Assassin’s Creed Mirage: Η σημασία της Βαγδάτης στο νέο παιχνίδι

Σε κάθε timeline τίποτα δεν είναι τυχαίο για τον τίτλο της Ubisoft. Το ίδιο συμβαίνει και εδώ.

Αλλά μετά από τόσα χρόνια υπάρχει ένα δίδαγμα γύρω από τα παιχνίδια του Assassin’s Creed, είναι πως τίποτα δεν βασίζεται στην τύχη. Πέρα από το γεγονός ότι η ubisoft βάζει τον πήχη ψηλά σε κάθε παιχνίδι της ώστε να είναι καλύτερο από το προηγούμενο, το γεγονός και μόνο ότι πρέπει να δοθεί η απαραίτητη προσοχή στα ιστορικά στοιχεία κάνουν το κάθε παιχνίδι ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση. Ήταν κάτι άλλωστε που το είδαμε και με την Αθήνα και με τις υπόλοιπες πόλεις-κράτη στο Assassin’s Creed Odyssey. Ένα πάντρεμα ιστορίας με μυθολογία, αλλά πάντα με σεβασμό και με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η Βαγδάτη του 9ου αιώνα που παρουσιάζεται στο αναμενόμενο Assassin’s Creed Mirage, θέλει να κάνει ακριβώς το ίδιο. Μπορεί στο άκουσμα της πόλης ναι έχουμε στο μυαλό μας πίστες από first game shooters και ταινίες που πέφτει περισσότερο πιστολίδι σε μια πόλη περιτριγυρισμένη από άμμο και ζέστη, όμως πίσω σε εκείνη την εποχή τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Η Βαγδάτη για την Ανατολή, ήταν ό,τι η Κωνσταντινούπολη για τη Δύση. Το κέντρο του κόσμου. Μια πόλη όπου εκτός από πολιτισμικό πλούτο, προσέφερε στον τότε κόσμο τα μεγάλα τεχνολογικά επιτεύγματα του αιώνα της. Τα μαθηματικά, η αστρονομία, ιατρική αλλά και τέχνες όπως η χρυσοχοΐα και η κεραμική, μπορεί να στον κλασικό κόσμο της αρχαίας Ελλάδας, αλλά έφτασαν ένα βήμα παραπέρα χάρη στους χαρισματικούς ανθρώπους της εποχής.

Διάβασε επίσης: To Assassin's Creed Mirage θα μας θυμίσει γιατί αγαπήσαμε τους Ασσασίνους

Πάνω σε όλα τα παραπάνω έπρεπε να πατήσει αυτή τη φορά η Ubisoft, για να μεταδώσει όχι μόνο την αφήγηση της ιστορίας της,  αλλά και την ατμόσφαιρα της εποχής. Αυτό ήταν εξαιρετικά δύσκολο καθώς όπως θα δει κανείς και στο παρακάτω βίντεο, οι άνθρωποι της εταιρείας βασίστηκαν σε κείμενα και έρευνες από αρχαιολόγους για να προσπαθήσουν να πλάσουν στο μυαλό τους έναν κόσμο που στη συνέχεια θα ερχόταν στις κονσόλες μας. Για να μπορέσει να τονιστεί η αραβική κουλτούρα της εποχής, έπρεπε να υπάρξει λεπτομερής έρευνα σε χαρακτήρες και πρόσωπα τα οποία γνωρίζουμε σήμερα μόνο μέσα από αναφορές και μεμονωμένα ιστορικά στοιχεία και γύρω από αυτά να ξετυλιχθεί ένα στόρι το οποίο θα ήταν το ίδιο εντυπωσιακό με τη λεπτομερή δουλειά που έχει γίνει στην κατασκευή της πανέμορφης πόλης.

Αυτό άλλωστε δεν είναι το στοιχείο για κάθε καινούργιο Assassin’s Creed; το μαγικό με αυτούς τους τίτλους δεν ήταν ποτέ μόνο οι μάχες και οι δολοφονίες. Ήταν το ταξίδι στο χρόνο. Και παρατηρώντας από μια μεριά το πόσο προσπάθησε με το νέο τίτλο η Ubisoft να μας βάλει σε αυτό τον κόσμο, να γυρίσει ξανά πίσω τη χρονομηχανή και να μας δώσει τον έλεγχο του Basim σε μια από τις πιο ωραίες στιγμές του genre, αντιλαμβάνεσαι πως είναι ένα ακόμα ταξίδι που δεν θες να τελειώσει πριν καλά-καλά ξεκινήσει.

Είμαστε έτοιμοι να ταξιδέψουμε κάτω από έναστρους ουρανούς, στις σκεπές κτιρίων και στις κορυφές μεγάλων μνημείων που η ανθρωπότητα έδειξε το μεγαλείο της, για μια ακόμη περιπέτεια που δεν είναι βγαλμένη από κάποιο παραμύθι του τύπου Χίλιες και Μία Νύχτες, αλλά που παίρνει σάρκα και οστά σε έναν ακόμη τίτλο Assassin’s Creed που αναλαμβάνει χρέη ξεναγού και αφήνει το μυαλό μας να ταξιδέψει.

 

 

Το Assassin’s Creed Mirage αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 5 Οκτωβρίου για PC, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5 και Xbox Series X|S.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved