WORLD CLASS GLOBAL FINALS 2023: World Class Global Bartender of the Year 2023 o Καναδός Jacob Marti

Στην τελική 12άδα, του παγκόσμιου διαγωνισμού, ο Έλληνας Χρήστος Κλουβάτος.

Tο World Class Bartender of the Year, ο παγκόσμιος εκπαιδευτικός θεσμός που αναδεικνύει τους καλύτερους bartenders ετησίως, κλιμακώθηκε με τον μεγάλο παγκόσμιο τελικό στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας και την ανάδειξη του Jacob Martin από τον Καναδά ως απόλυτο νικητή. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι από τους 10.000 καλύτερους bartenders διεθνώς – ανάμεσά τους και ο Έλληνας World Class Winner 2023, Χρήστος Kλουβάτος, που εκπροσώπησε τη χώρα μας και εντυπωσίασε την επιτροπή με την επιδεξιότητά και τη δημιουργικότητά του.

Όλοι οι World Class finalists, διαγωνίστηκαν σε διάστημα τεσσάρων ημερών σε μια σειρά ανατρεπτικών δοκιμασιών με επίκεντρο την τεκίλα Don Julio, τα σκωτσέζικα ουίσκι Johnnie Walker Black Label και Singleton Single Malt Scotch Whisky, το gin Tanqueray No. TEN και την βότκα Ketel One.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Η δοκιμασία Singleton Disco κάλεσε τους διαγωνιζόμενους να δημιουργήσουν μια πολυαισθητηριακή εμπειρία, παρουσιάζοντας ένα ποτό με τη θεματική «Disco».
  • Στην δοκιμασία Don Julio Tequila: Classics of the future οι επίδοξοι bartenders, με μόλις 6 λεπτά στη διάθεσή τους, είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν την δική τους εκτέλεση του μέλλοντος, Don Julio Paloma & Don Julio Margarita.
  • Η πρόκληση-έκπληξη Johnnie Walker Black Label: One Step Beyond προσκάλεσε τους διαγωνιζόμενους bartenders να παρουσιάσουν τέσσερα διαφορετικά κοκτέιλ για τέσσερις διαφορετικές περιστάσεις, αναδεικνύοντας τις τέσσερις διαφορετικές γωνιές της Σκωτίας.
  • Extra Bonus: Μέσα από ένα mystery box οι διαγωνιζόμενοι μπορούσαν να δημιουργήσουν άλλα 2 ακόμη ποτά με Johnnie Walker Black Label Scotch Whisky πάντα μέσα στον χρόνο των 6 λεπτών κερδίζοντας έξτρα πόντους.
  • Μέσα από την θεατρική δοκιμασία Tanqueray No. TEN: Make it a TEN οι διαγωνιζόμενοι φιλοξένησαν στο δικό τους μπαρ την κριτική επιτροπή, όπου έχοντας μόνο 6 λεπτά στη διάθεσή τους, δημιούργησαν ένα welcome serve και εκτέλεσαν ένα κλασικό κοκτέιλ στο πλαίσιο ενός αξέχαστου τελετουργικού.
  • Στην πιο εμπνευσμένη και διαφορετική πρόκληση όλων, την Ketel One Vodka: Garnished with Good, οι παγκόσμιοι φιναλίστ χρειάστηκε να αναδείξουν πώς οι προτάσεις σερβιρισμάτων σε ένα cocktail μενού βοηθούν στην έμπρακτη στήριξη των στις τοπικές κοινότητες των φιναλίστ που έλαβαν μέρος στον φετινό παγκόσμιο διαγωνισμό.

bartender in

Στον απόηχο της βράβευσής του, ο Jacob δήλωσε: «Είναι απίστευτη ευκαιρία να συναγωνίζεσαι με τους κορυφαίους της παγκόσμιας κοινότητας του bartending και μεγάλη τιμή να κερδίζεις τον Παγκόσμιο τίτλο στο World Class. Αυτή την εβδομάδα, μαζί με όλους τους φιναλίστ, ωθήσαμε ο ένας τον άλλον προς την κορυφή, μάθαμε μαζί, και γεμίσαμε από την εκπληκτική ενέργεια της φανταστικής πόλης του Σάο Πάολο».

Ο διαγωνισμός υποδέχτηκε, ως κριτές, παγκοσμίου φήμης bartenders, όπως τη Monica Berg (από το London’s Tayer + Elementary), τον Giacomo Giannotti (από το World’s Best Bar, Paradiso στη Βαρκελώνη) και τον Ago Perrone (από το The Connaught Bar του Λονδίνου). Παράλληλα διοργανώθηκαν ειδικές εμπειρίες «Παγκόσμιας Κλάσης» σε μερικούς από τους πιο εμβληματικούς χώρους νυχτερινής ζωής της πόλης του Sao Paolo, ενώ στο πλαίσιο του World Class Cocktail Festival περισσότεροι από 1.000 χώροι σε όλη τη Βραζιλία προσφέρανε μοναδικές γευστικές εμπειρίες, φτιαγμένες από Johnnie Walker, Tanqueray No. TEN και Don Julio, σε εκατοντάδες χιλιάδες λάτρεις των κοκτέιλ.

Το φετινό World Class συμπληρώθηκε με σεμινάρια και συζητήσεις παρουσία εκλεκτών καλεσμένων, όπως νικητές προηγούμενων World Class διαγωνισμών και Global Executives της Diageo, που εκπαίδευσαν και ενέπνευσαν την κοινότητα του bartending με θεματικές όπως «Αξιοποίηση των Instagram trends στην πραγματική ζωή» και «Πίσω από τις σκηνές των καλύτερων μπαρ του κόσμου».

bartender in1

Στη μεγαλύτερη γιορτή του παγκόσμιου bartending, συμμετείχε και o Έλληνας νικητής World Class 2023, Χρήστος Κλουβάτος, ο οποίος δήλωσε σχετικά: « Είναι μεγάλο προνόμιο για έμενα, και σταθμός στην καριέρα μου, που συμμετείχα στον Παγκόσμιο τελικό του World Class. Δεν πρόκειται για έναν απλό διαγωνισμό για bartenders. Από τα Studios μέχρι και τον παγκόσμιο τελικό, είναι μια εμπειρία που απαιτεί πολύ χρόνο, κόπο και σε ωθεί να σκεφτείς αντισυμβατικά για τις συνταγές σου και πώς θα ανταποκριθείς σε κάθε μια από τις δοκιμασίες! Είναι μια εμπειρία ζωής!»



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved