Το νησί της Αποκάλυψης υμνείται από τη Le Figaro

H Πάτμος κερδίζει τον διεθνή Τύπο και όχι άδικα.

Η Πάτμος ανήκει σε εκείνη την κατηγορία νησιών για όσους θέλουν «εναλλακτικό τουρισμό». Πρόκειται για ένα από τα νησιά που προσφέρεται για ενδοσκόπηση και εσωτερική γαλήνη. Η αύρα του μέρους είναι πολύ διαφορετική από εκείνη των υπόλοιπων νησιών. Εξάλλου, για αυτό αποκαλείται και ως «Το νησί της Αποκάλυψης» ή «Ιερουσαλήμ του Αιγαίου». Ένα μικρό, αλλά σημαντικό νησί στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων. Όλα τα παραπάνω συνδυαστικά και με τα νέα έργα που γίνονται στο νησί δεν άφησαν ασυγκίνητη τη γαλλική Le Figaro που έγραψε ύμνους.

Στην Πάρο θέλουν να πάρουν πίσω τις παραλίες τους

Η γαλλική Le Figaro αποθέωσε την Πάτμο σε ένα νέο αφιέρωμα μετά από δημοσιογραφική αποστολή του Δήμου. Όπως αναφέρεται: «Η μυστηριακή ατμόσφαιρα και η κομψότητα συναντώνται στο Αιγαίο, σε ένα νησί που προσφέρει εξαιρετικές τουριστικές υπηρεσίες. Ιερά, εκκλησίες, ερημητήρια, μοναστήρια… αυτή η απόκρημνη περιοχή μήκους 12 χιλιομέτρων και μέγιστου πλάτους 5 χιλιομέτρων προφυλάσσει πολλούς θρησκευτικούς χώρους. Λευκά σπίτια με μπλε παραθυρόφυλλα ενισχυμένα από ένα σκούρο πέτρινο πλαίσιο που υπογράφει την αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητα του νησιού, περιβάλλει το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη. Χτισμένη στην κορυφή του νησιού, η Χώρα είναι ένας ήσυχος λαβύρινθος από πλακόστρωτα δρομάκια. Η πανοραμική θέα από την πλατεία όπου τρεις μύλοι μαρτυρούν μια περασμένη εποχή είναι εξαιρετική, ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας».

 

 

Σχετικά με τα νέα έργα

Σύμφωνα με τα όσα είναι μέχρι στιγμής γνωστά, την εικόνα της Πάτμου θα αλλάξουν τα νέα έργα που έχουν υλοποιηθεί ή δρομολογούνται στο νησί της Αποκάλυψης με έμφαση στον τουρισμό, τη βιωσιμότητα και την καθημερινότητα μετά από ενέργειες του Δήμου σε συνεργασία με πλήθος φορέων. Συγκεκριμένα, αυτό που θεωρείται ότι θα δώσει άλλη ώθηση στην κρουαζιέρα και θα αναβαθμίσει τις λιμενικές υποδομές, θα είναι η δημιουργία νέου μόλου πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων με τις διαδικασίες να προχωρούν. Με στόχο την ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος ολοκληρώνεται η ανανέωση του στόλου του Δήμου με την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Σημειώνεται πως πρόσφατα υλοποιήθηκε ένα επιπλέον έργο μεγάλης κλίμακας σχετικά με ασφαλτοστρώσεις δρόμων και τη συντήρηση του δημοτικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, ενώ έπειτα από πολλά έτη έγινε αισθητική αναβάθμιση των πλατειών και έχουν ξεκινήσει παρεμβάσεις που στόχο έχουν την καλύτερη συντήρηση και αναβάθμιση του οικισμού της Χώρας και μνημείου της Unesco.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved