Υλικά για 4 άτομα
150γρ φασόλια λευκά μέτρια 3αλφα
100γρ μαυρομάτικα 3αλφα
100γρ ρεβύθια 3αλφα
100γρ φακές 3αλφα
2 ματσάκια ρόκα
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
2 ματσάκια άνηθος
2 ματσάκια μαϊντανός
150γρ καρύδια
150γρ gojiberries φρέσκα (προαιρετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ρόδι, αν θέλουμε ).
Για το dressing:
150ml χυμός ροδιού
50ml ξύδι κόκκινο
χυμό κ ξύσμα από 1 λεμόνι
1κ.σ μουστάρδας
1κ.σ μέλι
500ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουλιάζουμε από το βράδυ τα μέτρια φασόλια και τα ρεβίθια. Την επομένη βράζουμε το κάθε όσπριο σε διαφορετικές κατσαρόλες.
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Ομοιογενοποιούμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά του dressing, ανακατεύουμε την σαλάτα με το dressing.
Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε καρύδια, gojiberries ή ρόδι.
Κιουζίν, Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι.