Στην Ιταλία αγοράζουν σπίτια με ένα ευρώ

Μόλις προστέθηκε και τρίτη περιοχή. Υπάρχει ωστόσο και μία παγίδα που πρέπει να γνωρίζεις...

Πριν λίγο καιρό είχε γίνει γνωστό πως στην Ιταλία, μπορεί κάποιος να αγοράσει ένα σπίτι με μόλις ένα ευρώ. Αυτή η είδηση έκανε τον γύρω του κόσμου, όπως αναμενόταν, πολύ γρήγορα. Πολλοί αναρωτήθηκαν αν είναι fake news γιατί, κακά τα ψέματα, σαν ψεύτικη είδηση ακούγεται. Δεν είναι όμως. Όντως μπορείς να αγοράσεις ένα σπίτι από ένα ευρώ και αν ήσουν από τους πολλούς που δεν πρόλαβαν τον προηγούμενο μήνα, μην ανησυχείς. Τώρα, προστέθηκε και τρίτη περιοχή που σου προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. Συγκεκριμένα, είναι το μικρό χωριό Mussomeli, στη νότια πλευρά της Σικελίας.

Αυτό που θέλουν να βελτιώσουν οι Ιταλοί, είναι ο πληθυσμός τους και το χαμηλό μέσο όρο γεννήσεων. Έτσι, βρήκαν αυτή τη λύση. Αν δεν το ήξερες, καλό θα ήταν να μάθεις πως η Ιταλία είναι η χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό γεννήσεων σε όλη την Ευρώπη.

 Είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, έτσι δεν είναι; Αν λοιπόν προβείς σε αυτή την φθηνή επιχειρηματική κίνηση, μπορεί τελικά να δώσεις κάτι παραπάνω. Όχι μπορεί. Σίγουρα. Αυτό που διαφημίζουν οι άνθρωποι που ζουν στο Mussomeli, είναι πως εκεί, νιώθεις και είσαι ασφαλής. Οι νέοι όμως, όπως φαίνεται, δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την ασφάλειά τους και έτσι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και να μετακομίσουν σε μεγαλύτερες πόλεις. 

Ποια είναι η παγίδα; Οι ιδιοκτήτες ακινήτων, πληρώνουν φόρους. Αυτό το γνώριζες. Η κυβέρνηση σε ευχαριστήσει ιδιαίτερα για αυτό. Πρέπει να ξέρεις επίσης πως θα πληρώσεις 8,000 ευρώ σε ασφάλεια, ένα παράβολο από 4,000 μέχρι 6,500 ευρώ και θα πρέπει να υπογράψεις συμβόλαιο πως, μέσα σε ένα χρόνο, θα έχεις κάνει ανακαίνιση. Αν ψάχνεις για ηλεκτρικό ρεύμα, κλιματισμό και θέρμανση, δεν θα βρεις. Για να τα αποκτήσεις, πρέπει να πληρώσεις.

Δες το βίντεο: 

 

Λοιπόν, εσύ θα αγοράσεις σπίτι με ένα ευρώ στο Mussomeli της Ιταλίας;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved