Η ILLYCAFFÈ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΜΕ ΤΟ #STAND4COFFEEFUTURE

H ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙO.

Φέτος την 1η Οκτωβρίου , ο Διεθνής Οργανισμός Καφέ (ICO) παρουσιάζει την «Επόμενη Γενιά του Καφέ», μια παγκόσμια πρωτοβουλία που απευθύνεται σε ταλαντούχους νέους ανθρώπους και επιχειρηματίες που έχουν διάθεση να εργαστούν στον τομέα του καφέ. 

Στη διεθνή αυτή πρωτοβουλία συμμετέχει και ο illy  ως μια από τις κορυφαίες εταιρίες στον κλάδο του καφέ και περιλαμβάνει :πρόσβαση σε σημαντική χρηματοδότηση και γνώση, ανάπτυξη δεξιοτήτων, καθοδήγηση και κατάρτιση, καθώς και σε δυνατότητες δικτύωσης. 

η illycaffè γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ  με την εκστρατεία #STAND4COFFEEFUTURE . Πρόκειται για  μια καμπάνια που αποτελείται από πραγματικές εμπειρίες αποφοίτων του μεταπτυχιακού προγράμματος καφέ που εκφράζουν τα σοβαρά ζητήματα του κλάδου, από την κλιματική αλλαγή έως τη λιγοστή πρόσβαση στην πληροφόρηση, αλλά και το πώς θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου, πιο καινοτόμου και πιο ισότιμου κόσμου.  

Είναι γεγονός ότι η πανδημία της νόσου Covid-19 αποτελεί μια παγκόσμια κρίση υγείας με ακραίες οικονομικές συνέπειες, η οποία έχει επίσης δημιουργήσει μια πρωτοφανή κατάσταση στον τομέα του καφέ, επηρεάζοντας για πρώτη φορά ταυτόχρονα την προσφορά και τη ζήτηση. Ακόμη και πριν από την πανδημία, οι αγρότες δυσκολεύονταν ήδη λόγω των χαμηλών τιμών του καφέ και των παγκόσμιων και περιβαλλοντικών προκλήσεων και απειλών. 

Ενόψει των σωρευτικών επιπτώσεων από την κρίση στις τιμές του καφέ και από την πανδημία του Covid-19, υφίσταται μια σοβαρή απειλή για τα μέσα διαβίωσης των καλλιεργητών καφέ, αλλά και ένας δραματικός κίνδυνος για το μέλλον του καφέ. Ένας αυξανόμενος αριθμός νέων ανθρώπων σε νοικοκυριά που καλλιεργούν καφέ, εγκαταλείπουν την "οικογενειακή επιχείρηση" προς άλλα μέρη και θέσεις εργασίας που θεωρούνται πιο ελπιδοφόρες και προσοδοφόρες για το μέλλον τους. Επιπλέον, πολλές από τις θέσεις εργασίας που συχνά κατέχουν οι νέοι στην αλυσίδα αξίας του καφέ έχουν πρόσφατα χαθεί

«Οι νέοι είναι το μέλλον του τομέα του καφέ και έχουν το δικαίωμα να το διαμορφώσουν  – αναφέρει ο Massimiliano Pogliani, Διευθύνων Σύμβουλος της illycaffè – επομένως η κατάρτιση και η ανταλλαγή γνώσεων είναι σημαντικές. Η καινοτομία και η βιωσιμότητα αποτελούν τους δύο πυλώνες του επιχειρηματικού μας μοντέλου, τους οποίους μεταφέρουμε σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού μέσω των μαθημάτων πτυχίου και του μεταπτυχιακού προγράμματος του Università del Caffè και των επισκέψεων στους αγρούς παραγωγής. Με το #STAND4COFFEEFUTURE θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους εκείνους τους νέους που επέλεξαν να εκπαιδευτούν και να αφιερώσουν τις δεξιότητές τους για να βελτιώσουν το μέλλον του τομέα του καφέ, ενθαρρύνοντας και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.»

Η illycaffe, ως σύγχρονη εταιρεία που δημιουργεί τις τάσεις στον χώρο του καφέ, έχει εξέχουσα σημασία για το αποτύπωμα που αφήνει στην κοινωνία. Επιδιώκει τη συνεχή ανάπτυξη της, λειτουργώντας με βιώσιμο τρόπο για τις κοινότητες με τις οποίες αλληλεπιδρά, ενσωματώνοντας επίσημα αυτή τη δέσμευση στον εσωτερικό κανονισμό της εταιρείας.

 

Πρόσφατα μάλιστα, η illycaffè παρουσίασε το CSR project #ONEMAKESTHEDIFFERENCE με βασικό όχημα επικοινωνίας το μήνυμα ότι «Κάθε ένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά.» Η πρωτοβουλία αυτή, αποτελεί μέρος του παγκόσμιου σχεδίου της βιωσιμότητας, που θα οδηγήσει την εταιρεία σε ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα έως το 2033, ενώ το πρώτο βήμα είναι η εξάλειψη 175 τόνων πλαστικού ανά έτος.

Μείνετε συντονισμένοι με τον αγαπημένο σας καφέ και ενημερωθείτε πρώτοι για τις εξελίξεις του κλάδου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved