Έξι βήματα για να δημιουργήσεις το δικό σου man cave χωρίς να συμβιβαστείς

Είτε μετακόμισες πρόσφατα στο νέο σου σπίτι είτε έφτασε -επιτέλους- η ώρα να το αναβαθμίσεις, γνωρίζεις πως πρέπει να κάνεις ό,τι περνά από το χέρι στο για να δημιουργήσεις το πιο άνετο man cave. 

Θέλεις να ετοιμάσεις ένα «καταφύγιο» που θα έχει φτιαχτεί για να εξυπηρετεί τις δικές σου, προσωπικές ανάγκες και παράλληλα, θα αποτελεί το σημείο συνάντησής της παρέας -και θα γοητεύει το αντίθετο φύλλο.

Με λίγα λόγια, λοιπόν, σε ό,τι αφορά στο σπίτι σου δεν θέλεις να κάνεις συμβιβασμούς -και μπράβο σου. Πώς όμως, θα καταφέρεις να εκπληρώσεις τους στόχους σου αν δεν έχεις ιδέα από ανακαινίσεις, ντεκόρ και έπιπλα; Υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να «σκοράρεις» αν δεν έχεις παρακολουθήσει ούτε ένα σχετικό βίντεο στο YouTube;

Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται άγχος αλλά ούτε και βεβιασμένες κινήσεις. Το καλοκαίρι ευτυχώς είναι μία ιδανική και σίγουρα περισσότερο χαλαρή εποχή για να ανανεώσεις τους χώρους σου και αν θέλεις να το κάνεις σαν επαγγελματίας, τότε αξίζει να ακολουθήσεις τις συμβουλές μας. Διότι έπειτα από πολλές μετακομίσεις και συγκατοικήσεις, μπορούμε πλέον να αποκαλούμε τους εαυτούς μας experts στα έπιπλα.

Έξι είναι τα βασικά σημεία στα οποία αξίζει να εστιάσεις και στα παρουσιάζουμε παρακάτω.

 

  1. Το άνετο, λειτουργικό και ποιοτικό σαλόνι με βάση τις ανάγκες σου

Για έναν άνδρα, το σαλόνι αποτελεί την «καρδιά» του man cave του. Διότι εκεί θα χαλαρώσει έπειτα από μία εξουθενωτική ημέρα στο γραφείο, εκεί θα τα πει με τους κολλητούς και εκεί θα κάνει έναν «μαραθώνιο» σειρών μαζί με τη δικιά του. Καλό είναι, λοιπόν, να δώσεις βάση στον συγκεκριμένο χώρο, ξεκινώντας από τον καναπέ που θα επιλέξεις. Ανάλογα με τη διαρρύθμιση του σπιτιού σου, θα κάνεις και την κατάλληλη αγορά. Χρειάζεσαι έναν διθέσιο, έναν τριθέσιο ή έναν γωνιακό καναπέ; Όποιον και αν επιλέξεις, για το καθιστικό σου, φρόντισε να είναι μοντέρνος και εργονομικός. Στο τέλος της ημέρας, άλλωστε, λίγα λεπτά χαλάρωσης στον καναπέ είναι αρκετά για να κάνεις restart.

Τα καλά νέα είναι πως πλέον, δεν χρειάζεται να περιορίζεσαι σε ό,τι είναι διαθέσιμο αλλά να δημιουργείς αυτό που θέλεις εσύ, με βάση τις ανάγκες και το στυλ σου. Ακόμη και αν πρόκειται για τον καναπέ σου. Για παράδειγμα, τα έπιπλα GAND σου δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξεις τις διαστάσεις των επίπλων που θέλεις και ταιριάζουν με τον χώρο σου. Σου προσφέρουν, δηλαδή, tailor made λύσεις και για τη χαλάρωσή σου.

2

 

  1. Τα διακοσμητικά tips που αξίζει να γνωρίζεις

Σε κάθε περίπτωση, αν θέλεις να κάνεις τη διαφορά, μάθε πως το 2019, οι απλές και καθαρές γραμμές, τα vintage στοιχεία πολυτέλειας (όπως το μάρμαρο) και η mid century μοντέρνα αισθητική συνιστούν την απόλυτη τάση στη διακόσμηση. Μην παραλείψεις, λοιπόν, να δημιουργήσεις τις δικές σου μικρές, θεματικές γωνίες που εκφράζουν το γούστο και την προσωπικότητά σου.

  1. Το υπνοδωμάτιο στο οποίο θα μπορείς να είσαι ο εαυτός σου

Ξέρεις πως στην κρεβατοκάμαρα τα πάντα είναι προσωπική υπόθεση. Είτε ανήκεις στην «κατηγορία» των αμετανόητων εργένηδων είτε όχι, αξίζει να της δώσεις την απαιτούμενη προσοχή. Αυτό σημαίνει πως αν το κρεβάτι που διαθέτεις «μετρά» ήδη μία δεκαετία ζωής καλό είναι να το αντικαταστάσεις, τόσο για λόγους αισθητικής όσο και υγείας -πόσο ακόμη θα αντέχεις να ξυπνάς πιασμένος κάθε πρωί;

Αν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις στην αναζήτηση του τέλειου κρεβατιού, σε ενημερώνουμε πως το ξύλο είναι μία διαχρονική επιλογή και σίγουρα ότι πιο μοντέρνο υπάρχει την εποχή που διανύουμε. Βρες ένα άνετο, ξύλινο κρεβάτι που είναι επενδυμένο με δέρμα ή ύφασμα και μην παραλείψεις να βεβαιωθείς ότι διαθέτει και αποθηκευτικό χώρο -ειδικότερα αν το σπίτι σου είναι μικρό.

3

 

  1. Οργανωμένη ντουλάπα σημαίνει πιο εύκολη ζωή

Και από το κρεβάτι, περνάμε στη νέα σου ντουλάπα. Αποτελεί μία άκρως σημαντική αγορά για κάθε σπίτι, την οποία πολλοί συχνά αγνοούν. Συρόμενη, ανοιγόμενη, με καθρέφτη ή λακαριστή; Ό,τι και αν επιλέξεις, φρόντισε η ντουλάπα που θα πάρεις να είναι λειτουργική. Διότι μία λειτουργική ντουλάπα μπορεί να σε βοηθήσει να γίνεις πιο οργανωμένος -και να σταματήσεις να πετάς τα ρούχα σου σε κάθε γωνιά του σπιτιού. Για εμάς, μία ντουλάπα τύπου βεστιάριο είναι «must».

4

  1. Δώσε βάση στην εγγύηση

Συμβουλή που αξίζει απαραιτήτως να ακολουθήσεις στην περίπτωση που θέλεις να νιώθεις 100% σίγουρος για την ανανέωση του σπιτιού σου και τις αγορές σου. Προτού κάνεις οποιαδήποτε κίνηση, φρόντισε να «τσεκάρεις» πως το brand με τα έπιπλα που θα επιλέξεις σου παρέχει μία καλή εγγύηση και φυσικά, ένα ποιοτικά άριστο τελικό προϊόν. Με 15ετή γραπτή εγγύηση δεν είναι τυχαίο ότι τα GAND βρίσκονται και φέτος στη δική μας λίστα.

  1. Αν δεν τα βγάζεις πέρα, πες «ναι» στη μελέτη χώρου

Τέλος, αν πιστεύεις πως δεν έχεις καμία ελπίδα να ανανεώσεις ή να διακοσμήσεις μόνος σου το σπίτι σου, τότε μη διστάσεις να ζητήσεις τη βοήθεια των ειδικών. Λύσεις υπάρχουν και μάλιστα, εντελώς δωρεάν, οπότε δεν χρειάζεται να απογοητεύεσαι προτού καν αρχίσεις. Τι θα έλεγες αν μάθαινες πως έμπειροι διακοσμητές μπορούν να έρθουν στον χώρο σου, να τον μελετήσουν και να σου προτείνουν λύσεις αποκλειστικά για τις ανάγκες σου. Το «κλειδί» βρίσκεται στη δωρεάν μελέτη χώρου και μία αίτηση αρκεί για να κλείσεις το ραντεβού σου.

Όπως διαπίστωσες, έξι βήματα αρκούν για να αναβαθμίσεις φέτος τους χώρους σου και να περάσεις στην επόμενη, πιο ώριμη φάση της ζωής σου. Μην ξεχνάς πως η ποιότητα και η λεπτομέρεια κάνουν τη διαφορά -ακόμη και σε ό,τι αφορά στο σπίτι σου. Το σημαντικό εν έτει 2019 είναι πως μπορείς να έχεις λύσεις «κομμένες και ραμμένες» για εσένα. Μήπως ήρθε η ώρα να περάσεις από το νέο κατάστημα GAND στο Μαρούσι;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved