5 πράγματα που χρειάζεσαι για ένα road trip στην Ελλάδα

Ναι, μπορούμε να σου τα χαρίσουμε (αν τα κερδίσεις).

Διακοπές. Τις περίμενες καιρό και επιτέλους έφτασαν. Τώρα, όμως, που αποφάσισες να κάνεις την κράτησή σου στο νησί, δεν βρίσκεις ούτε χώρο για… τη σκηνή σου στο camping. Το είχες ακούσει στις ειδήσεις ότι τα ελληνικά νησιά θα «βουλιάξουν» φέτος, αλλά δεν το πίστεψες.

Τα τηλέφωνά σου τα πήρες, τις εναλλακτικές σου τις εξέτασες και τελικά, «έφαγες» τα άκυρά σου. Μην «σκας» διότι η φάση φέτος είναι road trip αλά ελληνικά.

Πελοπόννησος, Κρήτη, Χαλκιδική. Φόρεσε το backpack σου, «τσέκαρε» τη σκηνή σου, πάρε το sleeping bag σου, μπες στο αμάξι σου και εξαφανίσου. Προτού βάλεις μπρος, όμως, φρόντισε να είσαι φουλ εξοπλισμένος. Η λίστα των διακοπών σου δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη, απλά μην φύγεις από το σπίτι χωρίς τα πέντε παρακάτω πράγματα και φυσικά τους κολλητούς ή το κορίτσι σου (αν «ψήνεται»).

 

1. Τη ζακέτα σου μην ξεχάσεις

Ναι, την κορόιδευες τη μάνα σου για τη ζακέτα, αλλά το jacket σου θα το χρειαστείς στο road trip. Πάρε το μαγιό, τα t-shirts, τις βερμούδες σου και σε καμία περίπτωση μην ξεχάσεις το jacket, γιατί αν δεν κλείσεις δωμάτιο να διανυκτερεύσεις, τότε θα τα βρεις σκούρα στο αντίσκηνο. 

2344

 

2. Πού πας χωρίς πετσέτα; 

Καλοκαιρινό road trip χωρίς πετσέτες δεν γίνεται. Αν ξεμείνεις σε κάποια παραλία, σίγουρα θα τυλιχθείς με αυτές. Πάρε τρεις για να είσαι καλυμμένος (δύο πρόχειρες και μια «καλή» για την παραλία την πολυσύχναστη). Στα δικά μας τα «must» συγκαταλέγεται η πετσέτα Jack Daniel’s. Κλασική επιλογή.

 jack2

3. Και βιβλία και μουσική και ρακέτες

Διασκέδαση στο road trip και η φάση είναι… τρία σε ένα. Για να περάσεις καλά και να μη βαρεθείς -σε περίπτωση που καταλήξεις στην παραλία κάποιου παραθαλάσσιου χωριού που δεν υπάρχει στον χάρτη- «εξοπλίσου» με καλή μουσική, τουλάχιστον ένα καλό βιβλίο και φυσικά, τη ρακέτα Jack Daniel’s.

23434

4. Το ψυγείο το καλό

Εννοείται ότι δεν θα ξεκινήσεις το road trip χωρίς να πάρεις ένα καλό ψυγειάκι παραλίας. Θα το χρειαστείς και του χρόνου οπότε σίγουρα αποτελεί μια καλή επένδυση για εσένα που είσαι λίγο της τελευταίας στιγμής. Το πρώτο πράγμα που θα βάλεις μέσα είναι, φυσικά, ένα μπουκάλι νερό.

 

5. Ποτάκια από τα χεράκια σου 

Τα road trips κρύβουν πολλές εκπλήξεις. Για παράδειγμα, πέρυσι εγώ οδηγούσα για δύο ολόκληρες ημέρες προτού βρω μια καλή παραλία για να αράξω. Στο ενδιάμεσο βρήκα δωμάτια για έναν ύπνο σε κάτι έρημα χωριά (ούτε καφενείο δεν είχαν) που δεν είχα ακούσει στη ζωή μου.

Όλα «παίζουν», λοιπόν,  όταν παίρνεις τους δρόμους και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην ανακαλύψεις ένα μέρος καλό για να πιεις το ποτάκι σου. Αφού, λοιπόν, το πήρες το ψυγείο σου, εξοπλίσου σωστά. Ποτάκια και κοκτέιλ kits πρέπει να μπουν στη λίστα σου.

jack3

 

Το εξτραδάκι: Αν δεν τα πας καλά με τις συνταγές, σημείωσε την παρακάτω και δεν θα απογοητευτείς. Άραξε στην παραλία και πιες το signature cocktail Jack Daniel’s Lynchburg Lemonade.

45666

Θα χρειαστείς:

40ml Jack Daniel’s No7
30ml Triple Sec
20ml φρέσκο χυμό λεμόνι
20ml σιρόπι ζάχαρης
Sprite
και 1 φέτα lime για γαρνιτούρα

Θα το απολαύσεις σε γυάλινο mug (πάρε μερικά από το σπίτι σου για να κεράσεις και τους φίλους σου) διαφορετικά, χρησιμοποίησε τη φαντασία σου και ό,τι έχεις διαθέσιμο. Φυσικά, θα χρειαστείς πάγο οπότε, προτού ετοιμάσεις το κοκτέιλ σου, κάνε μια στάση σε ένα βενζινάδικο και φούλαρε το ψυγείο σου.
 

Απόλαυσε το Καλοκαίρι… the Jack way

Μην «κολλάς», λοιπόν, στο νησί. Άνοιξε έναν χάρτη και χάραξε τη δική σου πορεία. Συνέχισε να οδηγείς, μέχρι να βρεις το τέλειο σημείο για να αράξεις. Αν δεν σου κάνει, προχώρα στο επόμενο. 

Το καλό είναι ότι μπορείς να γεμίσεις εύκολα και γρήγορα το πορτμπαγκάζ σου με ένα «δυνατό» road trip σετ, συμπληρώνοντας απλά την παρακάτω φόρμα από τις 20 έως τις 25 Ιουλίου

Συνολικά 20 τυχεροί αναγνώστες του Ratpack.gr, θα κερδίσουν συλλεκτικά δώρα Jack Daniel's. Τι θα περιέχει το σετ που θα λάβεις; Όλα όσα χρειάζεσαι για να πάρεις τους δρόμους: Πετσέτα, t-shirt, ρακέτα και backpack.

Καλό δρόμο και μην ξεχάσεις τη συνταγή, διότι Καλοκαίρι χωρίς κοκτέιλ δεν γίνεται.

*Δες εδώ τους Όρους του Διαγωνισμού.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved