχε σκοράρει σχεδόν 6 φορές στη φετινή διοργάνωσης. Συγκεκριμένα οι μετρήσεις των xGoals δείχνουν πως ο Καρίμ σκοράρει σχεδόν τρεις περισσότερες φορές από τα γκολ που θα έπρεπε, καθώς τα xGoals του είναι 5,81.

Γιατί όλη η Ευρώπη ζητάει τον αποκλεισμό της Ατλέτικο Μαδρίτης;

Ένας πραγματικός killer μέσα στην περιοχή. Ο επιθετικός που δε θέλεις να αντιμετωπίσεις. Ο τύπος με το «9» στην πλάτη που όπως τόνισε ο Αντσελότι μετά τη μεγάλη νίκη της ομάδας του στο Λονδίνο (παρεμπιπτόντως είχε πετύχει χατ τρικ κόντρα στην Τσέλσι) «βελτιώνεται κάθε ημέρα σαν το καλό κρασί. Είναι όλο και πιο ηγετική μορφή στην ομάδα και στον όμιλο και νομίζω ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά. Δείχνει περισσότερο την προσωπικότητά του, ξέρει ότι είναι πολύ σημαντικός για εμάς και είναι παράδειγμα για όλους».

 

 

Οι επιδόσεις του Καρίμ Μπενζεμά είναι τρομακτικές τη φετινή σεζόν. Πιο ώριμος από ποτέ οδήγησε την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League και δεν σκοπεύει να φύγει από το Παρίσι χωρίς την κούπα. Ανεξαρτήτως αν θα το κάνει πράξη, θα είναι μεγάλο σκάνδαλο αν δεν παραλάβει την επόμενη «Χρυσή Μπάλα». Έφτασε η στιγμή να δικαιωθεί ο πιο υποτιμημένος παίκτης στον κόσμο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved