Τα ελληνικά νησιά θα έχουν πάντα πέραση

Σε ένα ειδικό αφιέρωμα της ηλεκτρονική έκδοσης του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού, Conde Nast Traveller πλέκεται για ακόμα μια φορά το εγκώμιο των στολιδιών του Αιγαίου και του Ιονίου.

Ο καιρός σιγά σιγά ανοίγει η βαρυχειμωνιά με τα χιόνια και τα κρύα είναι μια μάλλον μια δυσάρεστη ανάμνηση πια. Τώρα είναι κατάλληλη εποχή για να αρχίσουμε να οργανώνουμε τις διακοπές του καλοκαιριού για να μην τρέχουμε τελευταία στιγμή και δεν προλαβαίνουμε και καταλήξουμε να ξεμείνουμε Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα, η οποία παρά το ότι μπορεί να σας λένε διάφοροι περίεργοι, απλά δεν παλεύεται. 

 

 

Σε αυτό το ευρύτερο πνεύμα προετοιμασίας, το περιοδικό Conde Nast Traveller δημοσίευσε τη λίστα του, και μάλιστα με σειρά κατάταξης, για τα ελληνικά νησιά που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος για το 2022. Όπως ήταν αναμενόμενο η Σαντορίνη έχει καταλάβει για ακόμα μια φορά την πρωτιά, αφού είναι το πιο διάσημο και αγαπητό νησί στο εξωτερικό. Πέρα από τα ηλιοβασιλέματα και την φυσική ομορφιά που έχει δώσει το ηφαίστειο της Θήρας, γίνεται ειδική μνεία στους γάμους που τελούνται στο νησί και είναι ένας ειδικός πόλος έλξης από μόνος του. Όμως η λίστα έχει προτάσεις για όλα τα γούστα.

 

 

Νησιά που μέχρι σήμερα δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστά ως κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί στο εξωτερικό έχουν αρχίσει να αποκτούν εξωστρέφεια και το δικό τους κοινό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Μήλος που έγινε viral λόγω του Instagram με τα λευκά της βράχια να γίνονται σκηνικό για μερικά από τα πιο επιδραστικά post  στα social media σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ακόμα και νησιά που έχουν τη φήμη του πιο ήσυχου και οικογενειακού προορισμού, έχουν αρχίσει να χτίζουν το δικό τους δυναμικό κοινό, όπως η Σύρος και η Νάξος. Η Σύρος μάλιστα με την κοσμοπολίτικη Ερμούπολη κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη λίστα με τα ελληνικά νησιά που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος, μετά τη Σαντορίνη. Η Νάξος από την τρίτη θέση εκθειάζεται για τις αχανείς αμμουδερές παραλίες, τα ζωντανά χωριά της και την υψηλή της γαστρονομία που βασίζεται στην πλούσια αγροκτηνοτροφική παραγωγή του νησιού.

 

 

Στη λίστα υπάρχει και η Ύδρα, ο κοντινός προορισμός του Αργοσαρωνικού που δεν έχει χάσει τίποτα από τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του παρελθόντος, από την εποχή που κανείς δεν είχε ανακαλύψει τις Κυκλάδες. Ιδανικός προορισμός για να ξοδέψει κάποιος ένα long weekend χωρίς να τον φάνε τα καράβια και οι αναμονές. 

Εσείς για πού λέτε να βάλετε πλώρη φέτος;  

 

   



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved