Ο απόλυτος οδηγός για να απολαύσεις στο maximum το πιο επικό φεστιβάλ της χρονιάς

Η ποικιλία είναι το παν.

44 SHARES

Όταν άκουσα πως πλησιάζει το Burger Fest δεν το πήρα καθόλου αψήφιστα. Βλέπεις δεν πρόκειται για μία απλή βόλτα γύρω από φαγητό, σαν μια ταπεινή, βραδινή έξοδο στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα στο μπούγιο, την ώρα που η λαχτάρα σου για burger έχει χτυπήσει κόκκινο.

Είσαι μέσα στην πανδαισία γεύσεων. Είσαι στο Ναό των Burger, όπου κάθε σου επίσκεψη δεν είναι ποτέ μια απλή υπόθεση. Με το που πατήσεις το πόδι σου οφείλεις να είσαι προετοιμασμένος και έτοιμος για όλα, αλλά ταυτόχρονα να νιώθεις την τιμή που δήλωσες το παρών.

Με το πρώτο βήμα...

Σκοπός σου -και μη δουλευόμαστε- είναι να κάνεις ένα πέρασμα από όλα τα μαγαζιά στοχεύοντας στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κατανάλωση. Μόλις πατάς το πόδι σου μέσα στο Παλιό Αμαξοστάσιο αυτόματα εισέρχεσαι σε έναν άλλο κόσμο, σαν το Matrix, που οι νόμοι του σύμπαντος δεν έχουν καμία εφαρμογή και οι μόνοι που έχουν νόημα είναι αυτοί που επωάζουν από τις ορέξεις του στομαχιού σου. Είναι η ώρα και η στιγμή που από λεπτός γίνεσαι πλέον… χοντρός. Σαν να συμμετέχεις σε διαγωνισμό για το ποιος θα δοκιμάσει-καταναλώσει τα περισσότερα, αλλά νικητής δεν κερδίζει κάποιο τρόπαιο. Απλώς παίρνει όλη τη δόξα. Και αυτό από μόνο του αρκεί. 

Η υπομονή είναι το παν

Υπάρχουν οι τύποι που θα έρθουν νωρίς και αυτοί που δεν θα βιαστούν ιδιαίτερα. Για αυτούς που τις Παρασκευές θα έρθουν πριν τον απογευματινό καφέ και τα Σαββατοκύριακα για το μεσημεριανό τους, θα τους βγουν όλα όπως τα έχουν σχεδιάσει. Δηλαδή στην ώρα τους και χωρίς κανένα άγχος. Αν όμως ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία τότε έχε υπ’ όψιν ότι εκτός από το στομάχι θα δοκιμάσεις και την υπομονή σου. 

Η σημασία της παρέας

Σε ένα τέτοιο event δεν έχεις κανέναν απολύτως λόγο να παραβρεθείς μόνος. Δεν έχω κάτι μαζί σου αν είσαι μοναχικός τύπος (ή μάλλον δεν θες να μοιραστείς το burger με την παρέα) αλλά θα έχεις πράξει λάθος εφόσον δεν έχεις έστω έναν wing-man στον Ναό του Burger. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. 

Με καλή παρέα και στο χειρότερο μέρος του κόσμου να βρεθείς, θα περάσεις ποιοτικά το χρόνο σου. Σε ένα μέρος όπως το Burger Fest, είναι βέβαιο ότι η εμπειρία θα σου μείνει αξέχαστη. Είτε έχεις φέρει το κορίτσι ή τους κολλητούς, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα διασκεδάσετε, θα ανταλλάξετε απόψεις πάνω στις απίστευτες ποικιλίες που απλώνονται μπροστά σας και θα τσουγκρίσετε τις μπύρες ΑΛΦΑ σας.

Όταν όμως λέμε ότι οι φίλοι είναι το στήριγμά μας, το Burger Fest είναι το κατάλληλο μέρος για να το υποστηρίξουμε. Οι εκείνοι είναι που θα μας κρατήσουν τραπεζάκι όταν θα κάνουμε την αγγαρεία της παραγγελίας ή θα είναι αυτοί που θα μας κρατάνε την καλύτερη παρέα όση ώρα περιμένουμε στην ουρά.


Όταν λέμε πανδαισία, το εννοούμε

Πρέπει να είσαι διαβασμένος για το τι θα αντιμετωπίσεις, αλλά ταυτόχρονα επιβάλλεται να αφήσεις την αφέλεια να σε οδηγήσει. Σίγουρα πολλά από τα burger τα ξέρεις και τα έχεις δοκιμάσει, αλλά δεν σημαίνει ότι και αυτά δεν έχουν νέες κυκλοφορίες. Άσε το απρόβλεπτο να πάρει τα ηνία, «ξεφύλλισε» τα μενού και ετοιμάσου για δράση.   

Προσωπικά τα «Big Kahuna», «Χοντρός», «ΜΠΑΡ-ΜΠΕ-ΚΙΟΥ» και «Burger AP» έδωσαν μεγάλη χαρά στο στομάχι μου, εξαφάνισαν την πείνα μου αλλά άφησαν και χώρο στην ΑΛΦΑ Weiss η οποία με δρόσισε καθ’ όλη την παραμονή μου. Θα σου πρότεινα να κάνεις το ίδιο.

Τελευταίος κανόνας: Δεν υπάρχουν κανόνες

Απλώς πήγαινε στο Παλιό Αμαξοστάσιο με άδειο στομάχι και όρεξη. Τα υπόλοιπα θα γίνουν μόνα τους… 
44 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved