Κοιμηθείτε, ΔΕΝ θα στείλουμε

Μάθαμε από τις ίδιες τις γυναίκες τι σκέφτονται όταν αργούμε να τους απαντήσουμε.

Γράφει η Mάτα Λίτου


Ας ξεκινήσουμε παίρνοντας ως δεδομένο ότι δεν απευθύνομαι σε άτομα που θεωρούν πως «όσο τη φτύνεις, σαν γραμματόσημο, τόσο θα κολλάει και θα τρέχει από πίσω σου.» Σύμφωνοι; 

Αν είσαι σε σχέση

Όλα αρχίζουν με ένα ανθρώπινο: «Καλημέρα!» και δύο emoticons «καρδούλα» παραπλεύρως που έχει στείλει η κοπέλα σε σένα φίλε μου. Στα πρώτα δέκα λεπτά από την αποστολή, όλα βαίνουν καλώς, αφού θα σκεφτεί ότι ίσως δεν έχεις ξυπνήσει ή ίσως ετοιμάζεσαι να φύγεις για το γραφείο, οπότε συνεχίζει και εκείνη την πρωινή προετοιμασία πριν «βουτήξει» για τα καλά στο ημερήσιο πρόγραμμά της. 

Μία με δύο ώρες μετά και χωρίς να έχει λάβει ακόμη καμία δική σου απάντηση, αρχίζει να αναρωτιέται πολύ γενικά και αόριστα, τι μπορεί να σου έχει συμβεί. Μην τυχόν και τράκαρες ανεβαίνοντας την Αθηνών-Λαμίας; Μην και έπαθε τίποτα η γλυκιά σου μανούλα; Το πρωινό χαμόγελο θα σβήσει άδοξα από τα χείλη της και θα διχάζεται ανάμεσα στο να σου στείλει κάτι ακόμη ή να κρατήσει για τον εαυτό της την αγωνία που σιγά σιγά αρχίζει να αναπαράγεται σα μύκητας μέσα της. Πιθανολογώ πως για να μη φανεί η «overly attached» εμμονική κοπέλα που θα σε τρομάξει, θα απομακρύνει με αργές κινήσεις και βαριά καρδιά τα δάχτυλά της από την οθόνη, θα ασχοληθεί επιφανειακά με κάτι αλλότριο, παριστάνοντας ότι δεν τρέχει απολύτως τίποτα. Όλα αυτά ενώ ο μύκητας «χτίζει» την πρώτη του αποικία.

Όταν θα έχει έρθει η ώρα του διαλείμματος, θα κάνει το μεγάλο βήμα να βολιδοσκοπήσει τη φάση σου. Θα σε ρωτήσει κάτι εντελώς άσχετο όπως «Έφαγες;» ή «Όλα καλά με την παρουσίαση;» κρύβοντας με μεγάλη μαεστρία πίσω από αυτή την ανώφελη στην πραγματικότητα για εκείνη ερώτηση, το διακαή της πόθο να μάθει, τι συμβαίνει και ξαφνικά αγνοείς σχεδόν επιδεικτικά την -περίπου- παρουσία της.

Σχολάει και τα μηνίγγια της έχουν αρχίσει και «σφίγγουν» από την αγωνία. Ακόμη και αν δεν έχεις πει λέξη, όλα δείχνουν πως κάτι έχει συμβεί. Της το λέει το ένστικτό της και το ένστικτο της ποτέ δεν τη γέλασε. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να φρικάρει οπότε, βρίσκει μία δικαιολογία όπως: «Θα είναι απασχολημένος μωρέ» για να καθησυχάσει πρώτα τον εαυτό της. Το επαναλαμβάνει τόσες πολλές φορές που τείνει να το πιστέψει, αφού δεν θέλει οι δραματισμοί της να γίνουν αφορμή να χαλάσει μία μέρα που βρίσκεται ακόμη στα μισά.


Στη συνέχεια κάνει τα πρώτα του δειλά βήματα το συναίσθημα του θυμού. «Μα καλά ρε φίλε, πόση ώρα θα του πάρει να πληκτρολογήσει ένα “καλημέρα”;». Και εγώ το ίδιο αναρωτιέμαι. Πόσο δύσκολο σου είναι φίλε μου να της στείλεις ένα «Καλημέρα»; E; Αντί να σου στείλει ένα ακόμη μήνυμα, αντικαθιστά το όνομά σου στη θέση του παραλήπτη με αυτό της κολλητής της.

Θα αφηγηθεί στην κολλητή της ό,τι περίπου αφηγήθηκα και εγώ σε σένα εμπλουτισμένο με κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες και επίθετα που θα δίνουν την ανάλογη έμφαση σε αυτά που εκείνη θεωρεί σημαντικά και θέλει να τονίσει. Τώρα που έχει και support, ποιος είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε! Θα σου σούρει κάνα δύο άκομψα κοσμητικά, η φίλη θα της επισημάνει ότι εκείνη της τα ‘λεγε, θα της πει να χαλαρώσει και να περιμένει λιγάκι ακόμη, γιατί στην πραγματικότητα δεν μπορεί προς το παρόν να κάνει κάτι άλλο. Κατεβάζοντας το ακουστικό, η κοπέλα σου θα «βυθιστεί» στον καναπέ αγκαλιά με το κινητό, ξεκινώντας μία σειρά από αλυσιδωτές σκέψεις που 99 φορές στις 100 οδηγούν στο ότι όπως όλα δείχνουν μάλλον έχεις βρει και άλλη. Λέγε ρε, ποια είναι;

Μέχρι να επιστρέψεις στο σπίτι και της απαντήσεις: «Έλα μωρό. Σόρι. Ξέχασα το κινητό σπίτι. Όλα καλά με την παρουσίαση. Θες να έρθεις από εδώ;» στο μυαλό της μπορεί να έχετε φτάσει στα πρόθυρα χωρισμού.


Αν ΔΕΝ είσαι σε σχέση

Όλα αυτά ισχύουν όταν με αυτή την κοπέλα είσαι σε σχέση γιατί όταν δεν είσαι τα πράγματα κυλάνε κάπως διαφορετικά. Κάπως έτσι ας πούμε:


Σκέψη 1η

«Δεν έχει δει το μήνυμα μου» ή «Είδε το μήνυμα μου εδώ και 30’ λεπτά και δεν έχει απαντήσει» .

Εδώ ισχύει ό,τι και στην αρχή της προηγούμενης ιστορίας. Σκέφτεται ότι μάλλον είσαι αρκετά απασχολημένος για να πεις κάτι και ίσως απαντήσεις αργότερα.


Σκέψη 2η

«Δουλεύει σίγουρα αυτό το μαραφέτι;» .

Στο σημείο αυτό, η κοπέλα τσεκάρει ξανά και ξανά από το κινητό και τον υπολογιστή πριν πόση ώρα ήσουν ενεργός και αν γράφει «Διαβάστηκε στις…» και στις δύο. Όταν επιβεβαιώσει πως όντως το έχεις διαβάσει και δεν έχεις απαντήσει, θα περάσει έστω και για μία στιγμή από το μυαλό της η πιθανότητα το κινητό της να έπαθε κάτι.


Σκέψη 3η

«Καλά. Δεν με πολυνοιάζει κιόλας» .

Σε μία προσπάθεια να ενισχύσει την προσωπική της άμυνα, ισχυρίζεται ότι δεν την ενδιαφέρεις, ενώ μπαινοβγαίνει με λίγο μικρότερη συχνότητα στη συνομιλία σας.


Σκέψη 4η

«Αν δεν απαντήσει, ντρέπομαι για λογαριασμό του. Αυτός δεν ξέρει τι χάνει αλλά ας είχε την ελάχιστη αξιοπρέπεια να πει μία κουβέντα. Είναι το λιγότερο αγενές να σου στέλνει ο άλλος και εσύ να μην απαντάς ποτέ»

Φίλε, ό,τι και να πει έχει όλα τα δίκια του κόσμου.


Σκέψη 5η

«Προφανώς υπάρχει κάποια άλλη και μάλλον κάνει σεξ μαζί της αυτή τη στιγμή» .

Ξέρω ότι θα σου φανεί περίεργο για κάποιο λόγο, αλλά αυτή είναι η πιο λογική εξήγηση που μπορεί να δώσει μία κοπέλα στον εαυτό της την ώρα που εσύ δεν απαντάς στο μήνυμα της. Ευτυχώς κάπου εκεί έρχεται η επόμενη σκέψη.


Σκέψη 6η

«Ρε ανησυχώ. Λες να του συνέβη τίποτα;» .

Αυτή η ερώτηση απευθύνεται συνήθως στο κεφάλι και τις φίλες της και διακόπτεται από την απάντηση: «Μπες να δεις πάλι πριν πόση ώρα ήταν ενεργός».


Σκέψη 7η

«Έδωσε σημεία ζωής πριν 13 λεπτά. Άνοιξε και τον τάφο του» .

Τι περίμενες ρε φίλε; Να σου πω ότι δεν την πειράζει που την αγνοείς; Εδώ λέμε μόνο αλήθειες.


Σκέψη 8η

«Τέλεια! Βρήκε χρόνο να απαντήσει σε όλους τους άλλους εκτός από εμένα» .

Πάλι απευθυνόμενη στο κεφάλι και στις φίλες της.


Σκέψη 9η

«Θα του στείλω ένα μήνυμα και θα του πω ακριβώς πως νιώθω. Δεν μου έχει συμπεριφερθεί εμένα κανένας με αυτόν τον τρόπο»

Στο σημείο αυτό η θέση που θα κρατήσουν οι φίλες της είναι το λιγότερο κομβική. Κάποιες θα της αρπάξουν το κινητό από τα χέρια προσπαθώντας να την εκλογικεύσουν και να την αποθαρρύνουν λεγοντάς της: «Δεν αξίζει ούτε δευτερόλεπτο από το χρόνο σου» ενώ άλλες θα τη βοηθήσουν να συντάξει ένα «σεντόνι» με σκοπό να σου πει εμμέσως πλην σαφώς ότι «Αυτή δεν είναι από αυτές και δεν την αρέσουν τα παιχνίδια» που μερικούς τους οδηγεί ακόμη και στην ενοχή. Οκ, όχι όλους. Άλλωστε, ο σκοπός δεν είναι ακριβώς αυτός αλλά αν είσαι ένα αγόρι με ευαισθησίες μάλλον θα σε οδηγήσει εκεί.


Σκέψη 10η

«Κορίτσια! Μου έστειλε!»

Συνήθως αυτή η φράση ακολουθείται με ένα «Λέγε! Τι σου είπε;» και πολλά κεφάλια να μαζεύονται περιμετρικά γύρω από την οθόνη του κινητού.


Αν απολαμβάνετε να μπαίνετε στο μυαλό των γυναικών, μπορείτε να διαβάστε περισσότερα άρθρα από την κατηγορία "SHE SAID"

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved