Σπαγγέτι με σάλτσα Ναπολιτάνα

Μία συνταγή-ευκολάκι για εσένα, για εκείνη, για την παρέα σου.

Ιταλική κουζίνα θα πει… ζυμαρικό, και τι καλύτερο από μία ωραία μακαρονάδα με σάλτσα. Η αγαπημένη μας Ναπολιτάνα, απλή και κλασική με υπέροχο άρωμα βασιλικού. 

Υλικά (για έξι άτομα)

500 γρ. σπαγγέτι

1 μπουκάλι σπιτική τομάτα

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού

Αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι

Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

spaghetti Napoletana

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνεις το λάδι στην κατσαρόλα, προσθέτεις το κρεμμύδι και το ψήνεις σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά περίπου για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει.

2. Προσθέτεις τη σπιτική τομάτα, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, αφήνεις να πάρουν μία βράση και μετά χαμηλώνεις πολύ τη φωτιά και κλείνεις την κατσαρόλα με το καπάκι. Αφήνεις τη σάλτσα να ψηθεί για 30-40 λεπτά ανακατεύοντας πού και πού, μέχρι να δέσει.

3. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζεις σπαγγέτι al dente.

4. Ψιλοκόβεις φυλλαράκια βασιλικού, βγάζεις τη σάλτσα από τη φωτιά, ρίχνεις μέσα το βασιλικό και ανακατεύεις, δοκιμάζοντας αν χρειαστεί αλάτι και πιπέρι.

5. Στραγγίζεις τα σπαγγέτι, τα βάζεις σε ένα μεγάλο ζεσταμένο μπολ, ρίχνεις πάνω τη σος και ανακατεύεις καλά.

6. Σερβίρεις αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα.

Tip: Αν δεν έχεις σπιτική τομάτα μπορείς να χρησιμοποιήσεις γλυκές ώριμες τομάτες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved