Οι γεμιστές φτερούγες κοτόπουλο, αλλιώς

Όταν ένα απλό πιάτο πηγαίνει σε εντελώς άλλο επίπεδο.

Νόστιμα, πικάντικα και τραγανά υπόσχονται να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους! Οι γεμιστές φτερούγες σε καλούν να απολαύσεις τη μοναδική τους γεύση.

Υλικά (για 6 άτομα)

12 μεγάλες φτερούγες κοτόπουλου (ξεκοκαλιασμένες)
300 γρ. (1 φλιτζ.) rice noodles (τα οποία έχουμε μουλιάσει σε ζεστό νερό για 15 λεπτά και τα έχουμε κόψει σε κομματάκια του 1,5 εκ.)
50 γρ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
300 γρ. ψιλοκομμένα κάστανα
35 γρ. αλάτι
50 ml light soy sauce
4 αβγά
25 γρ. ψιλοκομμένο σκόρδο
100 γρ. αλεύρι
500 γρ. χοιρινό κιμά
250 γρ. τριμμένη φρυγανιά
750 ml φυτικό λάδι για το τηγάνισμα

IMG 6996

Εκτέλεση

1.Ανακατεύεις σε ένα μεγάλο μπολ τα noodles, το φρέσκο κόλιανδρο, τα κάστανα, τα 2 αβγά 50 γρ. από το αλεύρι, τον κιμά, το αλάτι και τη light soy sauce.
2. Γεμίζεις με το μείγμα τις φτερούγες (χωρίς να ξεχειλίσουν).
3. Ψήνεις τις φτερούγες στον ατμό για 15 λεπτά και τις αφήνεις να κρυώσουν.
4. Πανάρεις τις φτερούγες περνώντας τις πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα 2 χτυπημένα αυγά και τέλος από τη φρυγανιά. Τις τηγανίζεις σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved