Το Λονδίνο θα είναι πάντα ο πρωταθλητής των Χριστουγέννων

Η στολισμένη Regent Street είναι μια εικόνα που δύσκολα ξεχνάς.

Όσοι έχουν σπουδάσει ή εργάζονται στην Αγγλία, γνωρίζουν καλά πως το Λονδίνο δεν έχει καμία σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Πέρα από τις προοπτικές εργασίας και την ζωή στην αγγλική πρωτεύουσα, το Λονδίνο έχει μια ξεχωριστή αύρα, μια πολυπολιτισμική διάθεση και ενέργεια που του δίνει έξτρα ρομαντισμό, τουλάχιστον εξωτερικά.

 

 

Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που κάθε Χριστούγεννα, αποτελεί πρωταθλήτρια πόλη στους εορταστικούς στολισμούς, με τα φωτάκια και τη διάθεση να ανεβάζουν κατακόρυφα τον πήχη.

Και στην Ελλάδα έχουμε χριστουγεννιάτικες πόλεις

Νιώθεις άλλος άνθρωπος

Σαφώς και όταν είσαι τουρίστας σε μια ξένη πόλη δεν έχεις τις έγνοιες και τα γενικότερα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα. Έχεις ταξιδέψει εκεί για διασκέδαση και δεν σε νοιάζει να αξιολογήσεις το πόσο δύσκολη είναι η ζωή και σκέφτεσαι καμιά φορά «θα μπορούσα να μείνω εδώ».

Από αυτή τη σκοπιά, λοιπόν, το Λονδίνο είναι πρωταθλητής στα γούστα των Ελλήνων, ωστόσο για όλους εκείνους που μένουν εκεί και εργάζονται, είναι άλλο ζήτημα. Μόνο που όταν έρχονται τα Χριστούγεννα, ημέρες δηλαδή γιορτινές που ο καθένας θα ήθελε να βρίσκεται κοντά στους δικούς του ανθρώπους, εκείνοι αφήνουν στο πλάι την απαιτητική καθημερινότητα, το υψηλότατο νοίκι και την ρουτίνα, επιλέγοντας να μην ταξιδέψουν πίσω στην Ελλάδα, απλά και μόνο γιατί το Λονδίνο είναι πραγματικά, ένα ξεχωριστό, Χριστουγεννιάτικο Μέρος.

 

AP20307647058576

 

Ειδικά μια βόλτα στην Regent Street, εκεί όπου τα φώτα των Χριστουγέννων δημιουργούν μια ξεχωριστή εικόνα, από την Piccadilly Circus μέχρι την Μέκκα του Λονδρέζικου Shopping, Oxford Street προκαλεί ένα συναίσθημα που μόνο όταν είσαι εκεί μπορείς να συνειδητοποιήσεις. Σαφώς και ο πολύς κόσμος μπορεί να σου προκαλέσει αγοραφοβία, αν σηκώσεις το κεφάλι σου ψηλά όμως μπορείς να βιώσεις το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Μάλιστα αυτή η πρωτιά του Λονδίνου, αποτυπώνεται και στην έρευνα της ακτοπλοϊκής εταιρείας DFDS η οποία μέσω μελέτης στο TikTok ανέδειξε το Λονδίνο ως την κορυφαία Χριστουγεννιάτικη πόλη, με 5 συνολικά δρόμους του να είναι στο Top 10 με τους πιο εντυπωσιακούς στολισμούς (Regent Street, Covent Garden, Oxford Street, Carnaby Street, Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι).

 

@jululululiet a walk through the christmas lights on regent street #london ♬ john lennon happy xmas - Juliet

 

Στην ίδια έρευνα διαπιστώθηκε, μάλιστα, ποια πόλη κερδίζει τον τίτλο της πιο Χριστουγεννιάτικης από τις χώρες τις Ευρώπης. Δείτε το Top 5 παρακάτω, και ποιος ξέρει, μπορεί να σας δώσουμε έτσι ιδέες για τον φετινό, Χριστουγεννιάτικο σας προορισμό.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved