Το νησί του Ιονίου που λατρεύεται παγκοσμίως για το καγιάκ

«Σκορπιός είναι για σένα καγιάκ μου» θα μπορούσε να είναι το σλόγκαν (έτσι για το spoiler).

Ήξερες ότι στη χώρα μας υπάρχει ένας προορισμός που ενδείκνυται για καγιάκ και μάλιστα έχει επιλεχθεί ανάμεσα σε όλα τα νησιά του κόσμου. Δεν το λέμε εμείς, το λέει το National Geographic Traveler και αυτό του δίνει πολλούς πόντους και για να ξεκινήσεις το καγιάκ, αν δεν το εξασκείς ήδη. Πάμε να το δούμε και τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο άρθρο.

Ένα ταξίδι με καγιάκ είναι ένας εναλλακτικός και διαφορετικός τρόπος για να κάνει κάποιος ένα ταξίδι. Σε αντίθεση με την ορεινή ποδηλασία, την πεζοπορία μεγάλων αποστάσεων και άλλα αθλήματα περιπέτειας, το καγιάκ είναι σε μεγάλο βαθμό κατάλληλο για αρχάριους και είναι ένας οικολογικός τρόπος για να προσθέσεις λίγη περιπέτεια στο ταξίδι σου.

Η ομορφιά του Ιονίου δεν κρύβεται και αυτό το βίντεο είναι η απόδειξη

Ιόνια Νησιά

«Κωπηλατείς ανατολικά από το λιμάνι του Νυδριού στη Λευκάδα και θα μπεις σε έναν καταγάλανο κόσμο ζεστών νερών, αστραφτερών θαλασσινών τοπίων και απλών απολαύσεων. Εδώ, το Μεγανήσι είναι το βασικό κέντρο και είναι ιδανικό για ένα τετραήμερο ταξίδι, περνώντας και από το ιδιωτικό νησί του Σκορπιού. Άλλα που περιλαμβάνονται στο ταξίδι είναι οι ερημικές παραλίες, η κολύμβηση και η σπηλιά Παπανικολή. Μάλιστα, είναι αρκετά μεγάλο για να κρύψει ένα υποβρύχιο κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Πολλές ευκαιρίες για κάμπινγκ στην παραλία περιμένουν τους επισκέπτες, επίσης, σκιασμένους από πεύκα και με τη θάλασσα να απλώνεται σχεδόν στα πόδια σου».

 

Tο ελληνικό νησί που αγάπησε τόσο πολύ το Χόλιγουντ

Οι υπόλοιποι προορισμοί που προτείνονται:

Αρχιπέλαγος Sankt Anna & Gryt, Σουηδία
Πόσα νησιά χρειάζεστε για καγιάκ; Το αρχιπέλαγος Sankt Anna & Gryt έχει 6.000 από αυτά που απλώνονται κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Σουηδίας. 

Southern Exuma Cays, Μπαχάμες
Το περιδέραιο με χαμηλά υψώματα στο τέλος του Great Exuma Island είναι κατάλληλο για καγιάκ και είναι φιλικό προς τους αρχάριους.

Εβρίδες, Σκωτία
Ο καιρός στις Εξωτερικές Εβρίδες είναι απρόβλεπτος, επομένως θεώρησε το δρομολόγιό σου ως ένα ταξίδι περιπέτειας. Είναι μια αλυσίδα νησιών στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της ηπειρωτικής Σκωτίας

Αρχιπέλαγος Raja Ampat, Ινδονησία
Αυτή η ομάδα των 1.500 νησιών βρίσκεται στα ανοιχτά της βορειοδυτικής ακτής της Νέας Γουινέας, στην καρδιά του Κοραλλιογενούς Τριγώνου.

Αρχιπέλαγος Broughton, Καναδάς
Ακριβώς βόρεια του νησιού Βανκούβερ, η Βρετανική Κολούμπια σπάει σε ένα τεράστιο μωσαϊκό γης και θάλασσας.

 ©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved