Η περιποίηση δεν αφαιρεί ούτε ίχνος από τον ανδρισμό σας, αλλά ούτε και του προσθέτει

Σοφία Μαυραντζά και Χριστίνα Χρόνη γράφουν για τη σημασία που πρέπει(;) να δίνεις στις ρυτίδες σου.

5 SHARES

Από την Σοφία Μαυραντζά και την Χριστίνα Χρόνη



Οι έρευνες θέλουν όλο και περισσότεροι άνδρες να προμηθεύονται είδη περιποίησης του εαυτού τους. Και φυσικά δεν αναφερόμαστε στο αφρόλουτρο. Ούτε στο σαμπουάν. Ούτε στη λοσιόν για μετά το ξύρισμα. Ούτε καν σε αυτό που χρησιμοποιείτε για να «στρώνει» το μούσι.

Μιλάμε για κρέμες. Ημέρας, ματιών, ακόμη και νύχτας. Κρέμες σώματος ή ακόμα και για προϊόντα απολέπισης. Εντάξει, αυτό το κείμενο δεν γράφτηκε επειδή υπονοούμε ότι δεν θέλουμε να περιποιείστε τον εαυτό σας. Ούτε φυσικά νομίζουμε ότι μας διαβάζουν εκείνοι που έχουν να μπουν για ντους κανά τριήμερο (ελπίζω). Αλλά, αλήθεια, νομίζετε πως γνωρίζετε τι πιστεύουν οι γυναίκες κάθε φορά που ανοίγετε την κρέμα ημέρας σας; Κάθε φορά που μια κοπέλα φτάνει για πρώτη φορά σπίτι σου, χρησιμοποιεί το μπάνιο σου και συνειδητοποιεί ότι τα «προϊόντα ομορφιάς» που χρησιμοποιείς είναι πιο πολλά από τα δικά της; Και τι σημαίνει, τελικά, η περιποίηση για τον ανδρισμό;

Εγώ τη γνώμη μου θα σου την πω και ok, ίσως αφού διαβάσεις τα παρακάτω να σε πείσω να αγοράσεις μερικά προϊόντα περιποίησης. Ή να τα πετάξεις όλα.


Αλήθεια, για ποιον τόση προετοιμασία;

Η αλήθεια είναι ότι μου έχει τύχει. Να πάω σε σπίτι, να χρειαστεί να μπω στο μπάνιο (sic) και να δω δίπλα από τον καθρέφτη του νιπτήρα, ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΚΡΕΜΕΣ. Ματιών, χεριών, ημέρας, νύχτας, για το μούσι, για τα μαλλιά, μέχρι και για τα χείλια είχε (ο αθεόφοβος). ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ. Αγόρια, εγώ θα μιλήσω ειλικρινά: Οι γυναίκες περιποιούμαστε διότι όσο μεγαλώνουμε, απλά… φαίνεται. Λειτουργεί ο νόμος της βαρύτητας καταλυτικά πάνω μας.

Όμως, εσείς όσο μεγαλώνετε, γίνεστε τρόπο τινά… καλύτεροι. Δεν πειράζει και μια ρυτίδα, δεν πειράζουν και δύο και πέντε ρυτίδες. Ίσα ίσα, θεωρείται γοητεία, αρρενωπότητα. Όσο, όμως, εμείς μεγαλώνουμε, τόσο εσείς κοιτάτε τις μικρότερες. Τουτέστιν, εμείς περιποιούμαστε για εσάς, όχι για εμάς. Λάθος, ναι, το ξέρω και όσες δεν το παραδέχονται, ψέματα λένε, να το ξέρεις (και αυτό).

Και, στην τελική, αλήθεια φίλε μου, εσύ για ποιον κάνεις τόση προετοιμασία; Δεν μας νοιάζει αν έχετε ρυτίδες στο πόδι της χήνας. Μας νοιάζει αν μπορείτε να αλλάξετε μια λάμπα. Ούτε αν έχετε μαλλιά μας νοιάζει, εμείς θέλουμε να μπορούμε να βασιστούμε πάνω σας. Όταν πάει η κρέμα… γόνα, εγώ πιστεύω πως -στην καλύτερη- είσαι metrosexual. Κάνεις και χαλάουα;

Με λίγα λόγια: Εδώ μιλάμε για πρότυπα. Και εγώ επιμένω παραδοσιακά (και αρρενωπά). ΓΝΩΜΗΜΟΥ.

ΑΛΛΑ. Όλα όσα εγώ πιστεύω, μπορεί να τα ανατρέψει η άποψη της ειδικού. Η beauty editor του Queen.gr, Χριστίνα Χρόνη, μπορεί να έχει άλλη άποψη. Και μπορεί να θέλεις να την ακούσεις. Να την έχεις ανάγκη.


Και τι λέει η ειδικός;

Σεβαστή η γνώμη της συναδέλφου και κατανοητό το ότι τη συμμερίζονται πολλές γυναίκες εκεί έξω ΑΛΛΑ… Ναι, καλά κατάλαβες, διαφωνώ κάθετα και θα μιλήσω τόσο ως beauty editor όσο και ως γυναίκα. Μου αρέσουν οι άντρες που περιποιούνται τον εαυτό τους. Τους χαίρομαι. Σημαίνει πως τους αφορά η εμφάνισή τους και πως είναι τόσο cool και άνετοι ώστε να πάνε σε ένα κατάστημα και να… τινάξουν την μπάνκα στον αέρα αγοράζοντας κρέμες, ορούς και όλα τα λοιπά που θα τους προτείνουν οι πωλήτριες (που σαν αρπαχτικά θα πέσουν πάνω τους). Make it rain boys!

Ναι, ασφαλώς και με ενδιαφέρει περισσότερο το να μπορεί να αλλάξει ένα λάστιχο από το αν έχει ρυτίδες, αλλά δεν περιποιούμαστε τον εαυτό μας μόνο για να σταματήσουμε το χρόνο. Με ενδιαφέρει λοιπόν να μην έχει δέρμα που μοιάζει με δεινόσαυρου, με ενδιαφέρει να μην έχει μαυράκια στη μύτη (τα οποία δεν με αφήνει να σπάσω), με ενδιαφέρει να μην έχει λιπαρό δέρμα που τον κάνει να μοιάζει σα να έτριψε στα μούτρα του την τυρόπιτα πριν τη φάει. Με ενδιαφέρουν όλα αυτά και πρέπει να τον ενδιαφέρουν και αυτόν. Είναι μικρά προβλήματα που μπορούν εύκολα να λυθούν και γιατί να είναι κακό να θέλει κάποιος να τα λύσει;

Με λίγα λόγια, αυτό που θέλω να πω είναι πως η περιποίηση δεν αφαιρεί ούτε ίχνος από τον ανδρισμό σας αγόρια, αλλά ούτε και του προσθέτει. Το να δείχνεις αγάπη και να περιποιείσαι τον εαυτό σου είναι αναφαίρετο δικαίωμα αντρών και γυναικών για όποιο λόγο και αν το κάνουν. Θες να βάλεις κρέμες μαν; Βάλε και δώσε μου τον έλεγχο να σου βάλω άριστα. Δεν θέλεις; Με γεια σου και με χαρά σου. 

Αλλά μην μου το παίζεις μπρουτάλ γιατί πλήττω αφόρητα.


5 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved