Όταν οι σπουδές στο Sports Management έχουν την υπογραφή του «τριφυλλιού»

Έψαχνα εδώ και καιρό να βρω ένα master στην Αθλητική Διαχείριση, αλλά όλες οι αναζητήσεις μου έπεφταν στο κενό, καθώς μέχρι πρότινος δεν υπήρχε κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που να έχει τη βάση του στην Ελλάδα. Είμαι βλέπεις από αυτούς που δεν «φλέρταραν» ποτέ με την ιδέα των σπουδών στο εξωτερικό, ούτε και με την παρακολουθηση κάποιου εκπαιδευτικού προγράμματος εξ αποστάξεως. Πριν λίγες ημέρες, όμως, μπήκε ένα τέλος στις μάταιες αναζητήσεις μου, καθώς άνοιξε τις «πύλες» του το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Sports Management στη χώρα μας και, μάλιστα, υπό την αιγίδα της κορυφαίας ελληνικής ομάδας μπάσκετ! Πρόκειται για την πρωτοποριακή συνεργασία του IST College με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, η οποία πρέπει να σου πω ότι ανεβάζει τον πήχη με ένα υψηλού επιπέδου MBA στο αθλητικό μάνατζμεντ.

Για ποιον λόγο ξεχωρίζει

Αρχικά, είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη χώρα που προσφέρει εξειδικευμένες σπουδές στον τομέα της Αθλητικής Διαχείρισης, δημιουργώντας επαγγελματίες που θα καλύψουν το κενό που υπάρχει σε ένα ταχέως αναπτυσσόμενο πεδίο τα τελευταία χρόνια, με πολλές ευκαιρίες απασχόλησης σε Ελλάδα και εξωτερικό. Παράλληλα, οι φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος Sports Management θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και να κάνουν πρακτική άσκηση στην ομάδα του «τριφυλλιού» ή σε συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρείες.

Καθόλη τη διάρκεια της φοίτησης, οι manager του «αύριο» θα έρχονται συνεχώς σε επαφή με εξειδικευμένα στελέχη, τα οποία θα προσπαθούν να μεταλαμπαδεύουν, όχι μόνο τις διοικητικές τους γνώσεις, αλλά τα «πάντα» σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας μιας ομάδας, την οργάνωση αθλητικών γεγονότων, τη διαχείριση του budget, του ανθρώπινου δυναμικού, των social media, του marketing, των χορηγιών και του τρόπου της γενικότερης ανάπτυξης ενός αθλητικού συλλόγου.

10 εκπαιδευτικές ενότητες

Μάλιστα, η όλη εκπαιδευτική δραστηριότητα πλαισιώνεται από 10 μαθήματα, τα οποία είναι προσανατολισμένα για να καλύψουν τις γνωστικές απαιτήσεις των επαγγελματιών της σύγχρονης εποχής με τα εφόδια του Sports Management. Συνεπώς, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα δεν απευθύνεται μόνο σε πτυχιούχους σχολών με συναφές αντικείμενο σπουδών, αλλά και σε κάθε απόφοιτο που θέλει να ξεκινήσει μία καριέρα στον πολλά υποσχόμενο -στενό ή ευρύτερο- κλάδο του Αθλητισμού. Εκτός, δηλαδή, από τους αποφοίτους Επιστημών Φυσικής Αγωγής και πρώην ή εν ενεργεία αθλητές, που επιθυμούν να ξεκινήσει μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στο χώρο του αθλητικού management, το ΜΒΑ που φέρει τη σφραγίδα του κορυφαίου European International University (EIU) στην Γαλλία, αφορά και στους αποφοίτους Οικονομικών Σχολών και Σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων ή οποιουδήποτε άλλου επιστημονικού πεδίου.

Οι 10 εκπαιδευτικές ενότητες άπτονται κάθε πτυχής της Αθλητικής Διαχείρισης, όπως αυτή διαμορφώνεται από τις τρέχουσες τάσεις και τις προϋπάρχουσες ανάγκες σε επίπεδο απασχόλησης. Κάνοντας… προθέρμανση στο «Project Management», που έχει ως στόχο την εξοικείωση με τις βασικές αρχές διαχείρισης έργου, τη διαδικασία ανάπτυξης του προϋπολογισμού, τη διαχείριση κινδύνων, τη σύναψη συμβάσεων και το σχεδιασμό και τη διαχείριση των προμηθειών, οι σπουδαστές εστιάζουν στις έννοιες του Leading Organization για την ηγεσία και τη διαχείριση των ανθρωπίνων πόρων με έμφαση στη βελτιστοποίηση της απόδοσης των εργαζομένων.

spoydes

 

Στο πλαίσιο του Managing Operations, αναλύονται οι τεχνικές που εφαρμόζονται στη διοίκηση λειτουργιών, όπως η υγειονομική περίθαλψη, οι υπηρεσίες τροφοδοσίας, η αναψυχή, οι υπηρεσίες φιλοξενίας, οι πωλήσεις και η εκπαίδευση, αλλά τα εργαλεία της εμπορικής διαχείρισης και των χορηγιών. Την ίδια στιγμή, η νέα ψηφιακή εποχή του Αθλητισμού «ξεδιπλώνεται» στο μάθημα New Era of Sports, όπου οι υποψήφιοι θα κατανοήσουν τον τρόπο που λειτουργεί η Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνιών για την αποτελεσματική διαχείριση της εκάστοτε επικοινωνιακής στρατηγικής, αλλά και την εξέλιξη και σπουδαιότητα του ρόλου των E-sports. Υπάρχουν, φυσικά, πολλά ακόμα μαθήματα και «μυστικά» γύρω από το «Sports Management», τα οποία δεν μπορούν να αναλυθούν σε λίγες γραμμές. Αν, λοιπόν, σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα, ήρθε η στιγμή να παίξεις «μπάλα» με τους καλύτερους.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved