Argini Hotel

Το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο της Σύρου για διακοπές με χαρακτήρα και γαστρονομικό αποτύπωμα.

Στον αριθμο 11 της οδού Απόλλωνος στα Βαπόρια της Ερμούπολης, λίγο πριν από

τον εμβληματικό ναό του Αγίου Νικολάου, το Argini Hotel ανοίγει επίσημα τις φιλόξενες πόρτες του στις 26 Απριλίου με στόχο να προσφέρει μια πολύπλευρη εμπειρία πολυτελούς διαμονής και διαχρονικής κομψότητας.

Οικοδομημένο το μακρινό 1853 με στόχο να στεγάσει την οικογένεια του Γρηγόρη Πάικου, μέλους της Φιλικής Εταιρείας, το κτήριο εξυμνεί το μεγαλείο της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, ανακαινισμένο με σύγχρονη δεξιοτεχνία και απόλυτο σεβασμό στην διατηρητέα του ταυτότητα ως αρχιτεκτονικό μνημείο από την οικογένεια Πολυκρέτη.  Ένας απαράμιλλος συνδυασμός σύγχρονης πολυτέλειας με στοιχεία του παρελθόντος, όπως η επιβλητική σκάλα φτιαγμένη από ξύλο και μάρμαρο, τα τζάκια και φυσικά η άρρηκτη σχέση του κτιρίου με τον κόσμο της τέχνης το καθιστούν έναν προορισμό από μόνο του.

 

Η μεγαλοπρέπεια και η καλλιτεχνική γοητεία του κτιρίου βρίσκονται  σε πρώτο πλάνο, με τις οροφογραφίες και τις τοιχογραφίες που δημιουργήθηκαν συλλογικά από καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνταν στο νησί κατά τον 19ο αιώνα, πλήρως συντηρημένες απο την Κλεοπάτρα Τσουράκη. Αναγεννησιακά στοιχεία, μυθικά πλάσματα αλλά και αναπαραστάσεις προσώπων της Ελληνικής Επανάστασης και της Φιλικής Εταιρείας συνθέτουν μια μοναδική εμπειρία διαμονής, μια συνομιλία του χθές και του σήμερα.

Οι ιστορικές μνήμες εναρμονίζονται πλήρως με σύγχρονες αναφορές design από διεθνείς οίκους όπως Gessi, Flos, Artemide, Panzeri, TOOY, ΑSTRO, Poltrona Frau, Buster + Punch συντελώντας σε ένα σύνθετο δημιούργημα αρχοντικής φιλοξενίας. Αισθητική και λειτουργικότητα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε μια bespoke προσέγγιση interior design που τοποθετεί το μάρμαρο σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Μάρμαρα όπως Covelano Macchia Vecchia, Azul Cielo, λευκά μάρμαρα Διονύσου και Grigio Carnico μεταξύ πολλών άλλων, συμπληρώνουν αρμονικά, ως φυσική συνέχεια, την διακόσμηση των δωματίων.

Η εσωτερική πισίνα με τα θερμά νερά, το jacuzzi και το hammam αποπνέουν πολυτέλεια και διάθεση για μια ολιστική εμπειρία διαμονής. H ασύγκριτη ομορφιά του Argini Hotel κορυφώνεται στο rooftop που προσφέρει ακαταμάχητη θέα τόσο προς τα αρχοντικά Βαπόρια όσο και τα γειτονικά νησιά. Στο rooftop bar μπορεί κανείς να απολαύσει ευφάνταστα cocktail με ελληνική χροιά και αρτια εκτελεσμένα classics και να χαλαρώσει δίπλα στην plunge pool.

Γευστικές προτάσεις σε συνεργασία με τον όμιλο Trastelis στο Elexis Restaurant

Ο Απόστολος Τραστέλης γίνεται κοινωνός στο όραμα του Γιάννη Πολυκρέτη με τον όμιλό του να συνυπογράφει ένα μητροπολιτικό μενού με πινελιές εντοπιότητας και εγχώρια υλικά στην καλύτερη φάση τους. Συνδυάζοντας κοσμοπολίτικο γαστριμαργικό ταμπεραμέντο με βέρα ελληνική διάθεση, ο σεφ του Elexis Restaurant Νίκος Σταμάτης  ενορχηστρώνει ένα μενού με διεθνείς γεύσεις εναρμονισμένες με την ελληνική γη και τις πρώτες της ύλες. Έτσι, το εστιατόριο Elexis σερβίρει κοπανιστή Σύρου, φάβα με μαρμελάδα από Συριανή κάππαρη, σαλάτα με πρωταγωνιστή το σπανάκι και σύκο μαριναρισμένο σε κρασί του νησιού και δροσερα πιάτα όπως το ceviche με yuzu και γάλα καρύδας. Στα ζεστά πιάτα, οι αγκινάρες ανανεώνονται με Hollandaise dressing, όσο το καλαμάρι αποκτά γλυκόξινη επίγευση, χάρη στη μαρμελάδα τσίλι και το ginger. Φυσικα δεν λείπουν τα θαλασσινά αλλα και καρνιβορικές επιλογές που περιλαμβάνουν από Rib Eye έως dry aged flap steaks και tomahawk. Ο επίλογος είναι γλυκός με τη πάντα ευπρόσδεκτη σοκολάτα στην πιο δημιουργική της εκδοχή, πάβλοβα και matcha brûlée με καραμελωμένο shiso. Αριστοτεχνικά δομημένη, η οινική λίστα προσφέρει επιλογές από τον τοπικό, ευρύτερα ελληνικό αλλα και διεθνή αμπελώνα. Το πρωινό κινείται σε a la carte ρυθμούς με επιρροές από την ελληνική αλλά και τη διεθνή γαστρονομία.

Εμπνευσμένο από την Αργίνη Μπενάκη - Σαλβάγου, με καταγωγή από τη Σύρο και προσωπικότητα που δεν γνώριζε χωροχρονικά σύνορα, το Argini Hotel κλείνει συνωμοτικά το μάτι σε διακοπές με γεύση στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων και δεύτερη πιο φιλόξενη πόλη στο κόσμο για το 2024.

Argini Hotel & Elexis Restaurant

Απόλλωνος 11-13, Ερμούπολη Σύρος, 84100

www.arginisyros.gr

Social Media: @hotelarginisyros | @elexisrestaurant



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved