EA Sports FC 24: Τι θέλουμε να δούμε στο νέο ποδοσφαιρικό video game

Και γιατί το single player πρέπει να δώσει έμφαση στις λεπτομέρειες.

Ο νέος τίτλος θα αφήσει πίσω του τις μέχρι τώρα επικεφαλίδες της FIFA και θα οδηγηθεί σε νέα μονοπάτια ως ΕΑ, έχοντας ως στόχο να αναβαθμίσει την εμπειρία στα video game ποδοσφαίρου. Αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Η αλήθεια είναι πως μέχρι τώρα και ειδικά στα 5 τελευταία χρόνια, τα FIFA δεν ήταν καθόλου άσχημα όσον αφορά την εμπειρία του να παίζεις στο χορτάρι. Με την τεχνολογία Hypermotion, τα γραφικά και η κίνηση ερχόταν ολοένα και πιο κοντά στην πραγματικότητα του παίκτη, σε σημείο που δεν μπορείς να διαχωρίσεις αν έβλεπες ένα ματς στην τηλεόραση ή αν έπαιζες εσύ ο ίδιος. Και είμαστε σίγουροι πως όσο περνούν τα χρόνια τόσο περισσότερο θα εξελίσσεται αυτό. Ήδη για το νέο τίτλο έχει αποκαλυφθεί ότι χάρη στο HyperMotionV τα animations θα έχουν ακρίβεια χιλιοστού, ενώ τα  PlayStyles θα δίνουν ξεχωριστή οπτική χροιά στο πώς θα παίζεις τον κάθε ποδοσφαιριστή ώστε να υπάρχει διαφοροποίηση. Η δε ανανεωμένη Frostbite Engine, θα προσφέρει σε πάνω από 19.000 ποδοσφαιριστές τα αυθεντικά πρόσωπα, κινήσεις και εμφάνισή τους σε κάθε αγώνα. 

Τι γίνεται όμως για την εμπειρία του single player; Αυτό που φτιάχνεις στο δικό σου αθλητή και τον οδηγείς στη δόξα; Δεν γίνεται να μην κάνουμε σύγκριση με τα ΝΒΑ 2Κ που κατάφεραν ακριβώς αυτό: χάρισαν στον κόσμο ένα story, που σίγουρα τις περισσότερες φορές δεν είναι πρωτότυπο, για να μπορούν κάθε χρονιά να προσφέρουν ξεχωριστή εμπειρία. Όσοι έχουν παίξει καταλαβαίνουν τι λέμε. Ο αθλητής έχει κόντρες, προσπαθεί να μαζέψει φαν στα σόσιαλ μίντια, παίρνει συμβόλαια και χορηγίες, φτιάχνει δικά του παπούτσια και τέλος πάντων υπάρχουν μικρές πινελιές έτσι ώστε το single player να μην είναι κάτι ξερό και απρόσωπο. To τελευταίο FIFA κινήθηκε προς τα εκεί, Δίνοντας κάποιες ελευθερίες στο κομμάτι του προπονητή και τον τρόπο με τον οποίον αγοράζεις παίκτες ώστε να συναγωνιστή το Football Manager, ενώ ο ποδοσφαιριστής που έφτιαχνες εσύ ο ίδιος μπορούσε να επενδύσει τα χρήματά του και να διαχειριστεί τα media. Και πάλι όμως ήταν πάρα πολύ φτωχή συμμετοχή.

 

 

Αν θέλουμε λοιπόν να δούμε κάτι στο νέο τίτλο είναι μια πραγματική εμπειρία σε single player. Ο αθλητής σου να ξεκινάει κυριολεκτικά από το μηδέν και να ξεχωρίζει όχι μόνο μέσα από προπονήσεις αλλά και συνεντεύξεις, φωτογραφήσεις για τα σόσιαλ μίντια, χορηγίες και γενικά όλα αυτά που αντιμετωπίζουν οι αθλητές στην πορεία της καριέρας τους. Είναι το επόμενο λογικό βήμα για να δώσεις στο κοινό να βιώσει το παιχνίδι σαν να παίζει το ίδιο ως φέρελπις ποδοσφαιριστής.

Το EA Sports FC 24 θα κυκλοφορήσει για τα PS5, Xbox Series X|S, PS4, Xbox One, Nintendo Switch και PC στις 29 Σεπτεμβρίου, ενώ όσοι το προπαραγγείλουν θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό από τις 22 Σεπτεμβρίου.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved