Θα «ξεπλύνουν» το Cyberpunk 2077 οι next-gen εκδόσεις του;

Έχουμε επίσημα και το νέο patch για τις κονσόλες νέας γενιάς. Αρκεί όμως για να φέρει πίσω τον κόσμο;

Θα μπορούσε να πει κανείς πως αυτή η στιγμή, ήταν μία στιγμή που περίμεναν καιρό όλοι οι gamers και πόσο μάλλον όσοι έδωσαν στο Cyberpunk 2077 την ευκαιρία που ζήτησε. Λίγο-πολύ το στόρι με τα bugs είναι γνωστό, όπως άλλωστε και ο προγραμματισμός για τα patches από την CD Projekt μέχρι την άφιξη της next-gen έκδοσης. Και αυτή η στιγμή είναι τώρα.

Το update επόμενης γενιάς

Η CD Projekt, όπως είχε υποσχεθεί την προηγούμενη χρονιά, αποκάλυψε και επίσημα το νέο μεγάλο update 1.5 του παιχνιδιού, το οποίο θα συνοδεύσει το ντεμπούτο των next-gen εκδόσεων για τα PS5 και Xbox Series X|S. Όλα αυτά είναι διαθέσιμα ήδη από τις 15 Φεβρουαρίου, με το update να αγγίζει τα 50GB και να εγκαθιστά αυτόματα τις next-gen εκδόσεις. Τι έχουμε να περιμένουμε; Και στις δύο περιπτώσεις το παιχνίδι έχει 4Κ ανάλυση είτε επιλέξεις Performance, είτε Ray-tracing mode, με την διαφορά ότι η απόδοση στο Peromance φτάνει τα 60FPS με αντανακλάσεις χαμηλότερης ανάλυσης, ενώ στην δεύτερη η απόδοση είναι στα 30FPS με ray-traced shadows αντανακλάσεις αυξημένης ποιότητας.

 

 

Αλλάζει ωστόσο και το gameplay

Κάποια από τα perks αλλάζουν, άλλα φεύγουν ολοσχερώς, ενώ το νέο skill tree έχει στόχο να εξισορροπήσει το combat system του παίκτη σου. Αντίστοιχα υπάρχει ένα ΑΙ με καλύτερη αντίληψη, τόσο των οδηγών που βρίσκονται στη Night City όσο και των απλών πολιτών – από δω και πέρα θα βλέπεις πως οι αντιδράσεις τους στις κινήσεις σου θα είναι πολύ πιο άμεση. Υπάρχουν περισσότερα όπλα, διαμερίσματα που είναι διαθέσιμα στον/στην V, αλλά και καινούργια abilities. Tέλος, θα μπορείς να κάνεις edit την εμφάνιση του παίκτη σου στον εκάστοτε καθρέφτη που θα αντικρίζεις στα διαμερίσματα.

 

cyber22

 

Μπορούν οι αλλαγές να λυτρώσουν το Cyberpunk

Υπάρχει μία αλήθεια γύρω από το παιχνίδι που πρέπει να αναφερθεί. Ότι παρά τα χιλιάδες προβλήματα που προέκυψαν με την κυκλοφορία του, ο κόσμος που αποφάσισε να το παίξει παρόλες τις ατέλειες, ήταν εκείνος που προσπάθησε να προσαρμοστεί στην ατμόσφαιρα του παιχνιδιού. Που έψαχνε να βρει αυτόν τον χαρακτήρα κάπου ανάμεσα στα Blade Runner και τα Altered Carbon και που εξαιτίας της συμμετοχής του Keanu Reeves, περίμενε ένα sci-fi παιχνίδι νέας γενιάς. Με τις νέες προσθήκες και το DLC υλικό, αυτή είναι ενδεχομένως η τελευταία ευκαιρία της CD Projekt να πείσει το κοινό της για το όραμα που είχε εξαρχής. Ειδικότερα, μιας και το μεγαλύτερο μέρος των παικτών έχει ήδη προμηθευτεί -στο μεγαλύτερο μέρος- τις νέες κονσόλες, θα μπορέσει να αφήσει πίσω τις κακές εμπειρίες από τις παιχνιδομηχανές προηγούμενης γενιάς και να απολαύσει το Cyberpunk 2077 όπως ακριβώς πρέπει.

Μήπως ήρθε η ώρα για την δεύτερη ευκαιρία;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved