Έτοιμοι για camping; Τι να μην παραλείψουμε να πάρουμε μαζί μας, αν είμαστε πρωτάρηδες

Το φετινό καλοκαίρι το ονειρευόμασταν καιρό, διότι θα είναι το πιο ξέγνοιαστο των τελευταίων ετών. 

Οι προετοιμασίες με όλη την παρέα, λοιπόν, έχουν ήδη ξεκινήσει, καθώς δεν βλέπουμε την ώρα να μπούμε στο πλοίο ή το αυτοκίνητο και να φύγουμε από την πόλη, για να βιώσουμε κορυφαίες φυσιολατρικές εμπειρίες, μαζί με την παρέα.

Η επαφή με τη φύση, άλλωστε, είναι κάτι που μας έλειψε πολύ και η απόλυτη ελευθερία, η χαλάρωση και η ηρεμία είναι βασικές μας ανάγκες. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, το camping είναι η ιδανική επιλογή για εμάς, ένας εναλλακτικός τρόπος διακοπών που σίγουρα θα απολαύσουμε.

Για εμάς που η εμπειρία του camping αποτελεί κάτι πρωτόγνωρο, δεν χρειάζεται κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς το σίγουρο είναι πως με τη σωστή οργάνωση και τη βοήθεια της τεχνολογίας, δεν θα μας λείψει τίποτα στις διακοπές μας!

Picture4

Η σκηνή είναι το προσωρινό σπίτι μας

Το Νο1 απαραίτητο αξεσουάρ στη λίστα με τον εξοπλισμό για camping είναι, φυσικά, η σκηνή μας. Αν έχουμε σκοπό να κάνουμε κάμπινγκ τους καλοκαιρινούς μήνες μόνο, το κυριότερο κριτήριο για να επιλέξουμε την κατάλληλη σκηνή είναι ο αριθμός των ατόμων που θα κοιμηθούν μέσα. Καλύτερα να πάρουμε μία σκηνή, υπολογίζοντας ένα παραπάνω άτομο από αυτά που θα στεγάσει, έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος για να κινούμαστε ή να τοποθετήσουμε τα πράγματά μας. Εάν, όμως, είμαστε λίγοι και καλοί, μία pop-up σκηνή είναι ιδανική επιλογή, καθώς είναι βολική και εύχρηστη. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε, πως οποιαδήποτε σκηνή και εάν επιλέξουμε, δεν πρέπει να αμελήσουμε να πάρουμε μαζί μας έξτρα πασαλάκια και σφυρί, καθώς αν ο άνεμος είναι ισχυρός, σίγουρα θα μας χρειαστούν.

Όταν η νύχτα «πέφτει»… έρχεται ο φακός

Μπορεί ο ξάστερος ουρανός να είναι από τους κύριους λόγους, που οι λάτρεις της φύσης επιλέγουν το camping για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ωστόσο πέρα από τη Μεγάλη και τη Μικρή Άρκτο, είναι σημαντικό να βλέπουμε και πού πατάμε. Ετοιμάζοντας το σακίδιό μας, λοιπόν, θα πακετάρουμε, οπωσδήποτε έναν φακό camping που έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείται και σαν φαναράκι. Για τους πιο ρομαντικούς της παρέας, που χρειάζονται τον φωτισμό και για τη δημιουργία ατμόσφαιρας, υπάρχουν και αντικουνουπικά κεράκια που μπορούν να τοποθετηθούν γύρω από τη σκηνή και να δώσουν μια πιο ειδυλλιακή «νότα» στις κατασκηνωτικές βραδιές.

Picture5

Πολυτέλεια και ανέσεις στο camping; Γιατί όχι!

Πολλοί πιστεύουν πως το camping είναι άμεσα συνδεδεμένο με την απουσία ανέσεων. Αυτό το καλοκαίρι, ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε τα δεδομένα, καθώς αν έχουμε σκοπό να κάνουμε camping για αρκετές ημέρες, θα πρέπει να προνοήσουμε για την καλοπέρασή μας. Πώς θα συμβεί αυτό; Παίρνοντας μαζί μας ένα πτυσσόμενο τραπεζάκι και διπλωτές καρέκλες camping, που θα μας βολέψουν όσο τίποτα σε αυτές τις διακοπές. Έξτρα tip για εμάς που όσο και εάν θέλουμε να βρεθούμε σε κάποιο απομονωμένο νησί μακριά από όλους και από όλα, δεν θέλουμε να χάσουμε κάθε επικοινωνία με τον πολιτισμό, είναι να μην ξεχάσουμε να προμηθευτούμε ένα power bank για το κινητό μας, για να είμαστε in charge με καθετί που συμβαίνει στον… «έξω» κόσμο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved