pexels Ποιο ελληνικό νησί αναδείχθηκε top προορισμός για το 2023;

Δεν είναι ούτε η Μύκονος, ούτε η Σαντορίνη, ούτε η Κρήτη.

Είναι η Σάμος. Σαν κεραυνός εν αιθρία «έσκασε» η είδηση για τους Μυκονιάτες, αλλά είναι αλήθεια. Υπάρχουν ανεξερεύνητα μέρη στη χώρα μας και από ότι φαίνεται ήρθε η ώρα να εξερευνηθούν. Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια οι άλλοτε «εναλλακτικοί» προορισμοί γίνονται mainstream. Διάβασε όσα αναφέρονται για το νησί του Πυθαγόρα και αν δεν έχεις κλείσει ακόμη για διακοπές είναι μία καλή πρόταση. Μπορείς να κάνεις κλασικές διακοπές, αλλά και άλλες δραστηριότητες όπως εξερεύνηση στα σπήλαια.

 

pexels photo 6569428

 

Τα διθυραμβικά σχόλια

Η Σάμος ψηφίστηκε ως η κορυφαία επιλογή, ως ο απόλυτος προορισμός για ποιοτικές διακοπές για το 2023. Ο γνωστός ταξιδιωτικός ιστότοπος της Αμερικής, Traveling Lifestyle βάζει τη Σάμο και ειδικά το γοητευτικό Κοκκάρι, στην κορυφή των «κρυμμένων πετραδιών» της Ελλάδας για το 2023.

 

 

Η δημοφιλία της Σάμου δεν σταματά εδώ. Η γερμανική ιστοσελίδα Infranke.de την κατατάσσει στην κορυφή της λίστας με τις «πέντε μυστικές συμβουλές», για ταξιδιωτικές απολαύσεις στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει το αφιέρωμα: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολλά εντυπωσιακά αρχαιολογικά και ιστορικά αριστουργήματα. Το Πυθαγόρειο είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα. Το νησί εμπνέει με την πλούσια βλάστηση και προσφέρει ένα συναρπαστικές εικόνες με παραδεισένιες ακτές, μαγευτικά ορεινά τοπία, ελαιώνες και αμπελώνες. Η Σάμος συνδυάζει ιδανικά τον πολιτισμό με τη φύση».

Ένα ταξίδι στη σπάνια γη της Ρομπόλας

Από τη θάλασσα στο βούνο

Αξιοσημείωτη είναι και η μεγάλη απήχηση του προορισμού στα βρετανικά ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, η Σάμος καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση ανάμεσα στα 25 καλύτερα ελληνικά νησιά στη νέα λίστα που δημοσιεύει το βρετανικό Glamour. Το περιοδικό υπογραμμίζει την εντυπωσιακή ποικιλία εμπειριών που μπορεί να έχει κανείς στη Σάμο από ήσυχες παραλίες μέχρι βουνά με θέα που κόβουν την ανάσα, νυχτερινή ζωή στο Βαθύ, οινογευσία και σπηλιές προς εξερεύνηση όπως το Σπήλαιο του Πυθαγόρα.

Θα επισκεπτόσουν ποτέ τα πανάρχαια ορεινά καταλύματα της Κρήτης;

Την ίδια ώρα, η βρετανική εφημερίδα Observer συμπεριέλαβε τη Σάμο στα 13 ποιοτικά νησιά της Ελλάδας μακριά από τα «ραντάρ» του μαζικού τουρισμού. Συγκεκριμένα, η διεθνής εφημερίδα αποκαλεί τη Σάμο «χώρα των θαυμάτων», γεμάτη με καταπράσινα πευκοδάση, υπέροχες παραλίες και κρασί που κάνει τις μούσες να τραγουδούν, ενώ όλο το νησί θυμίζει πίνακα ζωγραφικής με πινελιές του πράσινου και μπλε και μονοπάτια που «πλέκουν» μέσα από αμπέλια, ελαιώνες και βουνά, μια ατελείωτη γραφική διαδρομή. Τέλος,ειδική αναφορά γίνεται επίσης στο Ηραίο, αναγνωρισμένο μαζί με το Πυθαγόρειο από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved