Το Dawn of Ragnarok θέλει να γράψεις την δική σου μυθολογία

To νέο DLC του Assassin's Creed Valhalla σε βάζει στο τέλος των θεών της Asgard.

Όταν μάθαμε για πρώτη φορά πως η Ubisoft έκανε το επόμενο βήμα με το Assassin’s Creed Valhalla, μπορούσαμε να φανταστούμε λίγο-πολύ τι θα επακολουθούσε. Ή και όχι. Γιατί στην πρώτη σκέψη, σκέφτεσαι όλες εκείνες τις μάχες, τις επικλήσεις στους Σκανδιναβούς θεούς και τις μάχες μέχρι θανάτου. Τις μεγάλες πολιορκίες που έχτισαν τον μύθο σπουδαίων κατακτητών όπως του Ivar the Boneless και του Bjorn Ironside. Έτσι τα έγραψε η ιστορία, έτσι τα φανταστήκαμε και εμείς.

 

Πρέπει όμως να μπεις στα παπούτσια του Eivor και στο στόρι του Valhalla για να εκτιμήσεις το νέο gameplay. Τα ταξίδια στην Αγγλία και στην Ιρλανδία, τις δολοφονίες και τις εκστρατείες με τους Βίκινγκ αλλά και, φυσικά, την συμμετοχή των Assassins στον αιώνιο πόλεμό τους με τους Templar. Αυτό όμως που ήταν πραγματικά έκπληξη, ήταν το πώς ο Eivor θα ζούσε ξανά τις αναμνήσεις του Odin και πώς οι Isu θα εμπλέκονταν σε όλη αυτή την ιστορία – πράγματα που δεν θα συζητήσουμε άλλο για όσους δεν έχουν τελειώσει ακόμη το κεντρικό στόρι. Το Ragnarok ωστόσο, είναι το τελευταίο μεγάλο βήμα. Ο πόλεμος των Θεών σε μία μάχη για επιβίωση.

 

 

Γνωρίζουμε μόνο καταγεγραμμένα κιτάπια για το Ragnarok. Πράγματα που ποτέ δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε σε μία ταινία ή τηλεοπτική σειρά και που κανένας Thor της Marvel δεν κατάφερε να μας μεταφέρει πιστά. Όμως τώρα, το Assassin’s Creed Valhalla το προσφέρει για πρώτη φορά με το Dawn of Ragnarok. Όπως ακολούθησε πιστά την μυθολογία στο κεντρικό στόρι, έτσι κάνει και τώρα βάζοντας σε στα ρούχα του Odin. Στο τέλος της ημέρας δεν είναι μόνο οι μάχες ή οι κινήσεις που αποφασίζεις να κάνεις με τον Eivor, αλλά το γεγονός ότι ζεις την ίδια την μυθολογία. Πρωταγωνιστής της, είσαι εσύ ο ίδιος. Ο Havi -που μεταφράζεται από τα σκανδιναβικά ως The Highest One, ένα από τα πολλά ονόματα του Odin- ξεκινάει την αναζήτηση του γιου του, Balder (Baldr) που έχει τις ίδιες ομοιότητες με τον δικό μας Απόλλωνα.

Ο θάνατος του Balder στο saga του Ragnarok, είναι η αρχή του τέλους για τους Σκανδιναβούς θεούς. Είναι ο θάνατος του φωτός και της καλοσύνης, το ξεκίνημα της προδοσίας του Loki και της εκδίκησης των παιδιών του που καρτερούσαν φυλακισμένα το τέλος των θεών της Asgard. Ο Odin, γνωρίζουμε ήδη από την ιστορία ότι αρνείται να πιστέψει πως το Ragnarok αφορά τους θεούς, αλλά αντιθέτως προορίζεται για όλους τους άλλους. Είναι μία λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην περιπέτεια και στην τραγωδία, μιας και ο Odin είναι ένας πατέρας που πενθεί και συνάμα καλείται να αντιμετωπίσει τους αιώνιους εχθρούς. Στο Dawn of Ragnarok, ο μεγάλος εχθρός βρίσκεται στο πρόσωπο του Surtr, του μυθολογικού γίγαντα που έρχεται με το φλεγόμενο ξίφος του για να τελειώσει την ζωή πάνω στη Γη.

 

 

Όμως εσένα και εμάς, δεν μας νοιάζει το μυθολογικό Ragnarok. Αυτό, είναι το Ragnarok της Ubisoft. Γιατί κάποιες φορές δεν έχει σημασία μόνο η ίδια η μάχη, αλλά πόσο αφοσιωμένος είσαι στο να την δώσεις. Ο Havi/Eivor τουλάχιστον, δεν έχει στόχο να παραδώσει τα όπλα μέχρι να σώσει τον Balder, ακόμη και αν όλα είναι ήδη χαμένα. Αλλά για την γενναία αυτή προσπάθεια, χρειάζεται την δική μας βοήθεια. Αν αυτή η σελίδα της μυθολογίας μπορεί να γραφτεί διαφορετικά, θα είναι χάρη στο πείσμα του Πατέρα των Θεών, που αρνείται να παραδώσει τα όπλα. Στο τέλος, έχει σημασία ποιος επιλέγεις να είσαι. Δειλός ή θεός;

 

 

 

Το Dawn of Ragnarok, το έπος της μυθολογίας του Assassin’s Creed Valhalla, κυκλοφορεί και σε περιμένει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved