Το Vampyr μπλέκει τον υπερφυσικό μύθο με το Λονδίνο του 1900

Μπορείς να κοντρολάρεις την δίψα σου για αίμα;

Έχουμε να δούμε έναν αξιόλογο τίτλο με βαμπίρ πρωταγωνιστές, από την εποχή του Vampire: Masquerade Bloodlines. Πολύ καιρό δηλαδή αν καλοσκεφτείς ότι ο τελευταίος κυκλοφόρησε το 2004.

Να όμως που από τα χεράκια της Dontnod Entertainment, ετοιμάστηκε ένα παιχνίδι που ήδη έχει ξεχωρίσει για τα walkthrough βίντεό του και για την ατμόσφαιρα που φέρνει μαζί του.

 

Το Vampyr σε τοποθετεί στο Λονδίνο του 1918 όπου έχει ξεσπάσει η influenza και ο κόσμος πεθαίνει σαν τις μύγες. Εσύ ελέγχεις τον Jonathan Reid, έναν γιατρό που έχει γίνει βαμπίρ και που η δίψα του για αίμα τον οδηγεί στον θάνατο αθώων ανθρώπων. Για να μπορέσεις ωστόσο να τραφείς χωρίς να αφήσεις ίχνη, πρέπει να μαζέψεις πληροφορίες για τους στόχους σου.

Παράλληλα ο Reid καλείται να εξιχνιάσει μυστήρια, να ξεφύγει από κυνηγούς βρικολάκων και φυλές από δυνατότερα βαμπίρ, χρησιμοποιώντας δυνάμεις και όπλα. Ένα από τα walkthrough θα σε πείσει. Είναι σκοτεινό, με ατμόσφαιρα και καλομελετημένη μουσική, ενώ παρουσιάζει άριστα το Λονδίνο της εποχής με κάθε λεπτομέρεια.

 

Ωστόσο θα πρέπει να περιμένεις μέχρι το καλοκαιράκι. Το παιχνίδι κυκλοφορεί 5 Ιουνίου για PS 4, Xbox One και Microsoft Windows.