Ο Μαυρίδης ως παράδειγμα για τον Άντρα που μπορεί να αλλάξει συνήθειες

Ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά το ΑΒητάρι του περιβάλλοντος, ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.

Ανακυκλώνεις; Έχεις περιβαλλοντική συνείδηση; Μήπως κοροϊδεύεις του τύπους που σκάνε στο σούπερ μάρκετ με τις επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες; Φίλε, ήρθε η ώρα να αλλάξεις συνήθειες.

Θα μπορούσε η ομορφιά της Μαίρης Συνατσάκη να σε κάνει να αλλάξεις τις καθημερινές σου συνήθειες; Ή μήπως θα σε πείσει καλύτερα εκείνος που είναι γνωστός για τα φιλοζωικά του αισθήματα, ο tattoo artist Γιώργος Μαυρίδης;

Είχαμε την τύχη να βρεθούμε σε μία εκδήλωση τις προηγούμενες ημέρες, να γνωρίσουμε από κοντά τους δύο δημοφιλείς στο κοινό παρουσιαστές και να συζητήσουμε μαζί τους για τα οργανωμένα προγράμματα Κοινωνικής Υπευθυνότητας, που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση ολοένα και περισσότερων ανθρώπων. Σαν αυτά της ΑΒ Βασιλόπουλος.

ab6

Στην «πράσινη» εκδήλωση είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο «Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης», τη νέα εκπαιδευτική πρωτοβουλία της ΑΒ Βασιλόπουλος, αλλά και να συμμετάσχουμε σε διαδραστικές ενέργειες με περιβαλλοντικό πρόσημο. Μπήκαμε, λοιπόν, στο σύγχρονο διώροφο λεωφορείο, που αποτελεί ένα μοναδικό πρότυπο Κέντρο, τομή για τα ελληνικά δεδομένα και απευθύνεται (μεταξύ άλλων) σε μαθητές κι αυτό διότι η ΑΒ Βασιλόπουλος πιστεύει στην εκπαίδευση των νέων γύρω από ζητήματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

ab5

 

Τι μάθαμε στο Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης

Στο πρώτο επίπεδο του Κέντρου κάναμε την ανακύκλωση πράξη, αφού πραγματοποιείται η πρακτική περιβαλλοντική εκπαίδευση στη διαδικασία της ανακύκλωσης. Αξιοποιώντας το Αυτόματο Μηχάνημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Μεταλλικών & Πλαστικών Συσκευασιών, μάθαμε πρακτικά θέματα που αφορούν στην Ανακύκλωση.

Στο δεύτερο επίπεδο (όροφος), κάναμε την ανακύκλωση γνώση, καθώς υλοποιείται η θεωρητική περιβαλλοντική εκπαίδευση σχετικά με την Ανακύκλωση. Μέσα από ειδικά σχεδιασμένο οπτικοακουστικό εκπαιδευτικό υλικό, μπορούμε να αποκτήσουμε σημαντικές και αξιόπιστες γνώσεις σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση.

ab4

Με το βλέμμα στραμμένο στις μελλοντικές γενιές, η ΑΒ Βασιλόπουλος κάνει, λοιπόν, ένα δυναμικό βήμα προσφέροντας έναν ακόμα σύγχρονο και δημιουργικό τρόπο, που θα συμβάλλει στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης και θα κάνει τη διαφορά για έναν καλύτερο κόσμο αύριο. Μάλιστα, μπορεί να ξεκίνησε από την Αττική, ωστόσο θα γυρίσει τα επόμενα δύο χρόνια την Ελλάδα ώστε να εκπαιδεύσει τους μαθητές για την ανακύκλωση και τα οφέλη της!

Η εξειδικευμένη εκπαιδευτική ομάδα μεταδίδει με βιωματικό τρόπο τις αρχές της ανακύκλωσης, μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες και πλούσιο ειδικά σχεδιασμένο υλικό. Έτσι, άνθρωποι κάθε ηλικίας μπορούν να γίνουν κοινωνοί αυτής της προσπάθειας.

Πες «τέλος» στην πλαστική σακούλα

Το να έχεις τη δυνατότητα να πληρώνεις τις πλαστικές σακούλες κάθε φορά που φτάνεις στο ταμείο, δεν σε κάνει περισσότερο έξυπνο από τους υπόλοιπους. Αντιθέτως, η περιβαλλοντική συνείδηση είναι κάτι που πρέπει να υιοθετήσεις και να μεταλαμπαδεύσεις. Για αυτό και η ΑΒ Βασιλόπουλος, ήδη από το 2004, διαθέτει στα ράφια της επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες, με στόχο τον περιορισμό της χρήσης της πλαστική σακούλας, ενώ διαθέτει εξελιγμένες υποδομές, παροτρύνοντας τους πολίτες να ανακυκλώνουν συσκευασίες από διάφορα υλικά, λάδι και λαμπτήρες πυρακτώσεως.

ab3

 

70 κέντρα ανακύκλωσης σε όλη τη χώρα

Συγκεκριμένα, από τον Νοέμβριο του 2003, η ΑΒ Βασιλόπουλος πρωτοπορεί, καθώς σε συνεργασία με την εταιρεία ΤΕΧΑΝ, εφάρμοσε με επιτυχία το Σύστημα Ατομικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών. Σήμερα, 70 κέντρα ανακύκλωσης είναι τοποθετημένα σε ισάριθμα καταστήματα του ΑΒητικου δικτύου σε όλη τη χώρα.

Σε 40 από αυτά τα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανακύκλωσης, μπορούν να ανακυκλωθούν έως και έξι υλικά: Πλαστικά μπουκάλια, μεταλλικά κουτιά, γυάλινες φιάλες, πλαστικές σακούλες, μεταλλικοί περιέκτες και πλαστικά δοχεία. Σε 30 μικρότερα, μπορούν να ανακυκλωθούν πλαστικά και μεταλλικά κουτιά. Μάλιστα, για κάθε υλικό που ανακυκλώνεται δίνεται χρηματικό αντίτιμο, το οποίο ο χρήστης μπορεί να δωρίσει στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση το «Χαμόγελο του Παιδιού» ή να αφαιρεθεί από τις αγορές του στα καταστήματα ΑΒ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο μέσα στο 2016 η εταιρεία ανακύκλωσε μέσω των 70 κέντρων ανακύκλωσης που λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα 3.070.847 συσκευασίες (αλουμίνιο, λευκοσίδηρο, πλαστικό, γυαλί, χαρτί), οι οποίες φτάνουν τα 15.887.457 κιλά!

ab2

 

 

Go… Green Stores!

Η «πράσινη» εποχή είναι εδώ και για τα καταστήματα, αφού η ΑΒ εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή, προσανατολίζεται στην εφαρμογή πρακτικών που μπορούν να παράγουν και να εξοικονομούν ενέργεια σε ποσοστό που μπορεί να φτάσει έως και το 40% σε σχέση με τα συμβατικά καταστήματα.

ab1

Από το «ΑΒητάρι της αγάπης» μέχρι το «ΑΒητάρι του περιβάλλοντος» μία προσπάθεια δρόμος. Γιατί ο «πράσινος» τρόπος ζωής να γίνει βίωμα για κάθε Έλληνα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Σκέψου όσα διάβασες παραπάνω και πες μας: Έχεις την όρεξη να συμβάλλεις στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου; #allazoumesinithies



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved