Mini πιτσάκια για mega απόλαυση

Τα λιγουρεύεσαι; Φτιάξτα σε τρία απλά βήματα για σένα και τους κολλητούς. 

Είναι ξεκάθαρα τα καλύτερα ιταλικά μεζεδάκια για τις παρέες που αγαπούν την πίτσα. Οι συνδυασμοί μπορούν να είναι πολλοί και διάφοροι, παρότι εδώ αγαπάμε την κλασσική ντομάτα-μοτσαρέλα. Σε κάθε περίπτωση, καλείσαι να παίξεις μπάλα με τα υλικά. Από μπέικον και πιπεριές μέχρι μανιτάρια, κρεμμύδι ή ακόμη και γαρίδες. Άφησε την φαντασία σου ελεύθερη και τσακίστε τα την ώρα της ταινίας.

 

Υλικά

Βασική ζύμη πίτσες κομμένη σε μικρές μπαλίτσες και ανοιγμένη με πλάστη
500γρ. φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1κ.σ. ζάχαρη
1,5 κεφάλι μοτσαρέλα κομμένη σε μικρά κομμάτια
Μερικά φύλλα βασιλικού
Αλάτι-πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
Μικρά κομματάκια βρασμένης αγκινάρας (αν δεν έχετε θέμα).

pizzette estive molini pivetti farina ricetta 3

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνεις το λάδι και ρίχνεις το ψιλοκομμένο σκόρδο, την ντομάτα και τη ζάχαρη, αφήνοντάς τα να ψηθούν σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνεις.

2. Απλώνεις με κουτάλι το μείγμα στα ζυμαράκια, προσθέτεις την μοτσαρέλα και ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 5-6 λεπτά.

3. Προαιρετικά, γαρνίρεις με κομματάκια από την βρασμένη αγκινάρα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved