pexels Πώς θα παρκάρεις εύκολα και σωστά χωρίς να καταστρέψεις τις ρόδες σου;

Ένας χρήστης στο TikTok βρήκε τη λύση για όλους μας.

Είναι ζόρικη πίστα το να παρκάρεις σε μία μεγάλη πόλη. Οι χώροι στάθμευσης είναι πιο λίγοι και από καφέ αρκούδα στην Ελλάδα, οπότε πρέπει να είσαι τυχερός ώστε να βρεις λίγα ελεύθερα τετραγωνικά μέτρα για να αφήσεις το όχημά σου. Όταν, πάλι, καταφέρεις και βρεις μία θέση για παρκάρισμα, τότε πρέπει να είσαι ο Χάμιλτον ώστε να μην κινδυνέψεις να καταστρέψεις τις ρόδες σου. Οι μεγαλύτερες δυσκολίες αφορούν στο παρκάρισμα παράλληλα με το πεζοδρόμιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αποτελεί ζόρι και η διαδικασία παρκαρίσματος κάθετα στο κράσπεδο. Οι περισσότεροι οδηγοί αδυνατούν να υπολογίσουν την απόσταση που μεσολαβεί από το κράσπεδο και τον μπροστινό προφυλακτήρα του οχήματός τους, με αποτέλεσμα να προκαλούν φθορές είτε στο αμάξωμα, είτε στις ρόδες τους.

Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι όταν παρκάρουμε

Τη λύση βρήκε ένας χρήστης του TikTok και τον ευχαριστούμε που μοιράστηκε μαζί μας αυτήν την πολύτιμη γνώση. Σε συνθήκες κάθετου παρκάρισματος με το μπροστινό μέρος, τότε ο οδηγός, όσο πατάει το γκάζι, πρέπει να έχει ταυτόχρονα καρφωμένο το βλέμμα στο κάτω μέρος του εξωτερικού καθρέφτη του. Όταν αυτό ευθυγραμμιστεί με το κράσπεδο, τότε πρέπει να πατήσει το φρένο, μιας και η απόσταση που μεσολαβεί μεταξύ του μπροστινού προφυλακτήρα και του κράσπεδου είναι περίπου 30 εκατ.

 

 

 

Όσον αφορά το κάθετο παρκάρισμα με την όπισθεν, ο οδηγός πρέπει πρώτα να ρυθμίσει τον εξωτερικό καθρέφτη του, ώστε όταν τον ανρικρίζει να βλέπει στην κάτω εσωτερική γωνία του, το χερούλι της πόρτας του. Την ώρα, λοιπόν, που κινείται με την όπισθεν προς το κράσπεδο, πρέπει να παρακολουθεί μέσω του καθρέφτη το χερούλι της πόρτας. Όταν αυτό συμπέσει οπτικά με το κράσπεδο, τότε και σε αυτή την περίπτωση η απόσταση μεταξύ του πίσω προφυλακτήρα του αυτοκινήτου και του πεζοδρομίου είναι περί τα 30 εκατ.

Στο παρακάτω video στα εξηγεί καλύτερα.

@lianggeshuoche Learn this method and you will be able to accurately judge the vehicle distance!#howto #cartok #car #automotive #driving #drivingskills #drivingtips #drivingschool #foryou ♬ 原聲 - 亮哥说车


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved