Θες Λονδινάκι για χειμώνα;

5 εναλλακτικά ξενοδοχεία για τις χειμερινές σου αποδράσεις στην αγγλική πρωτεύουσα.

Το Λονδίνο είχε ανέκαθεν την δική του γοητεία. Είναι η πόλη που μπορείς να κάνεις τα πάντα. Φτιαγμένη για κάθε γούστο και τσέπη, κάθε της γωνιά έχει ένα κρυμμένο μυστικό που περιμένει να το ανακαλύψεις. Είναι η πόλη με τις περισσότερες χειμερινές επισκέψεις ετησίως (σ.σ.: μαζί με το Βερολίνο, το Όσλο και το Άμστερνταμ) και αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να αποδράσουν.

Ένα από τα πράγματα που καλείσαι να προσέξεις -εάν και εφόσον το επιλέξεις για ταξιδιωτικό προορισμό- είναι η διαμονή. Υπάρχουν επιλογές που θα σκοτώσουν την τσέπη σου, επιλογές οικονομικές αλλά με πενιχρές απολαβές σε εμπειρίες, αλλά και έξυπνες που θα φροντίσουν να παραμείνεις στο budget αλλά και ταυτόχρονα να περάσεις μοναδικά. Και εδώ κάπου ερχόμαστε εμείς.

Ακολουθούν 5 εναλλακτικές προτάσεις διαμονής, που θα σε βολέψουν τόσο για την τοποθεσία, όσο και για την ευελιξία τους σε σχέση τιμής-υπηρεσιών. Και αφού αυτός ο πονοκέφαλος τελειώσει, μπορείτε να απολαύσετε το Λονδίνο με το κορίτσι χωρίς σκοτούρες.

 

Shoreditch House

 1030467

Γνωστό για το ιδιαίτερο interior design και το πλήθος διαφορετικών δωματίων που παρέχει, το Shoreditch House ανήκει στην μεγάλη «ξενοδοχειακή» οικογένεια του Soho Home που φέρνει το διαφορετικό στη διαμονή. Υπάρχουν δωμάτια για όλες τις τσέπες και όλα τα μεγέθη –κυριολεκτικά. Μπορείς δηλαδή να βρεις μεσαία, μικρά, μεγάλα ή ακόμη και μικροσκοπικά δωμάτια που χωράει με το ζόρι ένα άτομο. Το καθένα με την δική του ξεχωριστή διαβάθμιση. Για όσους αγαπούν την θέα της πόλης, παρέχει ειδικό χώρο στην οροφή για καφέ και δείπνο, καθώς και μία σειρά υπηρεσιών που ξεκινάει από spa μέχρι κουρέα. Καθόλου άσχημο.

 

The Hoxton Holborn

HOXTON

Στην πασίγνωστη περιοχή του West End, στο Holborn, το Hoxton προσφέρει 174 διαφορετικά δωμάτια για όσους θέλουν να ξεκουραστούν  λίγες ώρες πριν ξαναχυθούν στους δρόμους της πρωτεύουσας. Εκτός του ότι προσφέρουν φρέσκο γάλα κάθε πρωί, σου ετοιμάζουν και κολατσιό ώστε να σε «κρατήσει» στη βόλτα σου. Εκτός από το μπαρ και το εστιατόριο που αποτελούν πρακτικές λύσεις, απαιτείται να επισκεφθείς το γνωστό Chicken Shop που στεγάζεται στο υπόγειο του ξενοδοχείου. Τι είναι; Μία μοναδική ωδή στο fast food με πιάτα που έχουν ως βάση στο κοτόπουλο. Και ναι, αξίζει περισσότερο α π’ ότι φαντάζεσαι.

 

The Hospital Club

The Hospital Club bedroom

Το H Club είναι από από τα ξενοδοχεία που θα μπορούσες να αποκαλέσεις και μπουτίκ. Υπάρχουν μόλις 15 δωμάτια με τις εγκαταστάσεις να βρίσκονται μόλις 15 λεπτά από την αγορά του Covent Garden, ενώ το ίδιο το ξενοδοχείο έχει μία πιο αρτιστίκ διάθεση χάρη στα παρακάτω. Εκτός από το lounge café και το εστιατόριο, έχει ειδική αίθουσα για προβολές ταινιών, αλλά και το -πλέον- γνωστό στους λονδρέζους Oak Room, που φιλοξενεί από εκθέσεις μέχρι live εμφανίσεις. Δεν είναι άδικα ένα από τα 100 καλύτερα ξενοδοχεία στο Ηνωμένο Βασίλειο όπως το ανακήρυξαν οι Sunday Times.

 

The Grazing Goat

First Floor

Ψάχνεις αυθεντική Λονδρέζικη εμπειρία σαν αυτή που βλέπεις στις ταινίες; Με πρωινό που περιλαμβάνει μπέικον, αβγά και φασόλια καθώς και ένα ντεκόρ που παντρεύει τις pubs με την άνετη διαμονή ; Το Grazing Goat καταφέρνει να «παντρέψει» αυτό το στυλ με την σύγχρονη εποχή, δημιουργώντας 8 επιβλητικά δωμάτια που αποτελούν «φωλίτσα» για τον αυθεντικό Βρετανικό χειμώνα. Το ξενοδοχείο -ακολουθώντας την παραδοσιακή διαβάθμιση- είναι χωρισμένο σε δύο μέρη, με το ισόγειο να στεγάζει το εστιατόριο-μπαρ και με τον πάνω όροφο να περιλαμβάνει τα δωμάτια. Όπως στο 1800 ένα πράμα...

 

Zetter Hotel

zetter

Ένα καλαίσθητο ξενοδοχείο στην καρδιά της «Μικρής Ιταλίας» του Λονδίνου.  Βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά από τον σταθμό του Farringdon Station -κάνοντας την μετακίνηση ευκολότερη- και αποτελεί την value for money επιλογή, καθότι το Zetter περιέχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα βολικά πακέτα, αναλόγως με τις μέρες της διανομής σου. Μπορείς για παράδειγμα να βρεις προσφορές που περιλαμβάνουν τριήμερη διαμονή χωρίς κόστος για όλες τις επιπλέον υπηρεσίες του ξενοδοχείου, καθώς και εισιτήρια για events που διεξάγονται στην περιοχή. Δεν το λες και κακό deal , καθώς και τα δωμάτια είναι άνετα και καλοσχεδιασμένα. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved