Tommy Hilfiger & Harlem's Fashion Row ρίχνουν φως στη νέα γενιά bipoc σχεδιαστών μόδας

To νέο πρόγραμμα της Tommy Hilfiger “People’s Place” και η σειρά Harlem Fashion ενώνουν τις δυνάμεις τους στο New Legacy Challenge προκειμένου να ενισχύσουν την πρόσβαση στην διδασκαλία και σε άλλες πηγές σε νέους Αφροαμερικανούς σχεδιαστές.

Η Tommy Hilfiger ανακοινώνει το New Legacy Challenge, έναν διαγωνισμό σχεδίου μόδας που δημιουργήθηκε μέσω του προγράμματος της Peoples Place σε συνεργασία με τον οργανισμό Harlems Fashion Row (HFR). H εταιρική αυτή σχέση ξεκίνησε το 2021 με σκοπό να ενισχύσει την επερχόμενη γενιά BIPOC σχεδιαστών μέσω μιας πλατφόρμας ειδικά σχεδιασμένης έτσι ώστε να αναδεικνύει το ταλέντο και το όραμα.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, οι σχεδιαστές καλέστηκαν να συμπληρώσουν μια αίτηση συμμετοχής στο New Legacy Challenge και να μοιραστούν τη δική τους ερμηνεία για το σύγχρονο preppy style, το οποίο πάντα βρίσκεται στην καρδιά της ταυτότητας της Tommy Hilfiger. Επιπλέον, μέσω μιας διαδικασίας έρευνας της preppy κουλτούρας, το challenge αποσκοπεί στην ανάδειξη της ιστορίας των BIPOC κοινοτήτων και στον τρόπο που αυτές δημιουργήσαν το απόλυτα κλασικό και cool αμερικάνικο στιλ. Ο νικητής του New Legacy Challenge θα παραλάβει το χρηματικό έπαθλο των US$20,000 και την ευκαιρία να συμμετέχει στην διαδικασία design της Capsule Collection μαζί με την ομάδας της Tommy Hilfiger.

“Όταν λανσάραμε το πρόγραμμα People’s Place διαπιστώσαμε ότι η υποστήριξη εργασίας και η πρόσβαση στη βιομηχανία είναι δυο τομείς ζωτικής σημασίας και ότι θα έπρεπε να τις ενισχύσουμε με περισσότερες πηγές και ευκαιρίες σε ένα μέρος για μελλοντικούς BIPOC δημιουργούς” αναφέρει ο Randy Cousin, SVP, στο Product Concepts και στο πρόγραμμα People’s Place της Tommy Hilfiger.  “Η συνεργασία μας με το Harlem’s Fashion Row έχει ως απώτερο σκοπό να υποστηρίξει τους νέους BIPOC σχεδιαστές στο χώρο της μόδας. Το New Legacy Challenge ένωσε τους κυρίαρχους δημιουργούς και των δυο οργανισμών, όχι μόνο για να καθοδηγήσουν κάποιους από τους πιο ανερχόμενους σχεδιαστές αλλά και για να τους βοηθήσουν να κάνουν τις δημιουργικές τους ιδέες πραγματικότητα. Ανυπομονούμε να δούμε τους φιναλίστες να ανάγουν τις δεξιότητες τους σε ένα άλλο επίπεδο και περιμένουμε να μοιραστούμε το ταλέντο τους με όλο τον κόσμο με εποικοδομητικό τρόπο”.

“To πρόγραμμα της Tommy Hilfiger “People’s Place” προσφέρει μια δυναμική ευκαιρία σε BIPOC ταλαντούχους designers, οι οποίοι συχνά παραμερίζονται από την βιομηχανία της μόδας”, τονίζει ο Brandice Daniel, CEO και ιδρυτής της Harlem’s Fashion Row και του ICON 360. “Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτό το πρόγραμμα επειδή προάγει μια αληθινή και θεμελιώδη αλλαγή. Επίσης, η συνεργασία αυτή είναι ένας τρόπος να προωθήσουμε και να ενδυναμώσουμε τις φωνές της επόμενης γενιάς των BIPOC designers”.

Μετά από μια εικονική παρουσίαση με τους 12 καλύτερους υποψήφιους, τρεις finalists επιλέχθηκαν για να συνεχίσουν στην τελική φάση. Καθένας από αυτούς, με την καθοδήγηση ενός μέντορα της Tommy Hilfiger, θα επαναπροσδιορίσει έξι iconic prep styles, συμπεριλαμβάνοντας το hoodie, το ανοιξιάτικο varsity jacket και το polo μπλουζάκι. Οι σχεδιαστές θα παρουσιάσουν τις τελικές τους συλλογές σε μια κριτική επιτροπή το Μάρτιο. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ένα αποκλειστικό event, όπου και θα ανακοινωθεί ο τελικός νικητής. Το event θα περιλαμβάνει επίσης και μια σειρά από ντοκιμαντέρ για το New Legacy Challenge, με σκηνοθέτη την βραβευμένη παραγωγό Luchina Fisher και θα ξεναγήσει το κοινό στην backstage διαδικασία δημιουργίας και έμπνευσης κάθε σχεδιαστή.

Οι τελικοί υποψήφιοι είναι:

  • Megan Smith: Ιδρύτρια της Megan Renee, μια σύγχρονη μάρκα που στηρίζει τη βιώσιμη μόδα. Η ίδια αντλεί την έμπνευση της από τα ταξίδια της, καθώς και από την δύναμη και την ομορφιά των γυναικών, αποδίδοντάς την σε έντονα prints, κλασικά κομμάτια και signature looks. Η Megan είχε ως μέντορα την Masha Gard, Senior Design Director Womenswear, της Tommy Hilfiger Global.
  • Johnathan Hayden: To ομώνυμο brand του ισορροπεί ανάμεσα στην φιλοσοφία της UX αλληλεπίδρασης με την πολυπολιτισμικότητα προκειμένου να δημιουργήσει πολύπλευρα γυναικεία luxury κομμάτια. Ο Johnathan καθοδηγείται από τον Ben Snowdon, Πρόεδρο Design Menswear της Tommy Hilfiger Global.
  • Clarence Ruth: Η μάρκα της, Cotte D’Armes, εξερευνά το denim σε μια συλλογή από denim παντελόνια, tops και outerwear, ενώ παράλληλα στηρίζει το military style με κάποιες δόσεις streetwear και biker σικ. Η Clarence καθοδηγείται από τον Urs Graber, Senior Design Director της Tommy Jeans.

Το πρόγραμμα The Peoples Place συνεισφέρει στο όραμα της Tommy Hilfiger’s για να δημιουργήσει τη μόδα στο πλαίσιο του "Wastes Nothing and Welcomes All" – και κάνει σημαντικές προσθήκες στην καρδιά όλων όσων κάνουν εσωτερικά και εξωτερικά. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Tommy Hilfiger’s social and environmental sustainability journey visit sustainability.tommy.com.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved