Θες να πας στο χωριό σου για γιορτές; Εκείνο το ρώτησες;

Γιατί το χωριό θέλει να έρθει Αθήνα.

Η περίοδος των γιορτών είναι η ωραιότερη του χρόνου συνηθίζεται να λένε και μάλλον έτσι είναι. Γυρνώντας από τις καλοκαιρινές διακοπές, οι περισσότεροι ψάχνουμε να δούμε πού θα πάμε στις γιορτές και λογικό. Ωστόσο, σκεφτόμουν σε αυτό το πλαίσιο πως υπάρχει και άλλη μία κατηγορία που συνήθως γυρνάει στην πόλη του για να κάνει γιορτές -όπως έκανα και εγώ για πολλά χρόνια-. Ας το αναλύσουμε, λίγο. Λοιπόν, εδώ ξεκινάμε από το γεγονός ότι ο μίσος πληθυσμός της χώρας μένει στην Αθήνα και εντάξει και ας μην είναι όλοι γέννημα θρέμα από την Κηφισιά, αλλά και από τα Κάτω Πετράλωνα. Σε κάποιους τα έφερε έτσι η ζωή που να αφήσουν την πόλη καταγωγής τους και να έρθουν στην πρωτεύουσα για δουλειά, όμως υπάρχει ένα συναίσθημα που δεν αλλάζει ποτέ, η αίσθηση του γυρνάω στο σπίτι μου. Για εμάς που γυρνάμε, γιατί οι άλλοι που είναι μόνιμοι κάτοικοι έχουν άλλη ματιά.

 

 

Όσοι ζουν στην επαρχία θέλουν να κάνουν γιορτές στην Αθήνα ή στο εξωτερικό

Αν είσαι βέρος Αθηναίος ή αν λες ότι είσαι -έστω- να σου πω ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα τα πράγματα λειτουργούν διαφορετικά. Το White Christmas στην χώρα του ήλιου δεν ισχύει και το πολύ-πολύ από χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα να πέσει λίγο βροχή που να φέρνει και λίγο ιώδιο από το Αιγαίο. Οπότε ούτε νιφάδα χιονιού δεν θα δεις και όχι δεν θα πας σε χιονοδρομικό, γιατί το πιθανότερο είναι να μην υπάρχει. Την ημέρα της Παραμονής δεν θα πας να κλείσεις τραπέζι σε μπουζούκια, διότι δεν υπάρχουν όμως θα μπορέσεις να κλείσεις σε ένα κουτούκι -εφόσον έχεις φάει προηγουμένως με την οικογένειά σου. Και μετά έχει club και αν δεν πάει εφτά το πρωί δεν φεύγει κανένας από το τραπέζι, όμως να θυμάσαι ότι θα διασκεδάσεις. Και μάλλον στα δύο μπουκάλια που θα έχει πάρει η παρέα σου, θα σκάσουν και άλλα τρία κέρασμα.

Το Λονδίνο θα είναι πάντα ο πρωταθλητής των Χριστουγέννων

Αγαπημένε μου Αθηναίε το να είσαι από μία μικρή ελληνική πόλη όποια και αν είναι αυτή, ειδικά αν δουλεύεις σεζόν σημαίνει ότι το καλοκαίρι δεν θα πας διακοπές διότι θα δουλεύεις και αυτό κάνει τα Χριστούγεννα την ιδανική περίοδο για να κάνει κάποιος από την επαρχία ένα ταξίδι είτε στην Αθήνα και απολαύσει να περισσότερες επιλογές διασκέδασης είτε να κανονίσει ταξίδι στο εξωτερικό και να αισθανθεί όντως λίγο χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, καθώς στα νησιά από τον Μάρτιο και μετά ξεκινάει η προετοιμασία για τη σεζόν.

Εναλλακτικές διακοπές

Εσύ που θες να πας στο χωριό σου είναι πολύ πιθανόν να μην βρεις και πολλούς, γιατί και αυτοί άνθρωποι, εργάζονται και έχουν την ίδια ανάγκη με εσένα να ξεφύγουν. Μην έχεις την απαίτηση να σε περιμένουν, το πιθανότερο είναι να μην τους ενδιαφέρει καθόλου να σε δουν. Αν όμως θες να πας για να αλλάξεις παραστάσεις, είναι μία πολύ καλή περίοδος αν έχεις παρέα. Θα είσαι σε πιο χαλαρό κλίμα και οι άνθρωποι είναι εγκάρδιοι για να σε φιλοξενήσουν, δεν θα έχει τόσο κόσμο και θα είναι ένας διαφορετικός τρόπος να περάσεις τις γιορτές. Μπορεί να μην βρεις χιόνι, αλλά θα βρεις θάλασσα και αυτή είναι μία επίσης όμορφη θέα. Θα πίνεις τον καφέ σου το πρωί βλέποντας θάλασσα, δεν θα έχει τόσο κρύο και όλα θα τα κάνεις με τα πόδια αφού είναι σε κοντινές αποστάσεις. Μπορείς να ψάξεις και να βρεις και κάποια τύπου βίλα, αν θέλετε να οργανώσετε κάτι πιο grande. Εναλλακτικά, θα βγεις στα μαγαζιά της πόλης και θα γιορτάσεις «αγκαλιά» με όλους τους κατοίκους.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved