Στη Σαντορίνη η καλύτερη θέα είναι αυτή που απολαμβάνεις από τη θάλασσα

Θαυματουργή μεν η Καλντέρα, αλλά γίνεται πραγματικά μοναδική όταν τη βλέπεις εν πλω.

Μπορεί να λένε πως η ομορφιά είναι υποκειμενική, στην περίπτωση ωστόσο της Σαντορίνης το θέμα δεν είναι το αν θα σου αρέσει, αλλά το πόσο. Η μαγευτική θέα και τα νερά των Κυκλάδων, το ηλιοβασίλεμα που αναγκάζει μέχρι και σε χειροκρότημα τους τουρίστες, το ηφαίστειο που διαμόρφωσε το μοναδικό φεγγαρίσιο σχήμα της, η χαρακτηριστική αρχιτεκτονική των σπιτιών κατά μήκος της Καλντέρας και οι ατελείωτες ομορφιές του νησιού που λατρεύουν οι ερωτευμένοι, είναι κομμάτια ενός μοναδικού παζλ της καλοκαιρινής Ελλάδας.

Αν υπάρχει μία λέξη που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο νησί αυτή είναι σίγουρα η θέα η οποία προσφέρει το μεγάλο υψόμετρο της Καλντέρας, είτε βρίσκεσαι στην Οία, τα Φηρά, απέναντι στη Θηρασιά και γενικώς στο μεγαλύτερο κομμάτι του νησιού. Ένα τεράστιο «μπαλκόνι» και μια ατέρμονη ηρεμία που εκπέμπει ο βαθύς ορίζοντας.

 

 

Όπως υπάρχουν οι άνθρωποι που προτιμούν τον κήπο από το μπαλκόνι, έτσι και η Σαντορίνη έχει άλλους τρόπους για να τη δεις και να τη λατρέψεις. Από τη θάλασσα ας πούμε, πλέοντας με φόντο το γύρο του νησιού.

Αν το έβλεπε αυτό η κακιασμένη influencer δεν θα έλεγε κακά λόγια για τη Σαντορίνη πέρσι.

Η θέα από τη θάλασσα είναι το κάτι άλλο

Μπορεί να δυσκολεύεσαι να συλλάβεις τη μαγεία της εν πλω θέας, ωστόσο η Σαντορίνη δεν είναι ένα από τα συνηθισμένα νησιά που έχεις αντικρίσει οπτικά. Το καταλαβαίνεις άλλωστε από τη στιγμή που καταφθάνεις στο νησί, με την όψη της Καλντέρας να σε ελκύει να την κολυμπήσεις περιμετρικά για να τη δεις από κάθε γωνιά της. Το σκηνικό παραπέμπει για τους λάτρεις των σειρών στον κόσμο του Game of Thrones -η εικόνα φέρνει λίγο σε Dragonstone λόγω των περιοχών που βρίσκονται στην κορυφή της απότομης πλαγιάς – γεγονός που δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για την sea view.

 

santorini18

 

Ξεκινώντας από το Παλιό Λιμάνι της Σαντορίνης, η πορεία μας με το καταμαράν του Caldera Yachting μας έστειλε γρήγορα σε ορισμένες από τις πλέον δύσβατες ζώνες του νησιού, με την απαλή ταχύτητα και τον αέρα που χτυπούσε το πρόσωπό μας να προσφέρει από την αρχή το ρυθμό και τη γαλήνη στη σκέψη μας, την ώρα που ο αχανής ορίζοντας κατέκλυζε την άκρη της ματιάς μας. Σημαντικό κομμάτι ωστόσο πέρα από την εικόνα της εν πλω θέας, το χαλαρό και εύθυμο κλίμα που συναντάει κανείς από το πλήρωμα που πέρα από επαγγελματίες λειτουργούν ως εξαιρετική παρέα για όλη τη διάρκεια  της βόλτας.

Όπως έχει υποστηρίξει άλλωστε και ο CEO του Caldera Yachting, Γιάννης Ματτθαίος «η μεγαλύτερη επένδυση της εταιρίας μας είναι οι άνθρωποί μας» και ειλικρινά τα λόγια του έρχονται να δέσουν τέλεια με την τέλεια εξυπηρέτηση και κυρίως υπέροχη παρέα που μας κράτησαν. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που το τουρ δεν ήταν απρόσωπο αλλά πάνω από όλα μια ζεστή και ιδιαίτερα ψυχαγωγική εμπειρία.

Η μοναδική όψη της Κόκκινης Παραλίας και η άγρια ομορφιά της Παλιάς Καμένης καθώς και μια βουτιά  στα ζεστά νερά της προκαλούν ένα δέος, ωστόσο η μοναδική ηρεμία, η περιμετρική σπάνια όψη του νησιού που μόνο από το ένα σκάφος μπορείς να δεις και ο ατελείωτος ορίζοντας είναι τα συστατικά που καμία θέα από ψηλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει.

 

Η βουτιά και το φαγητό στην Παλαιά Καμένη

Προφανώς κατά τη διάρκεια της περιπλάνησης στο πέλαγος, το μάτι σου αναζητεί το ηφαίστειο της Σαντορίνης και κατά τη διάρκεια της περιήγησης προσπαθείς να καταλάβεις ποιο από τα διασκορπισμένα νησάκια που βρίσκονται μπροστά σου είναι ο περιβόητος πόλος έλξης των περισσότερων τουριστών του νησιού. Ωστόσο αυτό που ανακαλύπτεις είναι ότι ο κρατήρας (δύο κρατήρες για την ακρίβεια) που αναζητείς δεν είναι κάποιο νησί, αλλά βρίσκεται ακριβώς από κάτω σου, στα νερά δηλαδή τα οποία επιπλέεις. Εκεί που νιώθεις πραγματικά το θειάφι και την εύφλεκτη αίσθηση είναι ανάμεσα στην Παλαιά και Νέα Καμένη και αν δεν ανατριχιάζεις στην αίσθηση των ατμίδων που διαφεύγουν από το βυθό, μπορείς να βουτήξεις προς την πλευρά της Νέας Καμένης για να βιώσεις ο ίδιος την αίσθηση ενός πραγματικά ζεστού νερού, λες και είσαι στο μπάνιο σου.

 

santorini24

 

Ως είθισται, τόση περιπλάνηση δεν γίνεται να κυλήσει με άδειο στομάχι και η αλήθεια είναι ότι η ηρεμία της Παλαιάς Καμένης προσφέρεται για ένα ωραίο γεύμα με την εν πλω θέα του νησιού. Και μη νομίζεις ότι θα απολαύσεις κάποιο σάντουιτς ή συσκευασμένο έδεσμα, αλλά θα νιώσεις σαν να βρίσκεσαι στο πλέον προσεγμένο εστιατόριο. Το πλήρωμα εκτός από τη διαδρομή σου ετοιμάζουν ένα σπέσιαλ γεύμα για να δειπνήσεις όντας πάνω στη θάλασσα. Υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό και με το ηλιοβασίλεμα να πλησιάζει; Δύσκολο.

Έχοντας δει και απολαύσει την Σαντορίνη από τη θάλασσα, η ώρα της επιστροφής είναι μια διαδικασία αποφόρτισης και πραγματικής απόλαυσης. Αν είσαι μάλιστα από τους τυχερούς που επιστρέφουν την ώρα του ηλιοβασιλέματος, όντας καθισμένος και πλέον σε mode χαλάρωσης την ώρα που χωνεύεις το υπέροχο γεύμα, βιώνεις τις στιγμές και εκτιμάς την κάθε στιγμή μέχρι να επιστρέψεις στο λιμάνι.

 

santorini27

 

Το τουρ του νησιού αναμφίβολα είναι μια εμπειρία που ακόμα και της θάλασσας φαν να μην είσαι, είναι μια εικόνα που θες να διηγείσαι σε φίλους-οικογένεια και να τους προτρέπεις να ζήσουν το ίδιο. Όπως είπαμε και στην αρχή, η ομορφιά μπορεί να είναι υποκειμενική, αλλά στην περίπτωση της Σαντορίνης από όποια πλευρά και να τη παρατηρήσεις δεν μπορείς παρά να την απολαύσεις. Ωστόσο αν επιλέξεις την εν πλω οδό, θα σου μείνει πραγματικά αξέχαστη.

Νομίζεις τυχαία έχουν επιλέξει τη συγκεκριμένη εμπειρία διασημότητες του κόσμου, όπως ο Dani Alves, o Dr. Julius Erving, o Justin Bieber, o Tony Blair ή η Lady Gaga; Μια ματιά στο παρακάτω άλμπουμ θα σου δείξει ποιοι παγκόσμιοι celebrities έχουν απολαύσει την μοναδική αυτή εμπειρία.

 *Ευχαριστούμε το Caldera Yachting για την υπέροχη εμπειρία.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved