Γιατί η τέλεια έξοδος περιλαμβάνει burger, μπύρα και καλή παρέα;

2 SHARES

Όλοι οι φίλοι μου όταν θέλουν να πάνε για φαγητό, γνωρίζουν πολύ καλά ποιον θα πάρουν τηλέφωνο. Προφανώς και εμένα. Γιατί; Διότι γνωρίζουν πως δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να τους πω «όχι». Και δεν μιλάω προφανώς για ένα γεύμα σε κάποιο ντελικάτο εστιατόριο, ένα σουσάδικο ή σε κάποιο… ακριβό ιταλικό. Εννοώ για τη μεγάλη μου αγάπη. Τη μοναδική. Την αξεπέραστη, την ανυπέρβλητη, την ασύγκριτη: Τα μπέργκερ.

Στο δικό μου το κεφάλι –για να είμαι ειλικρινής, σε αυτό που λαχταράει το στομάχι μου- δεν προβλέπεται ποτέ μονάχα ένα ωραίο μπέργκερ. Ναι, είμαι πραγματικά ευγνώμων απέναντι στα μπεργκεράδικα που τα συνοδεύουν πάντα με λαχταριστές τηγανιτές πατάτες. Στην παρέα των παραπάνω προσθέτω με δική μου πρωτοβουλία μια παγωμένη μπύρα ΑΛΦΑ και η Dream Team της ορέξεώς μου είναι πλέον έτοιμη.

Αν έχω ένα παράπονο, αυτό έχει να κάνει με την ποσότητα. Και εξηγούμαι.


Δεν φτάνει ποτέ μόνο ένα

Πίστεψέ με, δεν το λέω για να κάνω αντίπραξη στο τραγούδι των «Μελισσών», αλλά δεν φτάνει ποτέ μόνο ένα μπέργκερ. Άλλωστε, όταν θα πας -παραδείγματος χάριν- για σουβλάκια με τους φίλους σου, δεν θα παραγγείλεις ποτέ μονάχα ένα τεμάχιο, αλλά δύο (μπορεί και τρία), μια μερίδα πατάτες, ένα λουκάνικο και ό,τι άλλο λαχταρά η καρδιά σου. 

Με λίγα λόγια παραγγέλνεις ποσότητα και ταυτόχρονα ποικιλία. Το ένα τυλιχτό θα είναι με γύρο, το άλλο με κεμπάπ και θα πάρεις και δύο καλαμάκια για να πεις πως κατανάλωσες και κάτι πρωτεϊνούχο.

Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει όταν πας για μπέργκερ. Ο λόγος δεν είναι τόσο η ποσότητα, αλλά η τιμή. Διότι το μπέργκερ δεν είναι ποτέ τόσο φθηνό και ταυτόχρονα διαφορετικό από τα άλλα του μαγαζιού.

Αν με ρωτούσες πώς θα ήταν η ιδανική έξοδος, αυτή θα περιλάμβανε μια παρέα με γερά στομάχια, έτοιμα να κατασπαράξουν πολλά και διαφορετικών ειδών μπέργκερ ο καθένας, συνοδευόμενα πάντα από μπύρα (όχι απαραίτητα μία). Ευτυχώς υπάρχει η λύση και για εμάς τους κοιλιόδουλους.



Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Burger Fest

Όπως μπορείς να φανταστείς, το πολυαναμενόμενο Burger Fest για τύπους σαν και μένα δεν αποτελεί απλώς ένα διπλό τριήμερο γεύσεων όπου θα πάω με την παρέα, θα γελάσουμε, θα φάμε και θα πιούμε κάτι χαλαρό. Είναι ένας μίνι… παράδεισος.

Εκεί δεν χρειάζεται να ανησυχώ για ποικιλία, τόσο σε επίπεδο φαγητού όσο και της μπύρας. Όπου και αν γυρίσω το κεφάλι μου θα δω επιλογές, πολλές επιλογές και δεν θα ξέρω… τι να πρωτοδιαλέξω! Ένας νορμάλ τύπος θα δυσκολευόταν πολύ να επιλέξει ανάμεσα σε brands όπως το «ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΨΗΤΟ», «Ο Χοντρός», «Burger AP» και «ΜΠΑΡ-ΜΠΕΕ-ΚΙΟΥ». Εγώ όπως είναι κατανοητό δεν έχω τέτοια κολλήματα. Θα τα δοκιμάσω όλα, ακόμα και αν μου χρειαστεί ολόκληρο εξαήμερο για να το καταφέρω.

Με την παρέα άλλωστε να με αβαντάρει και μια παγωμένη μπύρα ΑΛΦΑ είμαι έτοιμος να εκμεταλλευτώ στο έπακρο τα δώρα που περιμένουν στα γύρω περίπτερα για να προσγειωθούν στο στομάχι μου. Και το κυριότερο; Δεν χρειάζεται να ανησυχώ μην αποχωρήσω σε καθεστώς… μνημονίου. Με τις τιμές να είναι πιο προσιτές από ό,τι στα καταστήματα, θα πάω, θα τα φάω όλα και θα το απολαύσω.

Και το καλύτερο; Έχω να διαλέξω ανάμεσα ακόμα και σε ποικιλία από μπύρες: ΑΛΦΑ Weiss, ΑΛΦΑ Χωρίς και προφανώς ΑΛΦΑ Lager.

Δες το βίντεο με το σωστό σερβίρισμα:


Εν ολίγοις τα τριήμερα, 13-15/9 και 20-22/9 ξέρεις καλά πού θα με βρεις. Τρέξε μόνο να προλάβεις, με την παρέα δεν θα αφήσουμε τίποτα… Burget Fest… ερχόμαcte!

2 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved