Οι τρεις άγραφοι νόμοι του camping που οφείλεις να ακολουθήσεις φέτος το καλοκαίρι

Μπορεί το camping να είναι από τους πιο ελεύθερους και ξέγνοιαστους τρόπους για να περάσεις τις διακοπές σου φέτος το καλοκαίρι, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάς και σε αυτό το task της ζωής σου, όπως και σε κάθε άλλο, πως η ελευθερία του ενός αρχίζει και τελειώνει εκεί που ξεκινά η ελευθερία του άλλου.
Τι σημαίνει αυτό; Χρειάζεται σεβασμός και αμοιβαιότητα, καθώς υπάρχουν κανόνες τους οποίους οφείλεις να τηρείς καθημερινά, εάν θέλεις να γίνεις «κομμάτι» της κατασκηνωτικής κουλτούρας, το φετινό καλοκαίρι. Η σκηνή σου, άλλωστε, είναι το σπίτι σου και ο περιβάλλοντας χώρος η γειτονιά σου!
Το πιο σημαντικό, επομένως, που πρέπει να γνωρίζεις όσον αφορά το camping, είναι ότι ουσιαστικά αποτελεί στάση και τρόπος ζωής, ο οποίος έχει και κάποιες υποχρεώσεις, που καλό είναι να μην ξεχάσεις, όσο θα μοιράζεσαι το συγκεκριμένο «κομμάτι» γης, μαζί με άλλους ανθρώπους. Εάν αναρωτιέσαι ποιες είναι αυτές, τότε αρκεί να συνεχίσεις το διάβασμα και θα τα μάθεις όλα!


Η καθαριότητα είναι το Α και το Ω

Ο καθένας γνωρίζει πως η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Ειδικά, όταν ο προσωπικός σου, αλλά και κοινόχρηστος χώρος είναι αρκετά περιορισμένος, είναι σημαντικό να μαζεύεις τα σκουπίδια σου και να τα πηγαίνεις στον πλησιέστερο κάδο. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο φροντίζεις το περιβάλλον που σε «φιλοξενεί», αλλά συγχρόνως δείχνεις την καλή σου πρόθεση και απέναντι στους γείτονές σου, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών σου διακοπών. Αν μάλιστα μπορείς να αφήσεις το μέρος σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που το βρήκες, δηλαδή να μαζέψεις και σκουπίδια που υπήρχαν εκεί πριν πας, keep going!

 

Picture2

 

Οι ώρες κοινής ησυχίας ισχύουν περισσότερο από ποτέ

Μπορεί στους γρήγορους και πιεστικούς ρυθμούς της καθημερινότητας να ξεχνάμε τις ώρες κοινής ησυχίας που ισχύουν από τον νόμο, μιας και συνήθως μας βρίσκουν στο γραφείο, τη δουλειά ή τον δρόμο. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως και στις διακοπές, οι ώρες κοινής ησυχίας -επί της ουσίας- δεν υφίστανται, καθώς μάλλον το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Εάν νομίζεις, επομένως, ότι επειδή είσαι στην εξοχή μπορείς να παίζεις στην κιθάρα το αγαπημένο σου τραγούδι στις τρεις το πρωί, γράψε λάθος. Είναι σημαντικό να μην ενοχλείς τους άλλους, και με τη σειρά τους εκείνοι να μην ενοχλούν εσένα.

 

Picture1


Sharing is caring

Σου τελείωσε το αλάτι για τη σαλάτα σου ή η ζάχαρη για τον καφέ σου και το κοντινότερο μίνι μάρκετ είναι αρκετά χιλιόμετρα μακριά; Μην απελπίζεσαι, καθώς η λύση βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά σου και μάλιστα στην ακριβώς διπλανή σκηνή από εσένα. Ζήτα από τον γείτονά σου ό,τι χρειάζεσαι και να είσαι σίγουρος πως όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, θα του δώσεις και εσύ κάτι δικό σου, που αξίζει να μοιραστείς. Ένα από τα οφέλη του camping, άλλωστε, είναι να έρθεις πιο κοντά στον άλλο, να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους και να μάθεις να μοιράζεσαι.

Οι τρεις άγραφοι κανόνες ενός καλού κατασκηνωτή, φυσικά, έχουν δημιουργηθεί, έτσι ώστε να περάσεις καλά με την παρέα σου, χωρίς να δημιουργήσεις πρόβλημα σε κανέναν. Είσαι έτοιμος να τους ακολουθήσεις, αυτό το καλοκαίρι, και να γίνεις παράδειγμα προς μίμηση για τους κολλητούς σου;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved