Πράγματα που μας αρέσουν να τα κάνουμε πάντα με τον δικό μας τρόπο

Λένε πως οι άνδρες θα είναι πάντα άνδρες και πως όσα χρόνια και αν περάσουν, θα συνεχίσουν να κάνουν τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο -και η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κάτι το αρνητικό σε αυτό.

221 SHARES

Διότι τι το κακό υπάρχει στο να θέλεις να είσαι αυθεντικός, στο να προσπαθείς να κάνεις πάντα τα πράγματα με τον δικό σου τρόπο, στο να επιμένεις στις ίδιες συνήθειες, όσο χρόνια και αν περάσουν αν εκείνες σε ικανοποιούν, και μάλιστα με το παραπάνω;

Είτε διανύεις την τρίτη είτε την τέταρτη δεκαετίας της ζωής σου, το σίγουρο είναι πως μεγαλώνοντας θα έχεις αντιληφθεί ότι κάποιες συνήθειες δεν αλλάζουν. Όχι γιατί δεν μπορούν να αλλάξουν, αλλά διότι εσύ δεν θέλεις.

Τις επίλεξες, τις αγάπησες, τις έκανες κομμάτι της ζωής σου και έμαθες να τις επαναλαμβάνεις με τον δικό σου τρόπο. Είναι οι μικρές αυτές «ιεροτελεστίες», λοιπόν, που σε κάνουν -ως έναν βαθμό- τον άνδρα που είσαι σήμερα, που καθορίζουν την αυθεντικότητά σου και εν έτει 2019, σε κάνουν να ξεχωρίζεις από τους γύρω σου.

Και μπορεί όλοι μας να διαφέρουμε, ωστόσο, υπάρχουν μερικές καθημερινές «ιεροτελεστίες» που είναι τόσο διαφορετικές, αλλά ταυτόχρονα τόσο ίδιες και τόσο αυθεντικές για τον καθένα μας. Ιδού, λοιπόν, πέντε πράγματα που μας αρέσει να κάνουμε πάντα με τον δικό μας μοναδικό τρόπο και μας κάνουν αυτούς που είμαστε σήμερα.

#1 Οτιδήποτε έχει σχέση με το φαγητό μας 

Το φαγητό για έναν άνδρα δεν είναι απλώς μία ακόμη ανάγκη, αλλά μία ολόκληρη «ιεροτελεστία». Όταν η ώρα του φαγητού φτάνει, όλα τα άλλα απλώς διαγράφονται από το μυαλό μας και όταν καθόμαστε επιτέλους στο τραπέζι, το γραφείο ή τον καναπέ για να φάμε, δεν θέλουμε να μας λένε πώς θα το κάνουμε. Θα απολαύσουμε το rib-eye, την πικάνια ή την πανσέτα μαύρου χοίρου με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που απολαμβάνουμε το burger ή το φαλάφελ. Δηλαδή, με τον δικό μας τρόπο, όσο αυθόρμητος, υπερβολικός ή ενοχλητικά απροσχημάτιστος μπορεί να φαντάζει σε κάποιους.  

#2 Το πώς κάνουμε τις αγορές μας

Αν ρωτήσεις έναν άνδρα τι θα ήθελε να έχει πάντα στη ζωή του εκτός από υγεία και -φυσικά- αγάπη, θα σου απαντούσε μονολεκτικά και δίχως δεύτερη σκέψη, καταλήγοντας στην εξής λέξη: Ανεξαρτησία. Η ανάγκη μας να είμαστε και να νιώθουμε πραγματικά ανεξάρτητοι κάθε στιγμή και όπου και αν βρισκόμαστε είναι τόσο μεγάλη που καθορίζει ακόμη και τον τρόπο που κάνουμε τις αγορές μας. Κανένα backpack και κανένα πορτοφόλι. Με την κάρτα και τα κλειδιά σε κρυφές τσέπες και το κινητό στο χέρι, νιώθουμε πολλές φορές έτοιμοι να βγούμε για ποτό, να κάνουμε τα ψώνια μας ή να πάμε για φαγητό. Κυρίως όμως, αισθανόμαστε ελεύθεροι. Το γεγονός πως δεν χρειάζεται πια να περιμένουμε για τα ρέστα περιλαμβάνεται αναμφίβολα στα μεγάλα «pros» για όλους μας!

#3 Το πώς απολαμβάνουμε το ποτό μας 

Είτε έχεις πατήσει τα πρώτα «-άντα» είτε πλησιάζεις τα δεύτερα, δεν υπάρχει αμφιβολία πως σε ό,τι αφορά στον ελεύθερό σου χρόνο και το πώς απολαμβάνεις το ποτό σου, δεν δέχεσαι υποδείξεις και δεν επηρεάζεσαι από τάσεις και μόδες που έρχονται μόνο και μόνο για να εξαφανιστούν μερικούς μήνες αργότερα. Γνωρίζεις τι θέλεις και κυρίως, θέλεις να ξέρεις τι πίνεις. Αυτός είναι ο λόγος που εδώ και πολλά χρόνια κάνεις συνέχεια την ίδια επιλογή. Διότι όταν σου σερβίρουν το Jack Daniel’s Old No7, δεν αισθάνεσαι πως χρειάζεται να αλλάξεις κάτι. Είτε προτιμάς το Jack on the rocks, είτε το Jack Daniel’s Lynchburg Lemonade, αλλά ακόμη και αν πίνεις πάντα Jack Cola ή ακόμα στρέφεσε σε ένα American classic Jack Old Fashioned, το σίγουρο είναι ότι όλα είναι το ίδιο άψογα κάθε φορά. Και αυτή ακριβώς η διαχρονική σου επιλογή στην μοναδική γεύση και ποιότητα, είναι που σε κάνει να αισθάνεσαι το ίδιο αυθεντικός με τον κο Jack.

H ίδια απαράμιλλή συνταγή του Jasper Newton Daniel, ευρέως γνωστός ως Jack Daniel , παράγεται ακόμα στο ίδιο αποστακτήριο, στην ίδια μικρή πόλη του Lynchburg, Tennessee με τις μεθόδους που o κος Jack επέλεξε το μακρινό 1866. «Εvery day we make it, we will make it the best we can», συνήθιζε να λέει παραδίδοντας μαθήματα υψηλής ευθύνης ως προς την ποιότητα και τη συνέπεια που πρέπει να διέπει το τελικό προϊόν.


#4 Μα φυσικά, τις διακοπές μας

Δεν υπάρχει άνδρας που θα σκεφτεί τις καλοκαιρινές διακοπές -και δη εκείνες του Δεκαπενταύγουστου- και δεν θα αισθανθεί έστω και μία μικρή δυσφορία στη σκέψη των ορδών των τουριστών στο αγαπημένο του νησί ή τις παραλίες και τα πλακόστρωτα στενά που «βουλιάζουν» από κόσμο. Επειδή οι διακοπές είναι για εμάς μία ανάγκη «ιερή», τώρα πια που εργαζόμαστε και μπορούμε να αντιληφθούμε την αξία τους, επιλέγουμε να τις κάνουμε με τον δικό μας τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; Πως θα προτιμήσουμε να ταξιδέψουμε τον Σεπτέμβρη αντί για τον Αύγουστο, ότι θα επιλέξουμε να πάμε διακοπές στο Βερολίνο αντί για την Αντίπαρο, ότι θα πούμε «ναι» στην επιλογή του να μείνουμε στην Αθήνα και να απολαύσουμε τις ομορφιές της, αντί να επισκεφτούμε έναν πολυσύχναστο προορισμό το επόμενο τριήμερο. Τα πάντα στη ζωή είναι θέμα επίλογων και το σίγουρο είναι πως όσο μεγαλώνουμε, τόσο περισσότερη ποιότητα θέλουμε να έχει η κάθε μας επιλογή. Μπορεί να μην μας καταλαβαίνουν πολλοί. Ωστόσο, εμείς γνωρίζουμε πως παραμένουμε αυθεντικοί -ακόμη και αν στο τέλος, η μόνη επιλογή για να νιώθουμε καλά με τους εαυτούς μας, είναι το solo traveling.

#5 Το πλύσιμο του αυτοκίνητου

Παλιό η καινούριο. Ακριβό ή και όχι. Σημασία έχει ότι αυτό το αυτοκίνητο το αγαπήσαμε, το πονέσαμε, εργαστήκαμε για να το αποκτήσουμε. Κυρίως όμως, αυτό το αυτοκίνητο μας επιτρέπει να είμαστε ανεξάρτητοι. Δεν είναι παράξενο το γεγονός ότι θέλουμε να το φροντίζουμε πάντα με τον δικό μας τρόπο. Θα περάσουμε, λοιπόν, ώρες ολόκληρες προσπαθώντας να ελέγξουμε την κάθε λεπτομέρεια -και δεν θα αισθανθούμε άσχημα για αυτό, ακόμη και αν ακυρώσουμε ξανά το ραντεβού.

Όταν, λοιπόν, όλοι γύρω σου «κυνηγούν» ή ακολουθούν «τυφλά» τις τάσεις, εσύ φρόντισε να παραμένεις πιστός στον εαυτό σου και σε αυτά που αρέσουν. Διότι αν θέλεις να παραμείνεις αυθεντικός και ανεξάρτητος, αν επιθυμείς να συνεχίσεις να απολαμβάνεις την καθημερινότητά σου με τον τρόπο που σε ικανοποιεί, τότε αξίζει να συνεχίσεις να κάνεις τα πράγματα με τον δικό σου τρόπο.

«Every day we make it, we’ll make it the best we can», έλεγε ο Jack Daniel και σίγουρα τώρα, μπορούμε να κατανοήσουμε το γιατί. Εκείνος ακολουθούσε πάντα την εσωτερική του πυξίδα, εκείνο το ένστικτο που τον έκανε τελικά, να ξεχωρίσει και 153 ολόκληρα χρόνια μετά το πρώτο εκείνο αποστακτήριο στο Tennessee, να παραμένει το ίδιο αυθεντικός και αληθινός. Το σίγουρο είναι πως ό,τι έκανε, το έκανε και εκείνος πάντα με τον δικό του τρόπο.

221 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved