Πέντε facts που θα σε κάνουν να εκτιμήσεις ακόμη πιο πολύ το Jack Daniel’s

Ο Frank Sinatra το ονόμασε «νέκταρ των Θεών» και ζήτησε να θαφτεί μαζί του, ενώ όσοι το έχουν γευτεί, ξέρουν τι σημαίνει «ευλογία».

Αν έχεις ακούσει και εσύ την ιστορία του θρυλικού τραγουδιστή που «έφυγε» με το αγαπημένο του μπουκάλι στην τσέπη και αν είσαι και εσύ λάτρης του ουίσκι, τότε μάλλον ξέρεις ότι αναφερόμαστε στο Jack Daniel's Old No.7.

Πολλοί το λάτρεψαν και ακόμη περισσότεροι προσπάθησαν να το αντιγράψουν. Ωστόσο, η συνταγή του παραμένει αυθεντική και… απαράλλακτη εδώ και 152 χρόνια. Όσο καλά και αν πιστεύεις, όμως, ότι γνωρίζεις το Jack Daniel’s, σίγουρα υπάρχουν κάποια facts τα οποία δεν είχες ακούσει ή διαβάσει στο Διαδίκτυο και σίγουρα αξίζει να έχεις κατά νου. Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις και θα εκτιμήσεις τον Jack ακόμη περισσότερο.

  1. Δημιουργήθηκε στο παλαιότερο καταγεγραμμένο αποστακτήριο των ΗΠΑ

Πίσω στο μακρινό 1866, ο Jasper Newton Daniel -δηλαδή ο γνωστός σου Jack Daniel- έστησε στο Lynchburg του μακρινού Tennessee το δικό του αποστακτήριο. Όπως αποδείχθηκε, λοιπόν, το distillery αυτό είναι και το παλαιότερο καταγεγραμμένο αποστακτήριο σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Δεν είναι και λίγο, έτσι;

  1. Στο μέρος όπου παράγεται ισχύει ΑΚΟΜΗ η ποτοαπαγόρευση

Ναι, υπάρχουν ακόμη μέρη στις ΗΠΑ όπου η ποτοαπαγόρευση ισχύει ακόμη και ένα από αυτά βρίσκεται στην πολιτεία του Tennessee και συγκεκριμένα, στην πόλη όπου παράγεται το Νο1 whiskey σε πωλήσεις σε Ευρώπη και Αμερική, το Jack Daniel’s!

123

  1. Μια γουλιά αποκαλύπτει όσα δεν «λέει» η ετικέτα

Μπορεί να μην είσαι γευσιγνώστης, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ένα καλό από ένα κορυφαίο ουίσκι -πόσω μάλλον στην περίπτωση του Jack Daniel's Old No.7. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε όσοι το προτιμούν. Οι λάτρεις του υποστηρίζουν πραγματικά ότι όσα δεν μαθαίνεις από την ετικέτα του, στα αποκαλύπτει μια γουλιά. Παραθέτουμε απλώς μια μικρή περιγραφή για να καταλάβεις τι προσπαθούν να πουν. Έχει άρωμα ξύλου και σφενδάμου, πλούσια γεύση με στοιχεία καραμέλας, βανίλιας και καψαλισμένου ξύλου, ενώ για την παραγωγή του χρησιμοποιείται το καλύτερης ποιότητας καλαμπόκι, σίκαλη και βύνη κριθαριού.

  1. Είναι πραγματική «ευλογία»

Ναι, το Jack Daniel’s είναι κυριολεκτικά… «ευλογία», τουλάχιστον έτσι έχουν ονομάσει στο αποστακτήριο Jack Daniel  την διαδικασία που ακολουθούν  για  πιο απαλή γεύση και παράλληλα διαφοροποίηση από τα Bourbon. Το ουίσκι φιλτράρεται σταγόνα-σταγόνα σε ξυλοκάρβουνο σφενδάμου προτού έρθει στο ποτήρι σου και αυτή σίγουρα είναι μια πληροφορία που αξίζει να γνωρίζεις και να θυμάσαι κάθε φορά που το απολαμβάνεις -πάντα υπεύθυνα φυσικά.

p2

 

  1. Ο Jack επέλεγε πάντα τον δικό του τρόπο

Και ναι, αν υπάρχει ένα ακόμη στοιχείο το οποίο αξίζει να μάθεις για το Jack Daniel's Old No.7 και τον δημιουργό του είναι το ότι ο Jack Daniel ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος ήθελε να κάνει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο, και ας μην ήταν ο πιο εύκολος. Με λίγα λόγια, ακολουθούσε πάντα τη δική του εσωτερική πυξίδα διότι ήξερε πως μόνο έτσι θα κατάφερνε να ξεχωρίσει. Το motto του «Every day we make it, we’ll make it the best we can» σίγουρα δεν είναι τυχαίο.

Τώρα που έμαθες τόσα facts για το Jack Daniel's Old No.7, σίγουρα την επόμενη φορά που θα το απολαύσεις, θα το εκτιμήσεις ακόμη περισσότερο -είτε επιλέξεις να το πιεις σκέτο με πάγο είτε σε cocktail. Μια γουλιά αρκεί για να σε «ταξιδέψει» στο μακρινό Tennessee και να σου αποκαλύψει όλη την «ευλογία» που η ετικέτα δεν μπορεί να σου «δείξει».

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved