Ρολό με μοσχάρι στο φούρνο κι έγινες

Όλα τα λεφτά είναι το δεντρολίβανο.

Οκ, καλή η γαλοπούλα, θεσπέσιο το αρνί, αλλά μην ξεχνάμε και το ρολό. Το κατεξοχήν φαγητό που τιμάμε στο φούρνο και στο οποίο μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω και να βάλεις όλη σου την μαεστρία για τις γιορτές που έρχονται.

Είναι πιο εύκολο απ' ότι νομίζεις και το μυστικό της επιτυχίας του κρύβεται στο ψήσιμο. Το έχουμε και σας το δίνουμε.

 

Υλικά (για 6 άτομα)

1.200 γρ. τρυφερό κομμάτι μοσχριού (το οποίο το δένουμε σε ρολό)
Μισό κεφάλι σκόρδο σε σκελίδες, κομμένες σε τέταρτα
2-3 κλαράκια από φρέσκο δεντρολίβανο
Λάδι
Αλάτι-Πιπέρι
8-10 πατάτες κομμένες στα έξι

29441 le

Εκτέλεση

1. Με την μύτη του μαχαιριού ανοίγεις τρύπες ενός εκατοστού κατά μήκος του κρέατος και των πλευρών του περιμετρικά.
2. Αλείφεις το ρολό με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνεις καλά από όλες τις πλευρές.
3. Βάζεις μέσα στις σχισμές το σκόρδο και τις κορυφές από το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώνεις ξανά μέσα στις τρύπες.
4. Το αφήνεις έτσι για δύο ώρες μέσα στο ψυγείο.
5. Βάζεις τις πατάτες σε ένα ταψί, τις ραντίζεις με λίγο λάδι, ρίχνεις το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό.
6. Τοποθετείς μια σχάρα πάνω από τις πατάτες, στερεώνοντάς τη διαγώνια στο ταψί και βάζεις το ρολό από πάνω. Έτσι οι χυμοί του, θα πέφτουν πάνω στις πατάτες.
7. Προθερμαίνουμε στους 220 βαθμούς το φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά, μετά σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο συνεχίζοντας το ψήσιμο για άλλα 30. Αν έχεις θερμόμετρο, η θερμοκρασία στο κέντρο του κρέατος πρέπει να δείχνει 58 βαθμούς. Αλλιώς κόψε με ένα μαχαίρι για να δεις πόσο ψημένη είναι η «καρδιά». Δεν πρέπει να δείχνει γκρι και στεγνωμένο.
8. Το αφήνεις να σταθεί 10 λεπτά πριν το κόψεις σε φέτες.
9. Σερβίρεται και με πατάτες τηγανητές. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved