Newsbomb Το Αγκίστρι είναι η αποκάλυψη του φετινού καλοκαιριού

Το αουτσάιντερ του Αργοσαρωνικού που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις.

Τι χρειάζεσαι από ένα νησί ώστε να ζήσεις τις απόλυτες διακοπές; Κρυστάλλινα νερά, αμμουδιά, καλό φαγητό και ηρεμία. Αν μάλιστα συνδυάζεται και από μία κοντινή απόσταση, τότε το αποτέλεσμα είναι μαγικό. Όλα αυτά, λοιπόν, θα τα συναντήσεις στο Αγκίστρι. Το σμαραγδένιο νησί του Αργοσαρωνικού που βρίσκεται μόλις  μιάμιση ώρα από τον Πειραιά (με ferry boat) και 55 λεπτά με δελφίνι. Το πρώτο θα σε αφήσει στην Σκάλα και το δεύτερο στο Μεγαλοχώρι. Αν μας ρωτάς, η πρώτη επιλογή είναι σωστότερη διότι εκεί χτυπά η καρδιά του νησιού.

Το Αγκίστρι είναι αδικημένο. Σε μια εποχή που η πλειοψηφία των Αθηναίων κοιτάμε προς Κυκλάδες και Ιόνιο, το νησάκι του Αργοσαρωνικού αδημονεί να σου προσφέρει τις πιο όμορφες στιγμές του. Είναι το αουτσάιντερ που δεν τίποτα να ζηλέψει από τα κοσμοπολίτικα νησιά όπως η Μύκονος, η Πάρος, οι Σπέτσες και η Ύδρα. Θα σε γυρίσει σε μια εποχή που θα θυμίζει αγνό καλοκαίρι των 80΄s και 90’s.

 

 

Όλα ξεκινούν από την Σκάλα και καταλήγουν στα Λιμενάρια

Η Σκάλα είναι εκεί που ξεκινούν όλα. Καταλύματα, ταβερνάκια και μπαράκια, το μέρος όπου δένουν τα ferry boats σού προσφέρει τα πάντα.

Έτσι η παρθένα φύση του, ο φανταστικός συνδυασμός πεύκων που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και σμαραγδένιων νερών, δεν διαταράσσεται. Ολόκληρο το νησί έχει έκταση μόλις 14 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αν σας αρέσει το περπάτημα έχετε βρεθεί στο ιδανικό μέρος για να κάνετε όμορφες και βατές πεζοπορίες μέσα στην καρδιά μιας υπέροχης φύσης. Θα πρέπει να σημειώσετε πως το νησί είναι γεμάτο ανηφόρες και κατηφόρες. Η απόσταση Μεγαλοχώρι-Σκάλα με τα πόδια είναι περίπου 15-20 λεπτά. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει πάντα και η λύση ενός ποδηλάτου ή σκούτερ.Η «πρωτεύουσα» του νησιού είναι το Μεγαλοχώρι ή Μύλος και πρόκειται για έναν ήσυχο οικισμό με γραφικά σοκάκια. Εδώ δένουν τα «δελφίνια», ενώ τα καλοκαίρια το λιμανάκι γεμίζει με κότερα. Το πιο γραφικό χωριό του νησιού είναι τα Λιμενάρια τα οποία «ξεπετάγονται» μέσα από πεύκα, κυπαρίσσια και ελιές. Σε αυτό το χωριό ξεχωρίζουν τα πέτρινα σπίτια, η εκκλησία της Αγίας Κυριακής, αλλά και ένας παραδοσιακός φούρνος που είναι must για να τον επισκεφτείς.

 

 

Πού βουτάμε;

Το Αγκίστρι φημίζεται για τις παραλίες του. Η Απόνησος είναι ένα ιδιωτικό νησί που πληρώνεις είσοδο και σου προσφέρει το κλασσικό πακέτο της ξαπλώστρας, ομπρέλας και ποτού. Θυμίζει κάτι από Καραϊβική. Επίσης must είναι η παραλία της Χαλικιάδας, η οποία θα σε ταλαιπωρήσει στο ανέβασμα-κατέβασμα αλλά το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Τέλος οι παραλίες της Μαγκίζας και της Μπαριάμας, οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά στην Απόνησο είναι επιλογές που δεν πρέπει να σνομπάρεις. Λίγος κόσμος και γαλήνη. Ιδανικός συνδυασμός για βουτιά και χαλάρωση.

 

 

Ωραία βουτήξαμε, τώρα τι τρώμε;

Το φαγητό ποτέ δεν λείπει από το Αγκίστρι. Στην τουριστική Σκάλα θα βρείτε την ταβέρνα «Γκιώνης». Την προτιμούν οι ντόπιοι εδώ και 60 χρόνια, ποιοι είμαστε εμείς να αρνηθούμε το φρέσκο ψάρι και τα καλοψημένα πιάτα της ώρας; Συνεχίζουμε στον «Τοξότη» που ξεκίνησε ως μανάβικο, έγινε σχολείο και από το 1981 λειτουργεί ως εστιατόριο. Τέλος, στο δρόμο για την Χαλικιάδα, ένα υπέροχο μαγαζί είναι η «Αλκυώνη», η κουζίνα δηλαδή του ξενοδοχείου που λειτουργεί από το 1982 και κατά καιρούς έχει αποσπάσει αποθεωτικά σχόλια από τους New York Times και Guardian. Το περιβάλλον με τα τραπεζάκια πολύ κοντά στη θάλασσα είναι ειδυλλιακό και εδώ θα απολαύσεις φρέσκο ψάρι, κρέατα και τούρκικης επιρροής μεζέδες.

Σκέφτεσαι ακόμη αν πρέπει να κάνεις ένα ταξίδι 1.5 ώρας μέχρι το Αγκίστρι; Εμείς ήδη ετοιμάζουμε βαλίτσα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved