Χοιρινά spare ribs με μέλι και «ουισκάρα»

Ετοιμάσου για μεγάλη βραδιά με την παρέα σου.

Είσαι μαζί με τους φίλους σου και θέλετε να δείτε έναν αγώνα και σκέφτεσαι «πάλι σουβλάκια θα πάρουμε;» αλλά από την άλλη δεν ψήνεσαι ιδιαίτερα για κάτι που να μην περιέχει κρέας.

Βγάλε λοιπόν τα χοιρινά παϊδάκια από την κατάψυξη, ετοίμασε το φούρνο και η παρέα θα μεταφερθεί αυτόματα σε barbeque mode.

Ιδού τα spare ribs των ονείρων σου...

Υλικά

1200 γρ. χοιρινά παϊδάκια
70ml soy sauce
75ml ουίσκι ή dry sherry
3 σκελίδες3 σκόρδο ψιλοκομμένο
50 γρ. κόλιανδρο φρέσκο
60 γρ. μέλι
Πιπέρι

ribi

Εκτέλεση

1. Βάζεις τα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύεις καλά
2. Αφήνεις τα παϊδάκια μέσα στη μαρινάδα για 3 ώρες (τουλάχιστον)
3. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλε τα παϊδάκια σε ταψί πάνω στη σχάρα και τα ψήνεις στο γκριλ για 8-10 λεπτά ανά πλευρά. Μην ξεχνάς να αλείφεις την κάθε πλευρά με τη μαρινάδα κάθε φορά που τα γυρνάς.

Tips

Συνδύασε το γεύμα με ψητές ή τηγανιτές πατάτες
Μην σε δω να τρως τα παϊδάκια με το πιρούνι. Το σωστό τρώγεται πάντα με το χέρι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved