Η μόνη συνταγή για αυθεντικό αμερικάνικο cheeseburger

Άσε τα delivery και πλάσε τον κιμά σου.

Αφού η παρέα θέλει μπέργκερ, ήρθε η ώρα να τους δείξεις το πόσο μεγάλος παίχτης είσαι στην κουζίνα. Πραγματικό 10άρι!

Californian Burger από τα χεράκια σου, λοιπόν και θα παραγγέλνουν από σένα πλέον.

Υλικά (για 4 άτομα)

1 1/2 κιλό κιμάς
Τυρί gouda
Ψωμάκια για burger
Φυτικό λάδι
Ψιλοκομμένο λάχανο ή ροδέλες κρεμμυδιού
Αλάτι, πιπέρι

MAIN edzos2

Εκτέλεση

1. Βγάζεις τον κιμά από το ψυγείο μία ώρα πριν αρχίσεις το μαγείρεμα.

2. Φτιάχνεις τρία μπιφτέκια.

3. Ζεσταίνεις ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί, ρίχνεις 2-3 σταγόνες φυτικό λάδι και βάζεις μπιφτέκια. Τα αφήνεις να ψηθούν για περίπου 4 λεπτά χωρίς να γυρίσεις ή να τα πιέσεις με την σπάτουλα.

4. Προσθέτεις τυρί και το αφήνεις για άλλα 4 λεπτά. Τα μπιφτέκια θα πρέπει να είναι καλοψημένα από έξω και ζουμερά από μέσα.

5. Βγάζεις τα μπιφτέκια από το τηγάνι σε ένα απορροφητικό χαρτί προκειμένου να καθαρίσει το λίπος. Βάζεις τα ψωμάκια να ξεροψηθούν και κατόπιν γεμίζεις το καθένα με ένα μπιφτέκι, τυρί και λάχανο ή κρεμμύδια.

Tip: Πολλοί προσθέτουν και πίκλες, όπως αρμόζει στο παραδοσιακό αμερικανικό burger.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved